Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám domadělaný traktor a motor je ze škody 1203. Když startuju, startér se normálně točí ale nevyskočí pastorek. Když to zopakuji cca 5x, pastorek vyskočí a hned to chytne. Poraď te mi prosím co s tím mám udělat. Předem děkuji.
Uvažujme logicky:
Startér-spouštěč podle tazatele se otáčí vždy při každém pokusu startovat. Zde si dovoluji tvrdit.že ovládací cívka je bez závad. Závada je jednoznačně ve vysouvacím mechanizmu pastorku spouštěče.
Při pokusu o startování se ovládací cívkou nejprve musí vysunout pastorek do záběru s věncem setrvačníku a teprve následně při pokračujícím pohybu jádra cívka dojde k sepnutí proudu pro hlavní vinutí spouštěče, čímž se spouštěč začne otáčet. Při vadné cívce (vtažení jádra cívky nefunguje ), nemůže v žádném případě dojít k sepnutí hlavního proudu pro spouštěč a otáčení jeho rotoru. Snad jen tehdy, pokud by spínač hlavního proudu,který je ovládán ovládací cívkou byl zpečen - trvale propojen, To by se ale spouštěč otáčel vždy ihned, při vložení a zapojení akumulátoru, bez stisknutí startovacího tlačítka . Zdraví - miro
Spoušťeč sepne, ale nevysune pastorek. V nouzi pomůže klepnutí kladivem do spoušťeče. Jinak rozebrat, vyčistit a namazat mechaniku vysouvání. Nebo vyměnit startér. Možná by tam vešel i ten s Felicie, jen se vymění příruba jako u Š120, když si ho tam někdo montuje.
Zdravím,hodně rad...určitě dobrých ale já bych to tipl na volnoběžku nebo na tu vidličku co tlačí přes spínač volnoběžku do setrvačníku -může být je hodně sjetá/opotřebovaná/v místě na volnoběžce mezi těmi podložkami/tam se to taky maže../..taky se stávalo no jak bych to upřesnil-zkusím- jedna z těch podložek blíž k pastorku má ojetý otvor/opotřebením zvětšený/ a leze pak tlakem vidličky přes tu pružinu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.