Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozměr pneu 155/70TR13

Od: boran* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě co znamená v označení rozměru pneu TR? Našel jsem většinou rozměr 155/70 R 13, dají se použít i tyto?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

1x

Je to rychlostní index T, konstrukce radiální R.

cobrak*
hodnocení

1x
Dobrý den.
155 je šířka pneumatiky, 70 je výška profilu a 13 je velikost ráfkv v palcích. Písmenko,ve vašem případě T,je index rychlosti,do které je pneumatika vyrobena. Ten se píše bude za údaj o profilu,nebo až za velikost ráfku. Žádná jiná kulišárna v tom není ;) zkrátka jste si to omylem v hlavě spojil a zmatlo vás to. Je jedno,v jakém pořadí je to tam napsáno,protože ty údaje spolu vůbec nesouvisí a stojí tam samy o sobě ;)

hodnocení

0x

Vaše označení s písmenyTR jsemještě neviděl! Pkd je to T jinde jde o rychlostní index (T=190km/hod)

Zde odkaz na značení pneu : pneujavurek.cz/...

doplněno 07.10.14 21:11:

p. Stonku a proč je předtím R což značí radiální konstrukci? Já na svých mám 175/70R14 86H proč to H což je rychlostní index nemám za tím R?

Tazatel- Co je to za pneu co máte?Opošte z ní více (výrobce,typ atd) třeba vyčteme co to TR opravdu znamená!

x®

Měl by to být rychlostní index.

Rozměr pneu 155/70TR13

iv®
hodnocení

0x
Dobrý den. Použít se dají. Taky je mam na vozidle. Ale sama nevim co to značení znamená proč je jednou TR a pak R. Ráda si pockam na kvalifikovanou odpověď :)
doplněno 07.10.14 21:22: Treba pneu : 155/70 TR 13 jsou od general tire. Nasleduje znaceni TL 75 coz je dle meho zátěžovy index. A to tecko mi dle vyrobce značí opravdu rychlostni index v mem případě do 190.

tycoon*
hodnocení

0x

Myslím si, že to písmeno T značí něco s duší (T = tube = duše). Problém je v tom, zda to zamená T jako tube (dušová pneumatika) nebo T jako Tubeless (bezdušová pneumatika).

BTW Je tam určitě TR13 a ne R13 T (to by byla klasické značení bezdušové pneumatika s rychlostním indexem T)?

mejla0071

t-rychlost 190 km/h

tt-tube type-dušová pneu

tl-bezdušová pneu

tycoon*

Jo, asi to bude starší metoda označování rychlostního indexu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]