Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis - odhlášení vozidla

Od: ecik* odpovědí: 11 změna:

Zdravim... chci se optat.

měl jsem automobil na sebe v odhlášce... automobil jsem ekologicky zlikvidoval...

ted na magistrátu chci automobil odhlásit a oni po mě chtějí zaplatit eko daň 3000...

neni to trosku blbost? chapu ze musim auto dohlasit za 800 ale nechapu proc bych mel platit eko... prosim o radu děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

eciku, je to tvrdost zákona,

v tomto případě bych došel za vedoucí a snažil se domluvit na řešení, které by Vám vyhovovalo.

Buď dokončím převod a bez ekodani, vyděláte 800Kč, nebo nic nedohlásím a nic nedostanete. Novela zákona 56/2001, až vstoupí v platnost v roce 2016 to vyřeší..

doplněno 06.10.14 21:02:

předložte jim protokol, že je vozidlo ekologicky zlikvidováno, nemůže tedy způsobit škodu. Je to na slovní vyjednávání. Nebo jim sdělte, že vozidlo změnilo vlastníka.

ecik*
hodnocení

no ale je problém s pojistkou...nechtějí mi zrušit pojistku bez toho, že auto neni vyřazeno z evidence... co potom udělat?

Jo jim jde jen a pouze o Vaše peníze!Ale prostě doložit protokolem,že auto bylo zrušeno=tudíž jej NEPROVOZUJI a tudíž NEMUSÍM platit PR! Pkd by měli problém že je v registru tak na ně s jejich větou-PR musí být když hodlám provozovat,mám ekologicky zrušené auto=NEHODLÁM a navíc ani NEJDE provozovat něco co je zvrakované!

doplněno 06.10.14 21:03:

Texi ale Oni mu to tak nechtějí udělat,chtějí aby zaplatil ekobursíkovné+přihlašovací poplatek!Jinak by se asi neptal jak na to!

doplněno 07.10.14 17:48:

Eciku-vyřezení z registru dle rady p.Milana,pkd to nepůjde ani pak,dej do depozitu-to musejí ,nebo se na to vy... a značky nech doma a PR zruš jak jsem písnul výše-neprovozuješ-menáš povinnost platit,auto je ekozrušeno,nemusí být v depozitu!

hodnocení

2x

Logicky je to nesmysl platit eko když to nebude jezdit protože už neexistuje!Jinak psalo se tu že v takovém případě se EKO neplatí ale jen přihlašovací poplatek ale i to je trochu na hlavičku,platit přihlášení aby se hned mohlo vyřadit!

no jo,čím víc se vybere,tím více se tuneluje ,akdoví jestli ten který úředník dle toho kolik vybere má prémie!

tex*
hodnocení

2x

se mě nezdá, že by po Vás na úřadě chtěli zaplatit EKO poplatek. Ovšem auto se musí na Vás dohlásit a pak teprve je možné provést vyřazení.

Postup je tento:

-na úřad vemte doklady vozidla (TP+ORV+RZ) a doklad o ekologické likvidaci

-úřad provede "doregistraci" - nepotřebujete zelenou kartu ani protokol o ev.kontrole a ani TP nemusí být platná

-po "doregistrování" následuje trvalé vyřazení

-hotovo - platíte reg.poplatek 800 kč

V TP budete mít zapsáno vyřazení a to sdělíte pojišťovně.

Tex

ecik*
hodnocení

byl jsem tam dneska a řekli mi že mam platit eko :(

tex*
hodnocení

0x

řekněte jim, že auto je na Vás v převodu a je ekologicky zlikvidováno.

Úřady na tento případ mají metodický pokyn - eko poplatek se nevybírá.

Tex

ecik*
06.10.14 21:11
hodnocení

kéž by

buss
hodnocení

0x

Nejste v registru jako vlastník, auto v této situaci může být prodáno dalšímu kupci. K pojistce vizte zákon, smlouvu o pojištění, to je zásadní.

Bussi jak chcete prodat něco co již neexistuje? Teda pkd se budeme bavit o tomto konkrétním případu?Přečtěte si první dotaz!

buss

Tím mu říkám, že měl úkon dokončit a pak auto likvidovat, nemusel(i) by se ptát. Když, tak postačil tel. dotaz na úřad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]