Nejste přihlášen/a.
Zdravim... chci se optat.
měl jsem automobil na sebe v odhlášce... automobil jsem ekologicky zlikvidoval...
ted na magistrátu chci automobil odhlásit a oni po mě chtějí zaplatit eko daň 3000...
neni to trosku blbost? chapu ze musim auto dohlasit za 800 ale nechapu proc bych mel platit eko... prosim o radu děkuji
eciku, je to tvrdost zákona,
v tomto případě bych došel za vedoucí a snažil se domluvit na řešení, které by Vám vyhovovalo.
Buď dokončím převod a bez ekodani, vyděláte 800Kč, nebo nic nedohlásím a nic nedostanete. Novela zákona 56/2001, až vstoupí v platnost v roce 2016 to vyřeší..
doplněno 06.10.14 21:02:předložte jim protokol, že je vozidlo ekologicky zlikvidováno, nemůže tedy způsobit škodu. Je to na slovní vyjednávání. Nebo jim sdělte, že vozidlo změnilo vlastníka.
no ale je problém s pojistkou...nechtějí mi zrušit pojistku bez toho, že auto neni vyřazeno z evidence... co potom udělat?
Jo jim jde jen a pouze o Vaše peníze!Ale prostě doložit protokolem,že auto bylo zrušeno=tudíž jej NEPROVOZUJI a tudíž NEMUSÍM platit PR! Pkd by měli problém že je v registru tak na ně s jejich větou-PR musí být když hodlám provozovat,mám ekologicky zrušené auto=NEHODLÁM a navíc ani NEJDE provozovat něco co je zvrakované!
doplněno 06.10.14 21:03:Texi ale Oni mu to tak nechtějí udělat,chtějí aby zaplatil ekobursíkovné+přihlašovací poplatek!Jinak by se asi neptal jak na to!
doplněno 07.10.14 17:48:Eciku-vyřezení z registru dle rady p.Milana,pkd to nepůjde ani pak,dej do depozitu-to musejí ,nebo se na to vy... a značky nech doma a PR zruš jak jsem písnul výše-neprovozuješ-menáš povinnost platit,auto je ekozrušeno,nemusí být v depozitu!
Logicky je to nesmysl platit eko když to nebude jezdit protože už neexistuje!Jinak psalo se tu že v takovém případě se EKO neplatí ale jen přihlašovací poplatek ale i to je trochu na hlavičku,platit přihlášení aby se hned mohlo vyřadit!
no jo,čím víc se vybere,tím více se tuneluje ,akdoví jestli ten který úředník dle toho kolik vybere má prémie!
se mě nezdá, že by po Vás na úřadě chtěli zaplatit EKO poplatek. Ovšem auto se musí na Vás dohlásit a pak teprve je možné provést vyřazení.
Postup je tento:
-na úřad vemte doklady vozidla (TP+ORV+RZ) a doklad o ekologické likvidaci
-úřad provede "doregistraci" - nepotřebujete zelenou kartu ani protokol o ev.kontrole a ani TP nemusí být platná
-po "doregistrování" následuje trvalé vyřazení
-hotovo - platíte reg.poplatek 800 kč
V TP budete mít zapsáno vyřazení a to sdělíte pojišťovně.
Tex
Nejste v registru jako vlastník, auto v této situaci může být prodáno dalšímu kupci. K pojistce vizte zákon, smlouvu o pojištění, to je zásadní.
Bussi jak chcete prodat něco co již neexistuje? Teda pkd se budeme bavit o tomto konkrétním případu?Přečtěte si první dotaz!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.