Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,nevíte čím to je, že se mi zlomil pedál spojky? Prosím o radu...a když provedu výměnu myslíte že se pedál opět zlomí..?Díky
doplněno 03.10.14 15:26:spojka zůstala na podlaze poté jsme to daly do servisu a řekli nám že se zlomila spojka a že nejspíš bude špatná převodovka a že když pedál vyměním tak se zlomý znova ale kdy to nevím
..Nemáte neěkdo zkušenost?
Myslíš zlomil jako fakt fyzicky zlomil ten kov nebo jako že zůstal viset na podlaze?. Pokud leží na podlaze tak je viník lanko nebo u hydraulické spojky praskl hlavní nebo pracovní válec
V tom případě věřte servisu,nebo běžte do jiného!Já osobně bych šel do jiného ale spíše bych se osobně bych koukl pod kapotu na lanko (některé auta mají hydraulickou) zda-li je ok a pak koukl do prostoru pedálů a nakonec bych to rozpůlil a vyměnil spojkový set (lamelu,vypínací ložisko a přítlačný kotouč) Teda dle skutečné závady.
Jinak si myslím že když Vám v servisu řekli,že se Vám zlomil pedál spojky a pak že se zlomila spojka? Trochu divné a osobně bych s autím šupajdil pryč!to nejsou mechanici ale neumím je nazvat!A vám doporučuji zajít na některé autostránky (třeba auto CZ ) a tam zjisti či nastudovat terminologii co je co v autě a jakáje toho ketrého zařízení funkce ,aby Vás v servisu neopíjeli rohlíkem. Místo lanka spojky (cca300?kč ) si třeba zaplatíte opravu v ceně 15000kč (výměna převodovky a ještě celou new spojk!) a ještě si budete libovat jak byli dobří!
Nevím čemu říkáte zlomený pedál spojky.To by kus toho pedálu ležel na podlaze.Pokud ovšem je pedál nefunkční a je u podlahy,bude závada ve spojkovém lanku,resp.v samostavu toho lanka.Je tedy nutné navštívit jiný servis(který vás nebude chtít oškubat) a nechat lanko vyměnit.Mne stála výměna spojkového lanka i s prací 1500Kč(Peugeot 306).
A JAK POZNÁM TO PŘETRŽENÍ..lanko bylo pod kapotou volné ale jak jsem za něj tahal tak nešlo vytáhnout jako by drželo..
Jak poznám? Zde od pc nevidíme pod kapotu vašeho auta ,navíc ani nevíme co je to za značku a model.
Jak jsem Vám již psal ale zřejmě jste antitalent,takže polopatě!
Podívejte se pod kapotu na uchycení lanka na převodovce,na táhle či páce co jde do prostoru vlastní spojky,potom se sehněte před autem u otevřených dveří a kokněte na druhý konec lanka-uchycení na pedálu a zda je skutečně zlomený.
Ještě doplnění-třeba takto-lanko spojky v táhle na xantii 1,8i 16V 81kW!viz obrázek.
doplněno 03.10.14 19:51:Musí se ale sundat filtrbox a další aby nylo vidět alespoň Na 16V navím zda-li i 8V!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.