Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli se dá zjistit jestli funguje klimatizace? Jestli je prázdná nebo jestli je třeba špatný kompresor? Ted to doplňovat nemá cenu. Tak jestli to jde nějak zjistit? Mám možnost zakoupit za dobrou cenu jiný kompresor, tak to potřebuji vědět. Děkuji.
Já jsem taky nevěděl u mého G3 proč nemam v tom tlak.. Nejdříve jsem jemně zmáčkl tu kuličku ventilu kterym se to tlakuje a nic! .. pak jsem zajel do servisu kde dělaj klimu a za 200 mi provedli zkoušku tlaku dusíkem a zjistil jsem, když začal foukat, že mam stržený závit u toho chladiče klimy :D .. Takže i takle se to dá udělat. Za pár koru zkoušku tlaku.. Nejdřívezjistí jestli tam něco je, pak zjistí jestli to těsní vůbec. Pokud těsní a nepadá tlak tak naplní. Cena bude okolo 1000 za náplň. Pokud bude tlak tak zkusit jestli sepne kompresor. Je tam i čidlo tlaku. Musíte začít od "píky" ..
Pokud máš climatronic, tak jde pomocí diagnostiky zjistit, jestli je prázdná a pokud nefunguje, umí to ukázat některé z možných příčin. U manuální klimy to asi takhle snadno nejde. Zapnutí kompresoru klimy jde slyšet i uvnitř auta, aspoň teda u zážehových motorů ve Fabii.
Obecně vzato je dodbré nejdříve zjistit, zda je klima plná. Pokud v systému není dostatečný tlak, tak řídící jednotka klimatizace (climatronic) nebo motoru (manuální klima) nesepne spojku kompresoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.