Nejste přihlášen/a.
Kolik litru se vejde do nádrže felicie 1.6 rok výroby 1997 a kolik litrů je rezerva? Děkuji
42 litrů, z toho 6 litrů rezerva (dle příručky)
doplněno 01.10.14 21:30:Všechny (u nás prodávané) Felicie mají nádrž stejnou. Lišila se pouze vývozní na východ, která měla karburátor, tam to bylo 47 litrů, z toho opět 6 rezerva.
Stáhněte si k Felicii pdf PŘÍRUČKU!
Všechny Feldy mají nádrž stejnou. 47 litrů. Jen ty, co tam mají ponorné čerpadlo mají díky tomu jen 42 litrů.
Karburátor na vývoz, Favority a Felicia 1.9D 47 litrů
SPi,MPi 42 litrů (SPi je BMM a MPi je Simos 2P nebo Magneti Marelli i 1.6ky)
doplněno 02.10.14 09:26:Tak si vyndej čerpadlo a natankuj . 1.9D nemá v nádrži čerpadlo. Má vysokotlaké LUCAS na motoru poháněné rozvody.
47 litrů měly pouze felicie jednatrojky s karbecem, jenž byly určené na vývoz do zemí východního bloku Normálně má felicia 42 litrů
Píšeš ať si stáhne příručku a přitom to píšeš jinak, než je to v ní (tím netvrdím, že nemůžeš mít pravdu)
Rozlišují pouze vozidla s karburátorem (47 / 6) a se vstřikováním paliva (42 / 6). Moje automobilové znalosti mi říkají, že diesel má vstřikování.
No poslední dobou se tu spousta lidí ptá, kolik má Felicia nádrž a kolik má dojezd na rezervu a kolik, když je ručička tak a tak... Příjde mi to už nějaké divné. Já tankuji skoro vždy plnou. Stejně je tankování nutné a žbrndat co chvilku...no někoho to asi baví, ale ušetřit se na tom kupodivu nedá, když někdo tankuje pokaždé za 300,-kč a podobně .
Poloprázdná nádrž bude navíc táhnout vzdušnou vlhkost a benzín bude degradovat rychleji.
Takže tolik asi k té debatě o příručce
Jinak 1.9D je sice vstřikování, ale v nádrži není elektrické čerpadlo jako u SPi nebo MPi. Je tam jen měřící plovák jako u karburátorové verze a proto se tam vejde cca 47 litrů nafty
Znalosti z vrakoviště jsou nad všechny příručky
Ještě jsem pročetl celou diskuzi a asi jsem to napsal více k zamyšlení .
Nádrže jsou totiž jen 2 typy.
Favorit karbec - nádrž 47 litrů a malý otvor pro plovák a servisní vstup (dá se prostrčit ruka a z nádrže vytáhnout součástku či smítka)
Favorit BMM - nádrž "47" litrů a velký otvor pro prostrčení ponorného čerpadla s plovákem na měření paliva. Díky plováku, prolysu na připásaný palivový filtr a jinému systému odvětrávájí nádrž ztratila cca 5 litrů objemu a uvádí se tedy 42 litrů, které zkutečně pojme. Tuhle nádrž pak používá Felicia (AZNP Škoda nevyráběla jiné nádrže, když jí vyhovovaly ty staré).
Do té nádrže (když je holá, tak má tak 46-47litrů) se montovala 2 čerpadla Bosch. Jedno dávalo jen 3 bary (SPička BMMka jednobody a vůbec první MPička).Druhé bylo postavené pro MPi a dávalo 5-6barů a bylo i pro motory 1.6 AEE. Třetí variantou nebylo čerpadlo, ale holý plovák s násoskou a to bylo pro motory 1.9D AEF - tím pádem byl v nádrži větší prosotr, když chybělo ponorné čerpadlo a díky tomu tak 2 litry paliva navíc. Ty zbylé 3 litry opět díky systému odvětrání a přepadům, aby v autě nebyl smrad a nehrozilo užbrndání díky velkému náklonu při stoupání. Favoritům k vůli tomu dělali od roku 92 zpětnou klapku do nalévacího hrdla, ale těsně k nádrži do té hadice co spojuje hrdlo s nádrží. Dnešní auta to mají v tankovacím hrdle hned u vstupu. No a v roce 93 u verzí BMM udělali ten jiný systém odvětrání a rekuperovali se tam i výpary přes nádobku s aktivním uhlím přes vstřik. jednotku do sání motoru.
Takže se dá říct, že 1.9D AEF má stejný objem nádrže jako motor řady 781.135(6) - 46-47litrů
A motory 781.135(6)B a M mají 42 litrů stejně jako 1.6 AEF.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.