Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám auto CITROEN XANTIA 1.8 i . Včera jsem jel a zařazoval rychlost a zničeho nic se mi spojka nezvedla z podlahy prostě leží na zemi ale rukou ji zvednu a furt padá.Když se to stalo tak žádnej rámus nic jen auto cuklo a chcíplo.Prosím poradte.
Prasklo uchycení spojkového lanka. Na konci má třeba Saxo očko celé z plastu do kterého zapadá vydlička páky pedálu. U žádného jiného auta jsem neviděl, aby to bylo plastové,když je spojka tak namáhaná. I ty Škodovky to mají z kovu kupodivu.
doplněno 04.10.14 18:53:@diesel: Nedávno jsem to dělal na Saxu, tak jsem to tipoval
Do servisu, doma s tím nic nejde, zřejmě hydraulika, či nějaké to táhlo. Připravit si i nějaký ten tisíc...
doplněno 01.10.14 19:50:Diesel, je mi to jedno čím to je, píšu zřejmě, takže něco tam prostě kikslo a je třeba se na to podívat. Kdyby na to tazatel měl, tak se asi podíval pod kapotu. Pedál sám nespadne. To bych udělal já a když se mi to stalo, tak jsem závadu zjistil, asistance auto odtáhla.
Tato má spojku ovládanou lankem-zvedni kapotu mrkni pod tu znět těch bazmeků co je na špajzce a zjisti jak jsi na tom s lankem a to pak vyměň.
Busi ne každé auto ma hydraulickou spojku-u Xantií je toto na 2,1TD a na silnějším HDí (ne na 66kW)
doplněno 01.10.14 21:01:Buss. Hmm,to máš pravdu,dnes se množí dotazy co s tím nejede,nestartuje... ale podívat se pod kapotu je těžké!
doplněno 04.10.14 15:43:Vzhledem k tomu že tazatel se nozvala azaložil další vlákno ,řekl bych že již je to mimo mísu ,ale nedá mi a musím naspsat že souhlasím s tím co písnul Gumídek ( a bodík) a ještě k tomu doplňuji může být ulomená či prsklá vidlička spojky,běžná porucha známá BéXákům na citroenech BX!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.