Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoká spotreba Deewoo Nexia

Od: saxi* odpovědí: 4 změna:

V poslednej dobe sa mi rapídne zvýšila spotreba na mojom Daewoo Nexia 8 ventil, mal som cca 6,5 litra teraz to robí cca 12 litrov. Vymenil som sviečky, káble, vzduchový filter, olej. Natankujem 10 litrov a najazdím cca 70 km. Už rozmýšľam že to dám do šrotu, ale som si na auto zvykol a na druhé nemám. Ďakujem za prípadnú odpoveď a pomoc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

servis
hodnocení

0x

zkuste servis - dotaz je příliš obecný - předpokládám chybu na lambda sondě, případně řídící jednotka... možností je mnoho, ale záleží na "výbavě motoru" - 8ventil není moc přesný popis

v každém případě se bude muset použít diagnostika

saxi*
hodnocení

Ďakujem za radu, skúsim vymeniť tú lamdasondu, ináč je to rok výroby 1998, 1,5 8 ventil, s tou diagnostikou je trochu problém, už som bol u dvovh mechanikov a nepasuje im koncovka na pripojenie. ešte budem hľadať

hodnocení

0x

mel jsem spatnou lambda sondu na fabii a jelo to spatne a zralo jak tank , tez cca 14litru na sto km.

saxi*
hodnocení

Dik moc, skúsim tú lambda sondu, potom uvidím, tiež si myslím že to bude ono, čo mi robín takú spotrebu. Ni je to až taká drahá súčiastka vyskúšam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]