Nejste přihlášen/a.
Zdravím.! Vyndejte rezervu ven a v té "vaně", kde je uložena, jsou na dně gumové špuntíky, které mají křížový výsek.
Ty je nutné občas vyndat a vyčistit. Když je budete dávat zpět, tak je namažte vazelínou. Nejlépe Silikonovou.
Nezapomeňte vyčistit i křížový výsek. Ten byl asi zanesen prachem, blátem... kdovíčím a tím se taky asi zabránilo
přirozenému odtoku vody. Jak známo... Nejlepší izolací od vody, je díra. Nateče... vyteče.
Před zimou je taky dobré natřít kedry a gumové těsnění kolem dveří. Předejdete tím přilepení dveří při mrazech.
Na to jsou přímo spreje, ale v pohodě si vystačíte s vazelínou. Hlavně to dělejte při pěkném počasí, dokud je teplo.
Vazelína se hezky rozmázne. Pokud to budete dělat pozdě v mrazech, pak už to nebude ono.
doplněno 03.11.14 10:47:Jo a taky stojí zato, podívat se na sání do motoru topení. Sundá se kryt, kde je ventilátor a dole je taky gumová ucpávka, která se omčas zanese pracham a pak ventilátor plave ve vodě. To už jsem taky viděl...
Taky jsem měl v kufru soukromý bazének a ne a ne přijít na to, kudy zatéká. Měl bych jeden tip - alespoň u mě to tím bylo. Fólie pod tapecírunkem zadních dveří. Za normálních okolností tudy asi nezatéká, ale pokud auto stojí čumákem do kopce, zkroucené k jedné straně jako to moje, voda si tam cestu najde. Není to vidět, prahy jsou relativně suché. A nebo někde jinde. Možností je... Třeba páté dveře a jejich těsnicí guma - srovnat a vyčistit.
Ještě bych se podíval pod kobereček kde jsou tlumiče zda není někde prorezlí plech. A ve předu nejčastěji zatéká u předního skla
Zadní dveře nesmí mít vakl při zabouchnutém stavu (chytnu a nesmí udělat cuk-cuk). Vůle má za následek špatné doléhání dveří na těsnící gumu. Stačí ten spodní zámek posunout blíže dovnitř dolů k rezervě. Má ve skeletu plovoucí matky a stačí mírně povolit ty 2x torx 45 nebo 50 a zámek posunout. Pak se kufrem musí bouchnout více, ale vakl zmizí.
Vepředu čelní sklo a ještě v zadu někdy zadní světla či přes tapec, jak jsou prorezlé 5té dveře(teče plastovou lištou) nebo chybí igelity ve všech 5 dveřích).
doplněno 03.11.14 22:16:Ja to vše odstrojil. Nebo rovnou kupte novou gumu do okna, starou vyřízněte odlamovacímostrým nožem a sklo znovu usaďte. Za cca 300 to dělají autosklenáři a 300 jsou za tu gumu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.