Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kudy nejčastěji zatéká do Felicie?

Od: h75® odpovědí: 10 změna:
Zdravím, přátelé, při kontrole rezervy ve Felicii jsem zjistil, že leží asi v dvoucentimetrovém bazénu vody. Nemůžu ale přijít na to, kudy to tam teče, zdá se podle fleků, že odněkud z levé strany vozu. Před dvěma měsíci byly měněny zadní tlumiče, ale gumové těsnění je suché. A ještě mě už dlouho trápí mokrý koberec u řidiče. Nemáte tucha, kudy může zatékat? Predem díky...
doplněno 03.11.14 21:15: Díky moc všem za odpovědi. Ještě doplňující otázka - když chci zkontrolovat těsnost čelního skla, odkud je nejlepší se k tomu dostat?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

v předu je to čelním sklem a koukni ještě jestli nemáš ucpaný odtoky v motoru pod stěračema na L a P straně

v zadu by to mohlo bejt špatným těsněním pátých dveří nebo třeba autoanténou

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.! Vyndejte rezervu ven a v té "vaně", kde je uložena, jsou na dně gumové špuntíky, které mají křížový výsek.

Ty je nutné občas vyndat a vyčistit. Když je budete dávat zpět, tak je namažte vazelínou. Nejlépe Silikonovou.

Nezapomeňte vyčistit i křížový výsek. Ten byl asi zanesen prachem, blátem... kdovíčím a tím se taky asi zabránilo

přirozenému odtoku vody. Jak známo... Nejlepší izolací od vody, je díra. Nateče... vyteče.

Před zimou je taky dobré natřít kedry a gumové těsnění kolem dveří. Předejdete tím přilepení dveří při mrazech.

Na to jsou přímo spreje, ale v pohodě si vystačíte s vazelínou. Hlavně to dělejte při pěkném počasí, dokud je teplo.

Vazelína se hezky rozmázne. Pokud to budete dělat pozdě v mrazech, pak už to nebude ono.

doplněno 03.11.14 10:47:

Jo a taky stojí zato, podívat se na sání do motoru topení. Sundá se kryt, kde je ventilátor a dole je taky gumová ucpávka, která se omčas zanese pracham a pak ventilátor plave ve vodě. To už jsem taky viděl... *smich*

h75®
hodnocení

Ventilator topeni je pod tim vysekem deklu motoru (pod steraci)? Necha se tam nejak rozumne dostat, nebo je to na dilnu? :) Je to Felda starsi model pred faceliftem...

hodnocení

0x

Taky jsem měl v kufru soukromý bazének a ne a ne přijít na to, kudy zatéká. Měl bych jeden tip - alespoň u mě to tím bylo. Fólie pod tapecírunkem zadních dveří. Za normálních okolností tudy asi nezatéká, ale pokud auto stojí čumákem do kopce, zkroucené k jedné straně jako to moje, voda si tam cestu najde. Není to vidět, prahy jsou relativně suché. A nebo někde jinde. Možností je... Třeba páté dveře a jejich těsnicí guma - srovnat a vyčistit.

hodnocení

0x

Ještě bych se podíval pod kobereček kde jsou tlumiče zda není někde prorezlí plech. A ve předu nejčastěji zatéká u předního skla

h75®
hodnocení

Díky, a kudy se k hraně skla lze dostat, abych to
zkontroloval, případně utěsnil...?

milan23*
hodnocení

0x
Nejčastěji zatéká pod gumou čelního skla rovnou do pojistek...:)
h75®
hodnocení

Díky, a kudy se k hraně skla lze dostat, abych to zkontroloval, případně utěsnil?

gumidek*
hodnocení

0x

Zadní dveře nesmí mít vakl při zabouchnutém stavu (chytnu a nesmí udělat cuk-cuk). Vůle má za následek špatné doléhání dveří na těsnící gumu. Stačí ten spodní zámek posunout blíže dovnitř dolů k rezervě. Má ve skeletu plovoucí matky a stačí mírně povolit ty 2x torx 45 nebo 50 a zámek posunout. Pak se kufrem musí bouchnout více, ale vakl zmizí.

Vepředu čelní sklo a ještě v zadu někdy zadní světla či přes tapec, jak jsou prorezlé 5té dveře(teče plastovou lištou) nebo chybí igelity ve všech 5 dveřích).

doplněno 03.11.14 22:16:

Ja to vše odstrojil. Nebo rovnou kupte novou gumu do okna, starou vyřízněte odlamovacímostrým nožem a sklo znovu usaďte. Za cca 300 to dělají autosklenáři a 300 jsou za tu gumu.

h75®
hodnocení

Díky, a kudy se k hraně skla lze dostat, abych to
zkontroloval, případně utěsnil?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]