Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta za parkovani v dobe blokoveho cisteni

Od: dove odpovědí: 17 změna:
Dobry den,
vratila jsem se z dovolene a nasla jsem za steracem meho auta pokutu za parkovani v dobe blokoveho cisteni. Auto odtazeno nebylo, ale pokutu mi dali. Nez jsem na dovolenou odjizdela, tak zadne znacky s upozornenim jeste nebyly. Uzna mi policie tento duvod, proc jsem me auto nepreparkovala? Bydlim v Brne. Mate s timto nekdo zkusenost?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

1x

Pokud máte nějaký doklad či alespoň prohlášení svědků a místo bylo k parkování obvyklé bez jakéhokoliv omezení,pak musí i policie či strážníci takový důvod uznat.Pokud ne,nic neplatit a obrátit se k jejich nadřízenému,což u strážníků je až primátor.

repkin*

Primátora to zajímat nebude, řeší se to ve správním řízení.

jmhad*

jenže odvolání proti rozhodnutí ve správním řízení se podává výše,tedy až třeba primátorovi

bary
hodnocení

0x

V Praze bohužel stejný problém, kdysi se odtahovalo, nyní listečky za oknem a flastr. Nastesti cisteni silnic davaji docela dlouho vedet dopredu což je dobre :)

Zde rada asi neni, moža kdyby jste si nechala udelat nejake potvrzení ze auto bylo nepojizdne a ze jste byla v servisu...ale nevím jestli by to vzali v potaz.

repkin*

Potom by tam to auto nemělo co dělat, dobrá rada je ta první ;).

vklus
hodnocení

0x

Vymlouvat se na značky to asi neprojde. V ještě větším předstihu jsou na webu seznamy ulic kde bude probíhat čištění.

"...jsou na webu seznamy ulic kde bude probíhat čištění..."

Nemá každý přístup na Internet, někdo ho ani neovládá, nejsem povinný vlastnit PC. Tudíž jsou takovému člověku informace na webu jaksi k ničemu.

K otázce: můžete-li doložit, že jste odjela na dovolenou ještě před rozmístěním značek, měli by Vám pokutu prominout. Ale záleží na koho padnete.

doplněno 29.09.14 12:20:

imgifi - bodejď by jo, úřední deska je vůbec vynález! Kolem desky zrovna nechodím. Abych si jí mohl přečíst, musel bych sednout na tramvaj, jet 6 stanic k úřadu, tam si pročíst cca milion různých oznámení, abych zjidstil, jestli tam náhodou nevisí něco, co se mě týká. Pak zase tramvají zpátky. Časová ztráta minimálně tak 3/4 hodiny +32 Kč za tramvaj. A to opakovat minimálně každý týden. Je logické, že úřední desku moc lidí nesleduje. A kdyby to dodržovali všichni, bude před deskou takový nával, že se tam bude tvořit hodinová fronta.

lmgify

Možná ten seznam byl zveřejněn i na úřední desce (nástěnce), ale tu lidi také nečtou :(

stirecek*
hodnocení

0x
A byl ten lístek skutečně za steracema? Nevzali ho děti, neodnesl vítr, nesplachl déšť...? Pokuta chodí doporučeně do vlastních rukou!

buss
hodnocení

0x

Nějak zmatené, za stěrač se pokuta nestrkáá. Zajděte na služebnu, vysvětlíte, uvidíte. Nikdo zde neví, jak budou reagovat, argumentovat v Brně, zřejmě OP, ne státní. Ale výstraha o rajonové očistě se dává dost dlouho předem, abyste věděla, zde to ještě lepí na dveře paneláků. Takže v době vaší dovolené to asi nebylo, pokud nezačala třeba měsíc před úklidem.

V Praze na Žižkově dávají značky přesně týden předem a dál už nikam nic nelepí. Je sice pravda, že zhruba 1/4 roku předem vychází v místním věstníku seznam s termíny čištění konkrétních ulic, ale pokud ten plátek neodebíráte, nic se nedozvíte. Při 14 denní dovolené se tak o čištění skutečně včas dozvědět nemusíte.

Ten lístek za stěračem není pokuta, je to jen upozornění na přestupek, který máte možnost vysvětlit. Z vlastní zkušenosti vím, že čím dřív tak učiníte, tím máte větší šanci na prominutí. Když to neuděláte (jak tu někteří radí), bude přestupek postoupen ke správnímu řízení a pak už nemáte šanci.

dove
hodnocení

Takze to dopadlo tak, ze neprijemna pani policajtova mi rekla, ze datumy blokoveho cisteni visi na uredni desce uz asi od ledna, mela jsem si to zjistit a 400 Kc pokuta. Jeste se zeptala, jestli s pokutou souhlasim nebo to chci resit pres spravni rizeni, tak jsem ji dala 400 Kc a sla...

Taky bych asi nakonec zaplatil ,ale neodpustil bych se ji zeptat na základě čeho mám povinnost studovat úřední desku!

Pkd vím tak taková povinnost nikde není zakotvena!

dove, co jiného by Vám mohla říci?

Já osobně bych šel do sporu, ale nikoho k tomu nenavádím.

buss

Úřední deska je veřejně přístupná 24 hodin a určená ke zveřejňování, to má obec ze zákona, též je na webu obce. A to stačí, žádné noviny ...Když chce být občan informován, tak sleduje.Též se tam uvádí doručování písemností za jistých okolností. To je jak že neznalost zákona neomlouvá, občane, sežeň si ho kde chceš. Sledování je právem občana. Nesleduje, neví.

stirecek*
No vidíš. Kdybys neměl nahnano a nebyl aktivní, tak ušetříš.

hodnocení

0x

Osobně jsem dostal lístek za stěrač jen jednou. Parkování v křižovatce - stál jsem asi 3 m od hranice křižovatky. Stálo na něm, že se mám ve vlastním zájmu dostavit ...bla, bla, bla.

Takový lístek není pro mě žádným oficiálním předvoláním, takže jsem ho zahodil. Nic se nestalo, nebylo to v místě mého trvalého bydliště.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]