Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seberou mi body?

Od: pejtr odpovědí: 7 změna:

dobrý den, prosím chtěl bych se zeptat, jestli mi seberou body, nebo kolik asi zaplatim, když jsem jel asi padesátkou tam, kde byla přikázáná max. třicítka a byl tam radar? modlim se, aby mě nevyfoitl, ale kdyby náhodou, nevíte někdo jak to chodí prosím?

děkuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
pokud jste byl radarem vyfocen, ale policisty hned nezastaven, přestupek jde do správního řízení hned. Počet bodů a výše pokuty si můžete přečíst tady.

jmhad*
hodnocení

0x

ranyx nemá pravdu .Ke správnímu řízení jdou pouze přestupky zaznamenané automatickým zařízením - kamerou .- bez přítomnosti či obsluhy policistou nebo strážníkem.Pokud to byl radar obsluhovaný policistou /strážníkem/ musí být přestupek řešen na místě. Zákon zakazuje takové přestupky posílat úředníkovi na obec. Jinými slovy - zakazují policistům si takhle ulehčovat práci. Pokud tedy za radarem byla nějaká uniforma a nebyl jsi zastaven k porojednání přestupku, nic se neděje.

repkin*
hodnocení

0x

hodnocení

0x

To je individuální,asi mají nějaké tabulky a rozsah pokut od-do. Švagra zastavili,jel na 50 - 70 km a dostal za 500,- + 2 body.

Růže-no to až tak individuální jak si myslíte není viz tabulka bodového hodnocení : 12bodu.cz/...

stirecek*
hodnocení

0x
Body ne, protože přestupek by museli dokázat vám . Pokuta jde za majitelem auta...

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud to bylo v Praze, tak Vám pošlou jen obsílku, kde Vám napíšou, že řidič vozidla nabyl zjištěn a ať zaplatíte. Mají toho totiž tolik, že kdyby Vás předvolávaly a dokazovali Vám něco, by bylo bezpředmětné. Je pro ně výhodnější, když jim denně třicet lidí zaplatí pár stovek, než, když by předvolali tři a z toho to dokázali jen jednomu. Buďte v klidu, já jsem platil už třikrát a vždy jsem to překročil tak o 18km/h a vždy přijde třeba 600Kč. Nechlubím se tím, ale bohužel Praha je plná radarů a když jede člověk ve dvě ráno, nikde žádný provoz, tak zkrátka těch 70 na 50ce jedete a nepřijde Vám, že děláte něco protizákonného. Ale když Vám pak přijde pokuta, jste smířen s tím, že to zaplatit musíte, protože víte, že zákon je zákon ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]