Nejste přihlášen/a.
dobrý den, prosím chtěl bych se zeptat, jestli mi seberou body, nebo kolik asi zaplatim, když jsem jel asi padesátkou tam, kde byla přikázáná max. třicítka a byl tam radar? modlim se, aby mě nevyfoitl, ale kdyby náhodou, nevíte někdo jak to chodí prosím?
děkuju
Zdravím,
pokud jste byl radarem vyfocen, ale policisty hned nezastaven, přestupek jde do správního řízení hned. Počet bodů a výše pokuty si můžete přečíst tady.
ranyx nemá pravdu .Ke správnímu řízení jdou pouze přestupky zaznamenané automatickým zařízením - kamerou .- bez přítomnosti či obsluhy policistou nebo strážníkem.Pokud to byl radar obsluhovaný policistou /strážníkem/ musí být přestupek řešen na místě. Zákon zakazuje takové přestupky posílat úředníkovi na obec. Jinými slovy - zakazují policistům si takhle ulehčovat práci. Pokud tedy za radarem byla nějaká uniforma a nebyl jsi zastaven k porojednání přestupku, nic se neděje.
To je individuální,asi mají nějaké tabulky a rozsah pokut od-do. Švagra zastavili,jel na 50 - 70 km a dostal za 500,- + 2 body.
Růže-no to až tak individuální jak si myslíte není viz tabulka bodového hodnocení : 12bodu.cz/...
Dobrý den, pokud to bylo v Praze, tak Vám pošlou jen obsílku, kde Vám napíšou, že řidič vozidla nabyl zjištěn a ať zaplatíte. Mají toho totiž tolik, že kdyby Vás předvolávaly a dokazovali Vám něco, by bylo bezpředmětné. Je pro ně výhodnější, když jim denně třicet lidí zaplatí pár stovek, než, když by předvolali tři a z toho to dokázali jen jednomu. Buďte v klidu, já jsem platil už třikrát a vždy jsem to překročil tak o 18km/h a vždy přijde třeba 600Kč. Nechlubím se tím, ale bohužel Praha je plná radarů a když jede člověk ve dvě ráno, nikde žádný provoz, tak zkrátka těch 70 na 50ce jedete a nepřijde Vám, že děláte něco protizákonného. Ale když Vám pak přijde pokuta, jste smířen s tím, že to zaplatit musíte, protože víte, že zákon je zákon
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.