Nejste přihlášen/a.
Dobrý den kolik ujedu na rezervu plynu když mi začala svítit červená kontrolka díky.
Na to vám nikdo nemůže odpovědět. Ty ukazatele jsou velmi nepřesné. Mně už se několikrát stalo, že mi plyn došel, když ještě svítila zelená kontrolka a jednou dokonce když svítily dvě zelené kontrolky.
Pokud máte sekveneční vstřikování, která vám to samo přepne zpátky na benzín, lze dojezd prodloužit tak, že to znovu přepnete na plyn a jedete "na půl plynu" (v nádrži už není dostatečný tlak, aby to "uživilo" plný výkon motoru).
Tak ona ta otázka není až tak blbá. Bohužel je fakt, že pořádně seřídit ten diodový indikátor je zřejmě pořádná výzva, takže já jej po opakovaných seřizováních s výsledkem nijakým prostě neřeším. Po natankování si vynuluju denní počítač km a pak vím, že průměrně dám na nádrž tak okolo 500 km, takže vím, kdy se mám poohlížet po pumpě.
500km. Aneb na blbou otázku ještě debilnější odpověď
Kdybys sis přečetl pořádně otázku tak tu nepíšeš nesmysly(debilní odpověd),ptá se kolik ujede na rezervu ne na kolik ujede na nádrž,pokud se mi rozsvítí červená ledka tak průměrně najedu asi 100 km,na celou nádrž(is rezervou)500 km.Pokud se mi pak ozve signál tak se motor přepne na benzín,nádrž na lpg je prázdná.
A kdyby sis přečetl (když už si tedy tykáme) to, co jsem napsal já, tak bys pochopil, že se to jednak liší systém od systému, ale je to taky silně závislé na nastavení daného auta. Takže v praxi mám v Octávce systém Tartarini, zpočátku to nastavili tak, že se po rozsvícení červené diody dalo ujet cca 80km. Ale to nastavení není přesné, nedá se tomu věřit, nyní se třeba červená ani nerozsvítí, svítí mi třeba i dvě zelené a nádrž je prázdná.
Takže pokud tu někdo má - cituji tebe - nesmysly a debilní odpovědi, tak to jsi ty, jelikož nevíš, jaký systém tazatel má a už vůbec nemůžeš vědět, jak je to nastavený. Je však možné, že vlastníš křišťálovou kouli, kde se ti zjevilo, že dotyčný dá na červenou diodu 100 km ...
Pokud samo přepne na červenou, tak to na lpg neujede nic, protože už to jede na benzín z důvodu prázdné nádrže lpg. Tak je to u zařízení BRC. Přepnutí je doprovázeno i zvuk.signálem. Je také možné, že při automatickém přepnutí na benzín, došlo k závadě na plynovém zařízení. Ja je zde psáno výše, seřídit přesně měření nejde, jedině natankovat a vynulovat tachograf.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.