Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rádcové,
obracím se asi spíše na zdeší mechaniky (elektroniky). Na systému BMM se mi začíná vydírat spodní dráha potenciometru. Vím, že tento systém byl ve své době použit na mnoha autech, které přecházeli z karburátorů (Peugeot,Renault,VW,Škoda,...) a tak předpokládám, že potenciometr půjde dobře sehnat. Zatím, co jsem hledal na internetu, tak je opak pravdou. Pietro je jeden eshop u nás, pak Slováci, kteří je dělají v různých tloušťkách i velikostech osiček čepů (děr v poťáku pro ně) a pak odkazy googlu přes obrázky na polské či ruské stránky,které tento díl nabízejí.
Můj dotaz zní, zda tuto závadu někdo řešil výměnou (či nějakou bastl opravou?). Kde se tento díl dá všude sehnat a hlavně kvalitní. Zda je dobré objet vrakáče nebo je to zbytečné, jelikož jsou klapky na tom stejně u všech ojetých aut. Nebo kde bych sehnal novou vstřikovací jednotku (celou)?
Problém totiž je, že z fotek zboží eshopů nikdy nevypadne potenciometr pro Favorita či Felicii, který má osičku 8mm viz video dole a detail na tu díru pro osku na tělese poťáku.
Možná jsem dotaz napsal zmatečně (už ho píšu podruhé, jelikož mi klekla baterka notebooku), ale potřebuji vyřešit zatím sporadickou závadu, kterou mi hlásí VAG na systému BMM u Favorita. Mimo jiné motor mi šel předtím hned do akcelerace (propísknul i kola) a teď se jakoby zadusí prudkým otevřením klapky, ale rozjede se (ovšem asfalt už netrhá). Maximálka stejná a zatím necuká, ale ty dráhy už na pohled jsou načaté (i prosvítá v té spodní trocha bílého podkladu). Takže jak nejlépe řešit tuto závadu, kde sehnat případný díl (s tou 8mm dírou) a nebo celou vstřikovací jednotku...?
Zatím jsem to očistil, potřel diavou, vrátil na předem udělané značky a provedl základní nastavení přes VAG. Mimochodem jezdce vypadají jako 4 hrábě (1 hrábě s 4 trny) a je to jen ohnutý tenký plech kontaktu do pravého úhlu, takže slušné kurvítko od výrobce. Tedy žádný "V"zobáček, který by klouzal po dráze.
Obracím se tedy na zdešní mechaniky, kteří tohle na nějakém autě opravovali nebo ví a poradí
Díky
Zkoušet vrakáče.. Kdyžtak nakoupit do zásoby. Nebo zkusit nějaké kluby škodovkářů - můžou mít někde zašitý v zásobě. Je vidět, že k autu přistupujete jako k mazlíčkovi ale od toho se budete muset odprostit a koupit díl jetý a věřit že to bude fungovat. Co třeba z feldy tam dát? Je o maličko novější (bmm). Popř. zkusit zajet/zavolat do mladý boleslavi, jestli náááhodou třeba něco neni. Já zjistil že už nejsou díly na fáčko a když už tak je to čína nebo nějaký bláto.. Tak jsem si goupil golfa III na kterého ty díly jsou německý a dají se sehnat mnohem lépe a za podobný ceny. Koupil jsem desky meyle na golfa a na favorita a rozdíl je strašně patrný. Neni to špatný ani jedny ani drhý ale ta kvalita zpracování je uplně jiná. Na starý škodovky dílů valem ubývá. Nedělejte si stim hlavu, jděte na vrakáč a kupte celou věc a jezděte a nemyslete na to. Já to znám, taky jsem chtěl na fáčko věci aby byly TOP, jenže už se to přestalo vyplácet celkově a čepy udělat (blbě se to řídilo) a takový ale koupil jsem toho golfíka a tam jsou čepy taky KO a neni to vůbec poznat.. ! Celkem jsem čuměl ale čep stojí stejně jak na favorita takže stokorunové položky .. Takže jak říkam: je to jen auto
No momentálně repsauji dvě klapky, tak uvidím, která bude dobrá (vrakáč). Asi se budu muset postupně poohlížet po dalším (autě). Ono je to fakt s těmi díly špatné.
Dík za reakci.
doplněno 04.10.14 18:04:
To bude jezdit.. určitě to dojede na něco jiného :D .. Jinak další auto doporučuju toho golfa III v naftě.. Hezky se na něm dělá, žere to jak favorit (nafta je levnější). A hlavně je to úplně na jiné úrovni.. Tuhost kastle jak fabie.. Kvalitativně je to lepší jak fabie.. Kufr taky lepší než fabie.. Řídí se to lépe než fábie, brzdí to lépe než fabie.. Porovnávam samozřejmně svého golfa mk3 (97/245 tisíc najeto) s fabia I (2002/ 75 tisíc najeto).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.