Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyzva pokuty

Od: maslo odpovědí: 6 změna:

Chtel bych se zeptat,dostal sem vyzvu na zaplaceni 800 kc nebo podani vysvetleni,zaplatil sem pozdeji ale platba se vratila jelikoz sem to nestihl v lhute 15 dni,vysvetleni take sem nepodal kdo by to ridil... Co ted? nic dalsiho neprislo a cekam uz rok a porad nic? je to promlcene nebo jak?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Připos... vám budou radit rychle zaplatit, omlouvat se atd. Ale pokud jste si jist, že dosud nic nepřišlo, tak už to bude v suchu. Mě se to taky stalo. Odvezli mě nečekaně na operaci, prošli všechny lhůty k zaplacení a nic se nestalo.
trtr

Zdravím, možné to je, ale pokud je to promlčené, tak bych se přesto zeptal, jestli někde nenabíhají úroky.

buss
hodnocení

0x

A co tak vysvětlit, co je to za pokutu? Pokuty jsou různé, za přestupek? Někteří čekají na konec lhůty a pak to osolí.

hodnocení

0x

Cca před 1 a 1/2 rokem jsem omylem poslal pokutu za parkování na nesprávné číslo účtu. Když jsem z výpisu zjistil, že se platba vrátila, bylo už pozdě. Případ už postoupil na městský úřad. Úředník mi vysvětlil, že už není možné zaplatit znovu a že mám čekat na výzvu ke správnímu řízení a tam příčinu nezaplacení vysvětlit. Zároveň mi ukázal stoh papírů na stole a prozradil, že to úřad ale asi stejně nezvládne a po roce dojde k promlčení. Dodnes se nikdo neozval.

Takže čekejte na výzvu ke správnímu řízení, když přijde, tak jí rozhodně neignorujte. Když nepřijde, hoďte to za hlavu.

hodnocení

0x

Jak píší-pravděpodobně promlčené!Pro jistotu (pkd víte za co to mělo být!) bych si na czechpoint-u (nebo příp. přímo na úřadu) prověřil bodové skóre zdali bez podání vysvětlení daný referent rovnou nepřidělil bodík!

lordweb24*
Jelikoz to bylo dele jak pred rokem aby doslo k promlceni, rovnez by doslo k umazani bodu ( pokud oznamovatel nespachal behem roku dalsi bodovany prestupek, nebo nejel na cervenou)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]