Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozený modul vyvažovací hřídele oleje?

Od: kocabkanaramna odpovědí: 5 změna:

Zdravím, mám Audi A4 2.0 TDi 103 kW, typ motoru BRE a dnes se mi rozsvítila kontrolka tlaku oleje. Po asi 1km jsem zastavil a odstavil, jinde to nešlo a nechal jsem auto odtáhnout. V Audi řekli, že je třeba vyměnit modul vyvažovací hřídele nebo jej opravit, rozhodl jsem se jej opravit. Zajímalo by mě, jestli budou sundavat i přední nárazník nebo, jak se k tomu dostanou? A říkali, že když jsem po rozsvícení ujel ještě 1km, že bude nejspíš k.o. i turbo, co myslíte?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím sice co je vyvažovací hřídel oleje,ale pkd jste jel kilometr bez mazání motoru tak je docela možné (Pkd neodešlopouze čidlo tlaku mazání!) že je motor chycený a už toho s ním moc nenajedete!Pkd odešlo čídlo tlaku-záležitost pár stokorun a výměna jak na kterém autě (na mém záležitost cca15 minut) pkd čerpdlo oleje je oprava složitější ale neví co by s tím měl dělat opět vyvažovací hřídel,to spíše veškerá ložiska (pánve v motoru)Možná díky malému tlaku i turbo!

doplněno 27.09.14 12:29:

To Hujer díky za lepší objasnění!

hujer123*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že olejové čerpadlo je poháněno tou vyvažovací hřídelí, předpoklídím, že došlo k výpadku čerpadle. Jestli je to tak, tak motor nebyl vůbec mazán a jestli to odneslo jen turbo, tak si ještě můžeš blahopřát.

tycoon*

Souhlas. Ale minutu by měl zbytek motoru snad vydržet.

stirecek*
hodnocení

0x
Staré známé motory dva nula tdi...

kacabkanaramna
hodnocení

Motor při vypnutí běžel normálně ani turbo nepískalo nic, tak snad to není ještě motor...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]