Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení eletriky na malotraktoru motor traba

Od: zipak odpovědí: 7 změna:

Ahoj Lidi,prosím pomoc dal jsem si motor trabant 12V od alternátoru vedou dva kabely jeden tlustčí červený předpoklám plus a druhý černý .Na starter přijde z baterie a tenčí na spínací skřínku (Tlačítko)taky a cívky z 12V mám taky nějak zapojené jen nevím co jestě do té spínací skřínky(tlačitko) od cívek tam taky něco vede?Děkuji moc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

2x
Do zapalovacích cívek musí téct proud přes spínací skříňku do přerušovačů (každá na svůj přerušovač). Nebo co ti není jasné?
doplněno 27.09.14 10:24: Cívky se na žádné tlačítko nepřipojují. Do cívek jde proud z baterie přes spínací skříňku nebo obyčejný spínač. Zároveň je do této větve (za spínačem) připojeno startovací tlačítko, z kterého jde proud na stykač startéru. Dále je za spínač připojena kontrolka dobíjení, přes kterou jde proud do buzení altíku (tenký vodič). Vše je za spínačem připojeno přes pojistky, jedna na zapalování, jedna na kontrolku a startovací tlačítko, další třeba na světla a podobně.
Altík je svorkou B+ připojen k baterii, stejně jako startér.

zipak
hodnocení

Ne o to nejde cívký mám podle schématu jde mi o to že nevím kam vedou ty dva dráty z alternatoru? a jaký kabel mám zapojit z cívky do tlačítka na start ,protože ze startéru tam vedu jeden plus do tlačítka a abych ho dokazal z chipnout?tak nevím musím asi někde přerušit proud? nebo vede jen jeden drát do tlačítka?

alternátor -silný drát na plus baterie

slabý drát na žárovičku která bude z druhý strany napojena na plus 12V po klíčku

startování-přívodní drát co de na cívku na relátko kontakt 87,na kontakt 30 plus 12V a to relé ovládat tlačítkem na tlačítko přivést plus 12V po klíčku a z tlačítka vedem drát na spínací relé kontakt 86,kontakt 85 ukostřit

k tomu chcípání to bych řešil přerušením 12V co dou na indukční cívku kontakt 15

a osobně bych tam dal i pojistky

zipak
hodnocení

Hoj tak vám děkuji super už to fachá jen mám meěí problém a nevím co dál do cívky jde 12V i do druhé do fajky taky ,ale svíčka neháže jiskru je to bezkontaktní zapalování a předělávka 12V

doplněno 27.09.14 19:13:

Tak už je všechno jinak měl jsem špatně kostru jiskru háže a furt mokrý svíčky ,šteluju furt na karbecu a bud jen točí a nic nebo to střílý ye sání a i plameny občas,ale svíčky stále nadojený .Ano zapalování je bezkontaktní

máš na tom zapalování přehozený válce nebo špatně seřízenej předstih

gumidek*

Bezkontaktní z čeho?

máš to bezkontaktní zapalování dobře zapojený? jestli ano mohlo se stát že odešlo osobně bych z nákýho traboše vyndal klasický kladívkový zapalování a namontoval ho

doplněno 27.09.14 17:37:

tady sem našel že tam de i zapalování z jawy 350

trabantbrno.net/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]