Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kazetový adapter do autorádia

Od: michaltopic* odpovědí: 14 změna:

Koupil jsem si v pátek adapter do autorádia ... google.cz/... ... a nefunguje. Vyzkoušel jsem pustit v autorádiu kazetu a ta funguje. Automaticky se sama spustí. Ale adapter nic.

Netušíte, co s tím?

Pro vysvětlení, ano, mohl jsem si koupit nové rádio na USB, Mp3, BT a podobně, ale zatím nekoupil.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Řešil jsem to FM transmitterem za pár kaček, už se to zde párkrát probíralo...

michaltopic*
hodnocení

Jj někde jsem o tom četl. Ale to už je příliž ... ještě jsem nestihl prozkoumat tu kazetu, ale už si pomalu byvírám na netu nové rádio ...

gumidek*
hodnocení

0x

Přepokládám, že do adaptéru dáváš MP3jku. Jack z kazety adaptéru dej do zdířek na sluchátka (ne na mikrofon) a dej zvuk nahlas na té MP3jce. Pak založ kazetu do rádia v autě a šteluj zvuk. Pokud bude nekvalitní a zkreslený, tak uber na MP3jce a přidej na rádiu v autě.

Se šumem nic neuděláš (to je ona mínusová vlastnost stejně jako rachot kazety)

doplněno 03.11.14 22:50:

A kazeta hrčí? Točí se kolečka? Někdy musí mít kazetový adaptér kolečka cívek spojena ozubením, protože magnetofon pozná, že jedno kolečko stojí a automatika zmáčkne stop, jako by dojel pásek (kolečka v adaptéru zajistí nekonečně dlouhý pásek a tlačítko play automatika nevypne - nemá důvod).

michaltopic*
hodnocení

Zkoušel jsem Mp3 v modilu. Nahlas, potichu, pak jsem zkoušel rádio v modbilu. A nikdy nic. Když tam dám originál kazetu, tak se hned spustí a na displeji se zobrazí, že se přehrává kazeta. Ale když tam strčím adapter, tak se nestane nic ...

Možná blbá otázka,zkusil jste ten kazetový adaptér otočit (stejně jako kazetu když dohraje?)

Jinak ten adaptér,respektive ,respektive konektor (jack ) nemusí být s mobilem kompatibilní,zkuste totéž,ale v jiném kazetofonu!Takhle mi z motoroly MPX200 taky nehrál,ale z obyčejné N3110c bez problémů!

doplněno 04.11.14 17:39:

Jen malé doplnění tam moto i N3110c měli mikrojack přičemž se tyto na origo sluchátcích jacky lišily!

doplněno 04.11.14 18:03:

Já si koupil asi tento (s 3,5mm jackem a k němu právě ještě téměř identický ale s mikrojackem-2,5mm ) aukro.cz/...

Pkd byste chtěl-věnuji Vám je ,jen za poštovné /bubl.obálka se známkou!/100/funkční!

michaltopic*
hodnocení

Zatím jsem se k tomu rozebrání nedostal. Jsem do večera v práci a to pak nemám na to chuť sedět v autě a štelovat. Ale snad se k tomu dostanu přes víkend. Cením si Vaší nabídky a pokud bue problém přetrvávat, tak jí klidně využiju. Děkuji! :)

michaltopic*
hodnocení

Tak dva telefony nefungovali a jeden fungoval. Ale jen mono. Respektive hraje jen pravá půlka repráků. Vyzkoušel jsem i kazety a ty hrají. Nechápu, proč, když to zapojím do svého telefonu, tak to neudělá nic a když to zkusil kamarád, tak to hrálo blbě, ale hrálo .. navíc se na dipleji objevilo, že se přehráváí kazeta. Proč u něj jo a u mě ne? To fakt nechápu :(

gumidek*

Nemáš náhodou telefon do kterého se strká 4 pinový Jack? Pak to nefunguje.

google.cz/...

michaltopic*
hodnocení

Někdo už mi říkal, že musí být slyšet, jak se točí kolečka. A asi se netočí. Je to automatické rádio, samo pouští kazetu. Tak to možná bude tím. Zkusím tu kazetu asi otevřít a podívat se, co by šlo upravit.

Jestli je to jackem, to netuším. Zkoušel jsem dva mobily a ani jeden to nepřehrálo.

Někde psali, že ta hlava musí být trochu hlouběji v té kazetě, tak jí zkusím poštelovat. Dám tomu pár pokusů a jinak si asi koupím nové rádio s USB a pod.

gumidek*

Stačí, když na kazetě budeš točit prstem nebo tužkou jedním kolečkem a musíš sledovat to druhé, zda se také točí.

Pokud nové rádio, tak doporučuji se vyhnout značce Sencor - dost to žere baterku ve standby i při správném připojení na palubní síť.

doplněno 04.11.14 13:08:

jj :)

michaltopic*
hodnocení

Sencor je snad nejhorší značka na trhu se spotřebiči .. od nich už nikdy nic :)

Dneska to všechno vyzkouším a uvidím. Dám sem pak výsledek i třeba pro ostatní tazatele ...

Díky.

Máme televizor SENCOR, který při povodní na chalupě plaval v kuchyni v metrové vodě. Po vysušení už hraje dál 5 let, obraz je velmi pěkný, pouze začal trochu brum u zvuku (asi nějaký svitkový kondenzátor).

michaltopic*
hodnocení

Máte asi štěstí na dobrý kus :)

stonek*
hodnocení

0x

Jestli rádio s adapterem netočí, tak to má možná ochranu proti zamotání kazety, když se neotáčí druhé kolečko rádio si řekne že je pásek přetrhlý nebo namotaný a zastaví se. Nevím jestli toto adapter řeší nějakou řemeničkou, nebo jestli vůbec má nějaká kolečka. Dělali to některé věže, nevim jestli i autorádia.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]