Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 1 - generálka podvozku

Od: ondrah* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, chtěl bych u octavky I rok 97 tdi udělat generálku podvozku. Zajímalo by mě jestli je tady někdo, kdo to dělal? Mohl by mi poradit na kolik ho to vyšlo? Povezu to k mechanikovi, ten pak rozhodne co udělat a co ne. Má najeto 230k a už docela vibruje při přidání plynu a celkem se mi to zdá nestabilní. Tak, abych věděl kolik si asi připravit peněz? Myslím jen za díly. Cenu za práci pak určí mechanik.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

tak ono záleží co vše se má měnit jenom tlumiče vyjdou tak 5 tis.. dale stabilizator, uložení ramen, čepy, tyčky řízení, ložiska, poloosy, uložení zadní nápravy a nevim co všechno.. na takové staré hujdě bychměnil jen to co je nutné... jinak není problém do toho bezmyšlenkovitě nasypat 10 000+... záleží na vás ..

To Honza nevím ale přijde mi mimo měnit jen tak i poloosu. Proč by se měla měnit,max tak homokineťák pkd již začíná chroupat ,možná (nevn jak to maj octy) uložení poloosy (vozy PSA stř.třída,má na delší ještě doměček s ložiskem,kratší z převodovky rovnou na kloub,)také mi přijde zbytečné měnit ložiska kola.jinak s ostatním souhlas-čepy,tlumiče ,slenbloky...

ondrah*
hodnocení

Tak 10.000 by mě zas tak nevadilo. Jinak máme ještě hyundai rok 2009 a nevím proč, ale lépe se mi jezdí s tou "starou hujdou" jak jste řekl. Mně se ty staré octavky líbí. Chci jí dát do kupy a rok to vydržím, poté si chci koupit novou octavii.

já to nemyslel zle.. mam taky starou hujdu... a jsem spokojeny.. jen si nemyslim že má smysl vrážet do toho nějake větší prachy.. pokud tam něco vibruje tak at zjistí co to způsobuje a opraví... pokud vám ovšem nevadí do toho nasypat tak v tom žádný problém nevidím... záleží co vše vám mechanik navrhne vyměnit a podle toho se bude odvíjet cena :)...

ondrah*
hodnocení

Jasný v pohodě. Jinak máte pravdu, že bude stačit vyměnit jen to co je nutné. Asi nemá moc smysl do toho cpát moc peněz, když nevím co s autem bude za rok. Jen jsem chtěl mít aspoň odhad kolik to může stát. Uvidím tedy co řekne mechanik, popřípadě se domluvíme co a jak.

Jinak děkuji za odpověď.

jirkajirku

Když se mění už ty tlumiče, tak se mění i pružiny. Divil byste se, ona oktávka s unavenými pružinami co sedí níže u země taky není žádná výhra. To si pak někde můžete prorazit olejovou vanu. Nehledě na to, že nové tlumiče s unavenými pružinami dostávají hodně zabrat. Ona se taky potom za rok ta pořádně opravená oktávka lépe prodává.

ondrah*
hodnocení

Přesně tak. Bude se pak lépe prodávat. Jinak tlumiče tam jsou nové. Ale jenom přední.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]