Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
moc bych chtěla poprosit o radu. Je to tak, že začínám podnikat a potřebuju si koupit užitkové auto. Mám teď možnost vybrat si ze dvou vozidel za dobrou cenu: Ford Tranzit 350L 2,2 TDCi z roku 2008 anebo Renault Master L2H2 2,5 dCi taky rok výroby 2008. Ten má i střešní nosič. Oba jsou v provedení diesel. Umím udělat veškeré věci s účetnictvím a vedením firmy, management i marketing, ale toto je věc, na kterou jsem "krátká". Odhaduju asi tolik, že Renault bude mít s ohledem na motor větší spotřebu. Ale to je tak asi všechno Tohle bude moje první větší investice do rozjíždějící se firmy. Může mi někdo poradit, co by byla lepší volba? Děkuji.
Měl jsem možnost jezdit jak s Transity, tak s Mastery a to v několika provedeních. Po mnoha tisících kilometrech v těchto vozech musím přiznat Fordu jen jediný klad a to o cca 1,5l/100km nižší spotřebu. Jinak ve všem ostatním vítězí Renault. Pokud dostane patřičný pravidelný servis (výměny oleje, rozvody atd.) a řidič je opravdu řidič a né prase, tak není co řešit. S Masterem I (hranatá obludka známá z francouzských filmů) jsem se nebál odjet štreku přes celé Německo i když měl na tachometru poctivých 580.000km. S Fordem (230.000km) jsem zůstal kvůli elektrice 2x viset cca 300km od hranic přesně dle hesla: Fordem tam a vlakem zpátky. Na Masterech II jsme s kolegou odhalili jedinou vážnější závadu - životnost spojkové pumpy je 420.000km +/- 15.000km. Ale i bez funkční spojkové pumpy jsem se bez problému dokázal dostat z Mnichova zpět do ČR. Jinak opravdu minimální (banální) závady, jako např. rozsvěcující se kontrolka žhavení během jízdy - oprava: Vymontovat čidlo, utřít hadrem a dalších 50.000km klid. :D S blížící se zimou si neodpustím ještě jednu výtku k Fordu Transit - při teplotách pod cca -14°C si připravte škrabku do kabiny, protože až se budete chtít rozhlédnout do křižovatky, tak si budete muset proškrábat průzor na okně u dveří spolujezdce. Ale jak už někdo přesně poznamenal předemnou, opravdu nezničitelná dodávka je Sprinter. Ten kolegovo začal zlobit až v momentě, kdy se na počítadle tachometru objevila číslovka 700.000!
Pěkný den,
V tomto ohledu je to složité, záleží na stavu každého auta, ale mírně bych favorizoval Transit, 350L už je pěkný kočár, navíc Transit patří mezi to nej. co se týče užitkových vozů. Ale jak jsem uvedl, bylo by potřeba vědět více informací. Pokud by jste chtěla trochu víc poradit, napiště mi na Vás email nebo napiště email mě (není problém ho najít dle jména ) a mohli by jsme Váš výběr trochu rozvést a rozebrat...věřím, že bych Vám dokázal pomoct
Sice bych relativně souhlasil tako s tranďákem,ale zkušenost je trošku jiná,se starším ještě s motorem 2,5D (tedy předkomůrkový atmosféricky plněný D) jsem jezdil v létě za 6-7l v zimě většinou do deseti (okolo věže místního kostela!,tudí vdy studený motor!) pak výměna ob generaci a přišel s motorem 2,5TDCi?TDDi nevím přesné označení ,ale identický model ale na cesty +- 40km jedna (delší cesty!) byl problém vejít se pod desetlitrů! Jestli bylo něco vadné nevím,jezdil dobž´ře nekouřil,ale spotřeba !
Jedině Transit.Jiné dodávky jsou pěkné křápy už co se týká jen kostrukce.Transit je bytelný a přitom jednoduchý a promyšlená,jednoduchá konstrukce.Např.Fiat Dukato a podobně jsou neskutečné sračky-hrozně všechno složité a přitom idiotsky vymyšlené.Náprava kokotsky složitá,turbo se dá vyndat jen když vlezete pod auto.Toto auto kdo vymyslel bych mu dal ránu do čumáku a poslat ho kydat hnůj
Kolik Ti od Fordů platí za hanění ostatních a vychvalování jiných?
Když už tak nejlepší v dané kategorii i když oficiálně neohodnocen jak trandák je MB- Sprinter!I když z v pův dotazu uvedených je nej opravdu trandák!
doplněno 27.09.14 12:26:Ke sprinteru-známý-truhlář-si koupil,myslím tu největší variantu na převoz jím vyrobeného nábytku, když mi jej ukazoval,na sedadelch spolujezdců byl ještě igelit, pedaly,věnec volantu neosahaný ,lak jako na funglovce,ani stopa koroze, a na tachu půl mega,předtím bylo v půjčovně a dle údajně doložené dokumentace si jej půjčoval dlohodobě jeden a týž člověk!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.