Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Technická prohlídka

Od: felda66* odpovědí: 9 změna:

čus hoši, mám takovej dotaz. Byl jsem s autem na STK, měl jsem jednu "Céčkovou" závadu (koroze brzdových hadiček), takže jsem neprošel. Emise jsem udělal, takže jsem dostal nálepku na 2 roky a červenou nálepku do konce měsíce. Jenže, do velkého techničáku mi normálně napsali a podepsali že mám STK do 24.9.2016 což znamená že jsem prošel. Tak bych se chtěl zeptat jestli je možné nahlásit ztrátu zadní značky na Městský úřad a ten by mi vystavil novou značku s nálepkamy platností 2 roky jak se píše ve velkém TP. Díky za odpovědi a názory.

...Brzdové hadičky zamozřejmě hned vyměním ;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

je důležitý co máte v protokolu z STK pokud tam bude ten samej datum co ve velkém tp ste v klidu stačí zajít na jakoukoliv stk s protokolem a zažádat o novou známku řeknete že jí máte poškozenou a za 100kč vám jí dají či vylepí ted nevim ta stará musí bejt poškozená

felda66*
hodnocení

No v protokolu je napsáno že je vozidlo nezpůsobilé. Tak co když zajdu ale na ten úřad a když budcou chtít protokol tak jsme ho prostě ztatil..

jestli ste v protokolu nezpůsobilý ste v háji neb ste jako nevyhovující zanešen v počítači a pro ůředníka nebude problém to dohledat to samý při náký důkladnější policejní prohlídce si vás vyjedou a opět ste v háji takže nelaborujte opravte brzdy a do měsíce si skočte na opakovanou stk

doplněno 25.09.14 18:34:

ano

felda66*
hodnocení

Aha takže úřady jsou propojeny s STK?

Mělo by to být propojeno i aktivní policista na silnici si Vás i auto může během pár minut prolustrovat ! Neriskujte vyměnte ty hadičky a udělejte opakovanou-je za menší peníz a hlavně budete mít klidné svědomí,že máte brzdy OK!

hodnocení

0x

Feldo, bohužel musíte na opakovanou technickou.

bambula*
hodnocení

0x

V případě nehody pojišťovna nic nezaplatí vozidlo má céčko, pouze došlo k chybnému zápisu a podle nového OZ můžete za případné poškození zdraví, včetně psychické újmy platit i několik milionů pro poškozeného a jeho příbuzné, a jinak policista jede za vaším vozidlem, naťuká do počítače RZ, vše mu vyjede během několika vteřin, STK, pojištění, majitel a.t.d.

To bambula-napřed by ale museli dokázat,že nehoda se stala vinou rezavého brzdového potrubí!

doplněno 26.09.14 15:10:

A jste si tím tak jistý?

doplněno 26.09.14 15:15:

Jen tak pro zajímavost.Už jen to ,pkd jak to napsal tazatel je psáno v protokolu bych to napadnul že je nesmysl aby hadička korodovala! pkd brzdové trubičk ,budíž ale hadičky? Za další prošlo auto stoicí a brzdilo? Brzdilo že se nelíbí technikovi povrchový stav nečeho ještě neznamená že nebrzdí!

Pokud by to nekdo do něj narval tak protože má rezavé trubičky tak je to jeho vina i když je poškozený?!

doplněno 26.09.14 15:20:

Tím ovšem nechci říci,že je správné jezdit s autem bez platné TK!

jirkamatapat*

Diesel®: vozidlo bez platné technické kontroly nemá na silnici co pohledávat a od tohoto faktu by se odvíjelo celé vyšetřování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]