Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze použít LPG z jiného auta?

Od: patanc* odpovědí: 9 změna:

dobrý den, mám starší auto na LPG, ale chtěl bych si pořídit nějaké trochu novější s podobným motorem, Platil bych plnou částku za jeho přestavbu na LPG i kdyz bych jim mohl dát součástky z mého staršího vozu? např nádrž atd...?

děkuju

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda2*
hodnocení

0x

To se zeptejte montazni firmy co lze pouzit a co ne, kazdopadne k tomu musi byt veskere papiry a certifikaty - hlavne nadrz a reduktor, jinak to nezapisi.

nespkojenyurednik

přesně tak, všechny díly musí být homologovány a musíte k nim mít homologační nebo typový list, nádrž LPG dnes stojí například 6-8 tisíc, podle typu, i více, pokud máte ještě platnou revizi té původní, po domluvě s firmu jí lze využít, doporučuji firmu, která má k tomui icenci od ministerstva dopravy a má proto i oprávnění zapsat přestavbu do velkéhop TP, do registru vozidel to pak zapíšete za 50,- Kč správní polatek bez problémů...o něco složittější je individuální přestavba na alt. pohon...

jarda2*

No kdyz jsme u toho, je potreba, pokud pouziju LPG dily z jednoho auta do druheho, zrusit LPG zapsane v TP u toho prvniho, abych jej mohl zaregistrovat u druheho? Nebo mohou byt 2 registrovana auta se stejnymi dily? Jde mi tedy o to, jestli se to na registru pozna podle vyrobnich cisel, ze uz jsou dily v jinem aute...

V podstate mi jde o to, ze mam letni a zimni auto stejneho typu a rad bych to jen nechal prehazovat, bez papirovani (jezdi se vzdy jen s jednim, druhe je v depozitu, tady problem neni)

nespokojenyurednik

na registru vozidel se to pozná podle zápisu v elektroniocké části ,a také podle zápisu ve velkém a malém TP...ale registr vozidel, resp, jeho pracovnící Vás nekontrolují při jízdě na veřekné komunikaci, to policie ČR...ta to zjistí... Vy potřebujete mít zapsán skutečný stav i kvůli STK, na první technické kontrole Vám do protokolu uvedou závadu - chybějící zařízení na LPG a nezapsanou a neschválenou představbu - demontáž alt. pohonu.Demontáž musí také provésmmdt někdo, kdo má k tomu oprávnění...pak se musí zapsat změna do 10 dnů do TP a do registru vozidel.

davidhavel*
hodnocení

0x

Žádný již jednou použitý díl LPG nelze legálně znovu namontovat do jiného vozidla. Zajímal jsem se o to samé a toto mi bylo sděleno 3mi subjetky zabývajícími se montáží LPG... prostě jiné auto = nové díly a tak se vydělává!

jarda2*

To je nesmysl, samozrejme to lze, proc taky ne. Jen je potreba od vyrobce vyzadat nejaky novy papir s hologramem, to stoji par korun ale neni v tom pry problem. Nakonec da se hodne veci po dohode s montazni firmou, zas je to jen buzeracni byrokracie. Technicky v tom neni zadny problem, prace na par hodin.

jabraka*
hodnocení

0x

Snažil jsem se dobře fungující agregát LPG předělat do jiného formana.Neexistuje firma,ani soukromník,který by toto provedl.Snad by to šlo načerno,ale jak s papírama?Kromě toho,LPG agregát,fungující na karburátorový motor nejde použít na vstřikovací.

Nová montáž stojí pak kolem 20000 Kč.

JABRAKA

jarda2*

Tak za par dni to budu resit, tak pak dam vedet. Podle mistni montazni firmy to neni problem. Mozna nekde skutecne mlzi, aby vic vydelali, ale v soucasne dobe jsou myslim radi za kazdy kseftik ;)

maxwell*

Odpověď je jednoduchá. Opět.

Zákony nezakazují použít díly ze starého auta s LPG. Jediný problém je u firmy. Proč by ti dávala do auta staré LPG, když ti prodá raději nové a to s jejich přirážkou na nových dílech. Byly by blbý aby prodělali. Jde přemontovat teoreticky všechno, jediný problém jsou asi trubky, protože jsou naohýbány dle auta. Ty by museli být nové. Také u novějších systémů - sekvenční vstřikování - může nastat problém s řídící jednotkou. Ne každá ŘJ se snese s ŘJ LPG. To už dnes skoro neexistuje, protože se to dělá kompatibilní, ale u starších sekvenčních LPG ŘJ ten problém byl.

Každopádně po montáži a prohlídce, by ti museli dát dekret že auto - resp. LPG v autě splňuje podmínky pro ČR.

Ale jak jsem psal na každém dílu má firma přirážku a tudíž výdělek, o který by jsi je připravil. Proto ti to nikdo nejspíš nepřemontuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]