Nejste přihlášen/a.
dobrý den, mám starší auto na LPG, ale chtěl bych si pořídit nějaké trochu novější s podobným motorem, Platil bych plnou částku za jeho přestavbu na LPG i kdyz bych jim mohl dát součástky z mého staršího vozu? např nádrž atd...?
děkuju
To se zeptejte montazni firmy co lze pouzit a co ne, kazdopadne k tomu musi byt veskere papiry a certifikaty - hlavne nadrz a reduktor, jinak to nezapisi.
přesně tak, všechny díly musí být homologovány a musíte k nim mít homologační nebo typový list, nádrž LPG dnes stojí například 6-8 tisíc, podle typu, i více, pokud máte ještě platnou revizi té původní, po domluvě s firmu jí lze využít, doporučuji firmu, která má k tomui icenci od ministerstva dopravy a má proto i oprávnění zapsat přestavbu do velkéhop TP, do registru vozidel to pak zapíšete za 50,- Kč správní polatek bez problémů...o něco složittější je individuální přestavba na alt. pohon...
No kdyz jsme u toho, je potreba, pokud pouziju LPG dily z jednoho auta do druheho, zrusit LPG zapsane v TP u toho prvniho, abych jej mohl zaregistrovat u druheho? Nebo mohou byt 2 registrovana auta se stejnymi dily? Jde mi tedy o to, jestli se to na registru pozna podle vyrobnich cisel, ze uz jsou dily v jinem aute...
V podstate mi jde o to, ze mam letni a zimni auto stejneho typu a rad bych to jen nechal prehazovat, bez papirovani (jezdi se vzdy jen s jednim, druhe je v depozitu, tady problem neni)
na registru vozidel se to pozná podle zápisu v elektroniocké části ,a také podle zápisu ve velkém a malém TP...ale registr vozidel, resp, jeho pracovnící Vás nekontrolují při jízdě na veřekné komunikaci, to policie ČR...ta to zjistí... Vy potřebujete mít zapsán skutečný stav i kvůli STK, na první technické kontrole Vám do protokolu uvedou závadu - chybějící zařízení na LPG a nezapsanou a neschválenou představbu - demontáž alt. pohonu.Demontáž musí také provésmmdt někdo, kdo má k tomu oprávnění...pak se musí zapsat změna do 10 dnů do TP a do registru vozidel.
Žádný již jednou použitý díl LPG nelze legálně znovu namontovat do jiného vozidla. Zajímal jsem se o to samé a toto mi bylo sděleno 3mi subjetky zabývajícími se montáží LPG... prostě jiné auto = nové díly a tak se vydělává!
To je nesmysl, samozrejme to lze, proc taky ne. Jen je potreba od vyrobce vyzadat nejaky novy papir s hologramem, to stoji par korun ale neni v tom pry problem. Nakonec da se hodne veci po dohode s montazni firmou, zas je to jen buzeracni byrokracie. Technicky v tom neni zadny problem, prace na par hodin.
Snažil jsem se dobře fungující agregát LPG předělat do jiného formana.Neexistuje firma,ani soukromník,který by toto provedl.Snad by to šlo načerno,ale jak s papírama?Kromě toho,LPG agregát,fungující na karburátorový motor nejde použít na vstřikovací.
Nová montáž stojí pak kolem 20000 Kč.
JABRAKA
Tak za par dni to budu resit, tak pak dam vedet. Podle mistni montazni firmy to neni problem. Mozna nekde skutecne mlzi, aby vic vydelali, ale v soucasne dobe jsou myslim radi za kazdy kseftik
Odpověď je jednoduchá. Opět.
Zákony nezakazují použít díly ze starého auta s LPG. Jediný problém je u firmy. Proč by ti dávala do auta staré LPG, když ti prodá raději nové a to s jejich přirážkou na nových dílech. Byly by blbý aby prodělali. Jde přemontovat teoreticky všechno, jediný problém jsou asi trubky, protože jsou naohýbány dle auta. Ty by museli být nové. Také u novějších systémů - sekvenční vstřikování - může nastat problém s řídící jednotkou. Ne každá ŘJ se snese s ŘJ LPG. To už dnes skoro neexistuje, protože se to dělá kompatibilní, ale u starších sekvenčních LPG ŘJ ten problém byl.
Každopádně po montáži a prohlídce, by ti museli dát dekret že auto - resp. LPG v autě splňuje podmínky pro ČR.
Ale jak jsem psal na každém dílu má firma přirážku a tudíž výdělek, o který by jsi je připravil. Proto ti to nikdo nejspíš nepřemontuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.