Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šířka zimních pneumatik

Od: 18551 odpovědí: 2 změna:

Mám dotaz ,jestli je lepší mít zimní pneu oproti letní užší.Např. letní je 195 a na zimu bych tam dal třeba 185 nebo 175 oboje techničák při dodržení R14 a profilu 60 resp.65(při 175) dovoluje.Vždy jsem si myslel že širší je lepší ,že pneu má větší plochu kontaktu s vozovkou. Ahoj a děkuji za názory a zkušenosti

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pdo
hodnocení

3x

Při rozměru vašich pneu, je úplně jedno, které tam dáte. Neboť vámi uváděné šíře jsou "úzké" a nemají žádný negativní vliv při jízdě na sněhu. Osobně bych tam nechal 195. To je optimální pneu.

hodnocení

2x

na zimu se dává užší, aby snáz "propadla" skrz sníh a byla v kontaktu s asfaltem. Na druhou stranu naše zimy nejsou většinou o sněhu a naopak na náledí a sucho se hodí širší pneu.

Letní mám 245 a zimní 225 :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]