Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám feldu 1.3 BMM rv96 a mam moznost míit kratkou feldu 1.6 rv9ý co bude lepsi na spotrebu? jezdim prevazne dalnice do prace 40 km tam a 40 km zpet cca 3x tydne, a obcas mesto nakupy atd...nejsem zavodnik na silnici mimo mesto jedu do 100 km/H na dalnici do 120 km/H co bude mene zrat? pri tomto stylu jizdy
S kombíkem 1.6 jsem jezdil 10 let a nedám na tento motor dopustit. Oproti lenivé 1.3 s příšerným zvukem jde 1.6 nádherně za plynem se spotřebou 6,5l/100km pokud jedu kolem 100km/h delší štreky. Za těch 10 let jsem do motoru lil akorát benzíń a měnil olej, jinak byl naprosto spolehlivý. Je to německý motor který je oproti 1.3 úpně někde jinde.
Doporučuji se svézt v obojím a garantuju Vám že budete mít jasno.
PS: Doporučovat 1.3 na jízdu převážně po dálnici...
takze ta 1.6 bude vic zrat? je to rv 97 ale ma jeste starou masku premejslim ze dam 1.3 pric a koupim za 14 000 akorad na tom mechanik udela stk jinak je bez vad ani neni sezrana
me de o to aby treba ta 16 ka nezrala 8 litru na ty dalky po dalnici klidnou jizdou ale kolem tech 6
Osmičku si to vezme jen když by si jel 130km/h. Brácha si ji půjčoval do Chorvatska, honil to a divil se že to žralo kolem 9ti litrů. Pokud pojedeš do té stovky tak to bude kolem těch 6,5l
Motor 1.3 je méně poruchový a větší držák. 1.6ky mají občas problémy s mazáním a něco se mění (už nevím co, ale mají vadu). Takže prachy co ušetříte dáte za opravy. Navíc 1.6ka musí mít nápravu Benteler, aby skelet feldy motor unesl. 97 nebo 96... Konec roku96 už má výztuženou zesílenou karoserii.
Bral bych idealně 97 k vůli skeletu (nebo 96 přelomový rok druhá půlka)
Bral bych spíše kombíka než krátkou. Na dálnici přy rychlostech 140 - 160 lépe sedí.
Bral bych spíše motor 1.3 díky nízké ceně dílů, opravitelnosti a výdrži.
Asi tak...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.