Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prihlaseni auta

Od: highb0t odpovědí: 8 změna:

dobry den, chtel bych se zeptat ohledne prihlaseni auta. koupil jsem ho na konci kvetna, dostal jsem plnou moc, zaridil povinne ruceni, ale potom bylo auto chvili v garazi kvuli ruznym opravam a tak no a vytratilo se mi to nejak z hlavy nebo uprimne jsem to nechtel resit az do tedka, kdyz mi doslo, ze to je uz je skoro 4 mesice, co s tim jezdim. otazka je jestli si to muzu prihlasit ted a nebude problem na uradech? a jestli nebudu mit problemy v pripade silnicni kontroly? dekuji a predem rikam, ze jsem to tady hledal a nasel jsem odpovedi, ale maximalne z roku 2011 coz je uz docela doba

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Řeší se to zde každou chvilku, Zajedete na EK, pak na úřad a provedete převod na sebe (nepíšete, kde je auto zaregistrované, napřed tam s PM a pak na svém místně příslušném úřadě). Při jízdě máte ORV, ZK, to přece policii stačíí, pokud není na auto vyhlášeno pátrání, tak jim po vlastníkovi nic není, pak by nešla auta půjčovat.
Ani o kradeném to tak úplně neplatí, tady brali v sobotu jedno auto po druhém a jen zjišťovali alkohol, bez žádosti o doklady. Na otázku zda jsem požil odpověděl jsem hrdě ano, jen se pousmál (co bych se nepřiznal na den předem).

hodnocení

0x

highbt,

rada bude jednodušší, pokud se dozvíme, kdo je v techničáku uveden na posledním místě.

Obecná odpověď, problémy mít nebudete, pokud vozidlo bylo, nebo si ho odhlásíte na sebe. Je třeba dojet na evidenčku, udělat jí na Vašejméno, pak na evidenci vozidel a hotovo.V případě silniční kontroly nemůžete mít problémy.

Klidně se ptejte dále..

doplněno 23.09.14 16:42:

no v technicaku je uveden ten posledni majitel.
je na pozici vlasník, nebo odhlášeno na toho pána?

zztop*

cajti na silnici budou mít maximálně blbé kecy jinak fakt asi nic. Zatím, ale spěchejte ať to stihnete do půlky roku 2015 pak už nemusíte mít auto.

zztop, platnost novely bude odložena.

doplněno 23.09.14 14:07:

Píšu to již od konce května, páč k tomuto zákonu se musí vydat spoustu prováděcích předpisů, jak se bude naplňovat zákon, kdo bude dělat značky, kolik to bude stát a mnoho dalších podpředpisů. Jelikož to není možné zvládnout za půl roku, jsem přesvědčen, že ministr dá odklad platnosti novely.

To jen spekuluji, zatím nic oficeelního, ale vsadím jednu řízkovou pochoutku, že to odloží.

zztop*

Fakt? Nevíte něco víc nebo kde bych o tom něco našel? Já pořád jen všude slyším/čtu, že to platí a od půlky roku 2015 bude po autech s polopřevodem.

highb0t
hodnocení

no v technicaku je uveden ten posledni majitel.

highb0t
hodnocení

je na pozici vlastnik, pro odhlaseni mam plnou moc, jestli tomu dobre rozumim

OK, dojdeet na evidenci vozidel, tam kde je vozidlo registrováno a s plnou mocí na sebe odhlásíte vozidlo. Pak evidenčka na Vaše jméno, na registr dokončit změnu vlastníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]