Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Na účtě se mi doplnila finanční rezerva a tak jsem se rozhodl vyměnit olej v autě. Vedle ve vesnici máme známého co má malou dílnu , s jeho prácí a přístupen jsem spokojen , je to však už starší pán a když nakupuju dílí nestará se jestli se to dá sehnat levněji a nakupuje za draho. Řeším to tak , že potřebný díl si seženu na své triko a dodám mu ho a účtuje mi jen práci. Zatím bez problému.
Jedná se o peugot 206 1.1I 44Kw r.v. 2002
Otázka zní co vše bych měl ještě vyměnit? Palivový filtr , vzduchový filtr , olejový filtr? (A našel by se někdo ochotný , kdo by mi doporučil který konkrétně?)
Dále pak k auto bylo do 150K pravidelně servisováno v peugotu , ale nikde v papírech sem nenašel , jestli byli měneny i rozvody. Teď mám najeto 170K neměl bych uvažovat taky o výměně , nebo je to o tom když řekne v servise , že je v pohodě tak to neřešit.?
A poslední otázka , po předchozím majitely mám poškrábané přední sklo ( od stěračů) na straně řidiče, přes léto mi to tolik nevadilo , ale teď když už je ráno tma tak se světlo strašně špatně láme a já mám velmi omezenou viditelnost , tak uvažuji o výměně. Jak vybrat vhodné autosklo čiré/ zelené? Pak tam jsou ještě nějaké typy držáku zrcátek a se nebo bez senzoru.
Děkuji za každou odpověd
Siel by som po poradi.Najprv rozvody,sucasne s tym olej,olejovy filter a vzduchovy filter,pripadne sviecky.Potom brzdy,kontrola a vycistenie.Potom chladiaca zmes-hodci ju tu neuvadzas.Ak auto netrha pocas jazdy alebo nezhasina na volnobehu s palivovym filtrom by som pockal.Ono menit olej samotny sa neoplati.Je lepsie spojit to so servisnym intervalom lebo olej sa musi vypustit tak ci tak.A naspat urcite nepojde vyjazdeny.Ohladom P206 viem ze boli problemy so zadnou napravou tak mozno neskor aj to.Co sa tyka rozvodov istota je istota,obzvlast ked nieje jasna historia vozu.Filtre kupujem MANN,FIAMM,vzduchovy noze byt aj lacny tam toho vela nema co uskodit.Ja ho 2x za rok vyfukam stlacenym vzduchom.Ohladom olejoveho filtra ti zamerne odporucam lepsi aj kvoli netesnostiam dosadacej plochy (vlastna skusenost) a aj kvoli samotnemu vyhotoveniu aj ked je to spotrebak.Celne sklo-zober co chces ak sa ti ziada zeleny pruh tak ten alebo bez,rozdiel v cene asi nebude velky.Podstatne je aby ho dobre nalepili a nezatekalo tam.Ohladom zrkadiel ake senzory?
Velice Vám děkuji za Váš čas,
Rozvody - chtěl bych se zeptat co vše se mění. Olej olejový filtr a vzduchový filtr mně čeká určitě , v autě byl jen olej ten nejlevnější na dva roky nebo 15tkm , sice 15tkm ujeto nebylo ale 2 roky už to přesáhlo a ta 15tka se taky blíží. Palivový filtr mi byl řečen že mám vyměnit jelikož sem začal jezdit na E85 (přestavba) , i když tedy auto žádné problémy nemá.
V servisu mi řekli že bych měl vyměnit i svíčky , a nechtěl sem tam dělat blba i když příště se asi optám. Proč je měnit když to startuje a jede bez problémů jestli je i nějaký jiný důvod.
O té zadní nápravě vím a dle servisu je v pořádku a na předku už proběhla oprava uchycení atd s tím problém už není.
Ohledně toho skla našel sem toto: autokelly.cz/...=
a nené mi jasné tohle:držák zrcátka: typ O (obdélníkový) jestli na tom něco záleží
Záleží jak dlouho to má ještě jezdit a jaká má být spolehlivost. Rozvody - přeskočený rozvod = konec motoru, odtah + nový (bazarový) motor ale může být levnější než výměna rozvodů. Mění se rozvodový řemen, kladky a většinou i vodní pumpa (záleží na motoru). Pokud nemáte jistotu výměny rozvodů a nechcete riskovat tak je vyměňte.
Olej - důležité je aby splňoval specifikaci pro motor, dobré jsou i nejlevnější oleje. S olejem se automaticky mění olejový filtr.
Filtr vzduchu určitě vyměnit.
Palivový filtr bych měnil jen v případě problémů
Svíčky - kontrola stavu nebo rovnou vyměnit.
Brzdová kapalina - určitě vyměnit = vysát nádržku, nalít novou kapalinu a odvzdušnit dokud u brzd neteče nová.
Sklo bych bral čiré a typ co máte na uatě (zrcátko, senzor dešťový?)
Souhlas s Asd mimo sklo.To dp. stejné co tam je. nakonec když přijedete do servisu tak chtějí VIN a dle toho jde sklo,teda pkd nevíte,jakože zde píšete že nevíte jaké! O držák zp.zrcátka a další se nestarejte,to je věc firmy měníci sklo!.Poprvé jsem měnil tak jsem popsal typ skla a chtěli i VIN (mám v dané kategorii nejobyčejnější a nejlevnější) podruhé už nechtěli nic jen jsem jim sdělil typ skla a iniciály (typ auta ,rv,moje jméno a příjmení+ sídlo).Jen tak mimochodem Vy už máte deštový senzor?Mám za to že to pSA začli dávat o něco později!
Ještě upřesnění nepřesnosti ohledně zadní nápravy! Je fakt že vozy PSA na ni trpí! Proto se dělá jedna maličkost-navrtá se rameno,vyřeže závit a dá se tam maznice a pak 2xročně mázne.(rameno je uloženo v jehlových ložiscích bez možnosti namazání a časem to nefunguje,pkd není doporučuji udělat! (na peuclubu či na některém citroen clubu jsou návody!)Pkd je už horší se pozná na několika příznacích! 1-zadní kola začnou "štaflovatět"(změní se odklon) zezadu je pak vidět ,že kola budou do štaflí čí písmene A! v dalším zečne povrzávat a skřípat ...a je to pak na GO.
doplněno 23.09.14 18:52:Ještě doplnění GO zadních náprav dělá jedna firma v Humpolci a stojí výměnným způsobem (dáte starou a dostanete repasovanou)Na 206 za cca6500kč.
Jinak Vzduchový filtr vyfoukává jen ten co své autí nemá rád!Možná tak třeba na BX14RE ale tam spíše vyprat,je tam militanový pás a to jsem sám nevěřil jak po roce provozu (cca 15000km)z něj tekla špína!
doplněno 23.09.14 19:22:Jen pro doplnění-suma řibližná za díly :Olej ftr cca250,- Vzduch.ftr cca250,-,Rozvodová sada od Bosch bez VP za cca1600kč s VP za cca2300,-,dále řemen pohonu pomocných zařízení (servo,klima,altik...) 300-500,kladka k němu napínací kolem 500kč. a olej je tam cca3litry a dle toho jak papka či nepapká bych bal Ineo od totalu nebo Quartz 9000 (viz odkaz : total-dnk.lubricantadviso/... ) celková suma +- bez arbajtu max 6000kč za díly dle toho kde a jaké .
Jo a sklo základní zelené na Váš typ je do 3000,- a se senzory kolem 5000 + bauset cca2000? a práce?,ale orientačně!
Já mám připojištění skel k PR od ČSOB do 5000 s SU 500 .První výměna jsem platil na 5000 jen 329kč a druhou zadara a dojeli až k paneláku! (poj má smlouvu s fy Autoglasautosklo a pak se neplatí ani SÚ! u jiné ano)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.