Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrazeni vozidla v poloprevodu z evidence

Od: vonotar odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

koukal jsem na predchozi prispevky na podobne tema, tady i jinde. Dost se pise ze kdyz chci vyradit vuz odhlaseny na me, nepotrebuji evidencni kontrolu.

Moje situace je takova, ze jsem v lete 2007 koupil auto, puvodni majitel ho na me odhlasil a nez jsem se dostal na STK, bylo mi zaparkovane auto zniceno pri nehode. Zacal jsem resit jak se zbavit nepojizdneho vraku (zniceneho tak ze nedoporucovali odtah na lane). Nakonec jsem po vice jak mesici sehnal cloveka ktery dela pro sberne suroviny ktere maji povoleni nakladat s autovraky a za potvrzeni o ekologicke likvidaci mu nechal auto at si ho odtahne. Jeste par dni uteklo nez mi vratil znacky. Pak jsem sel na urad auto vyradit. Jenze tam mi rekli ze bez evidencni kontroly to nepujde, po chvili vahani zas, at si tedy vyplnim formular na registraci a ze to teda prihlasi a rovnou hned vyradi. Jenze pak se podival na to potvrzeni o likvidaci a ze tam neni datum prevzeti a ze navic nemam nejakou vazenku a at si sezenu toho kdo mi to auto odtahl a at s nim zaridim tu evidencni prohlidku a pak mi to teprve vyradi, ze takhle to stejne neni v jejich evidenci.

Dotycny sice zvedal telefon, ale pokazde to byly jen sliby a vymluvy a bylo naprosto nemozne neco resit. Takze bezvychodna situace. Chytil jsem se tedy posledni slov urednika a kdyz to tedy nemaj v evidenci a znacky zpatky nechtej, tak to nebudu resit a nasledne zrusil povinne ruceni. Coz byla chyba.

Ted po skoro dvou letech mi prisel z Magistratniho odboru kontroly prikaz k zaplaceni pokuty 2500kc za prestupek "neodevzdani reg. znacky a OTP v zakonne lhute po zaniku pojisteni". Odpor podavat nemuzu, protoze v te formulaci jak je to popsano, to opravdu nemuzu poprit. Ale to je vedlejsi, to spis pro ty kdo take maji nepojistene vozidlo v poloprevodu a mysli si ze maji klid.

Ted me jen zajima, jak to co nejlepe vyresit abych se vyhnul dalsim sankcim. Veskere doklady vcetne toho pofiderniho potvrzeni o likvidaci mam (datum uz je tam samozrejme dopsan). Jit tam proste znova to zkusit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda2*
hodnocení

0x

Typicky priklad byrokraticke zvule.

Tezko neco radit, jen mi stale nejdou do hlavy obstrukce s vyrazenim z registru - zvlaste, pokud je jasne, ze vozidlo zaniklo. Preci nelze zaregistrovat nekoho jako majitele veci, ktera neexistuje! To je proti logice. Proc se proste na zaklade dolozene skutecnosti neexistujici vozidlo nevyradi at uz je v jakemkoli stavu a hlavne zadarmo?

Skutecne se nelze proti pokute nejak odvolat a upozornit na chybu urednika, ktery zrejme postupoval nespravne?

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

předložte platný doklad o odebrání autovraku k ekolikvidaci, zaplatíte správní poplatek 800,- Kč za doregistraci na sebe a ve druhém kroku obratem auto trvale vyřadíte...bez dokladu o ekolikvidaci tam nechoďte...proti rozhodnutí o udělení pokuty s e odvolejte a argumentujte tím že byl autovrak odvezen k ekolikvidaci a neměl jste možnost ani důvod řešit evidenčné kontrolu, a znaky jste na úřadu varcel ale úředník je nechtěl převzít atd...popište jim to co tady..také jste mohl autovrak dál prodat, prokážete to kupní smlouvou a vše tím pro Vás končí, pokutu nezaplatíte...na základě dokladu o ekolikvidaci bude auto ztotožněno, doregistrováno na Vás, pak požádáte obratem, tedy současně ve druhém kroku o jeho trvalé vyřazení...

vonotar
hodnocení

Trosku problem, ze ten doklad o ekolikvidaci nemusi byt uplne koser, ale nevim...

A s tim odvolanim, jak dokazu, ze jsem tam byl? Pocitam, ze zadny zaznam o tom neni, kdyz urednik ani doregistraci ani vyrazeni neprovedl.

celp*

Proč chcete něco dokazovat?Sepište to jak Vám nespokojenýurednik radí a dejte jim to tam.Když budou remcat běžte za vedoucím Odboru dopravy a stěžujte si.Hlavně ta story musí být věrohodná a nesmí se měnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]