Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otáčky motoru

Od: strygo* odpovědí: 4 změna:

Zdravím chci se zeptat jak je možné že se mi stává u motoru 1.9 TDI že na 5. převodový stupen při rychlosti 90km/h mi otáčkoměr ukazuje 2300 otáček? Kecá čidlo otáček nebo je to jiný problém? díky za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

0x

To přeci nezáleží na motoru,ale na převodech jako celku. Mě ukazuje cca 2500 a je to celkem logické,protože - otáčky kolem 2500 se stále považují za optimální ze všech možných důvodů a běžně povolená max. rychlost je 90. Takže když točím na pětku 2500 jedu 90 a ani nepotgřebuji tachometr.

strygo*
hodnocení

u TDi to není podle mně optimální

mopet*
hodnocení

0x

Neprokluzuje spojka? Když jedete na pětku těch devadesat a sešlápnete plyn až na podlahu zvedají se otáčky v závislosti se zvyšováním rychlosti, nebo auto zrychluje pozvolna zatim co otáčky letí nahoru hned?

strygo*
hodnocení

je to automat takže jakmile sešpálnu plyn podřadí to a zrychlí a otáčky se zvyšují stejně rychle

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]