Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČKP, polopřevod a neplacení povinného ručení

Od: cap* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, na přítelkyni byl v roce 2006 odhlášený motocykl pionýr, který si koupila,ale nedokončila následně převod a ani neplatila poviné ručení.
Motocykl leží ve stodole nepojízdný v zásadě od doby koupě,takže není v provozován. Teď při úklidu jsem toto zjistil a chtěl bych motocykl zprovoznit a přihlásit.
Jsem si samozřejmě vědom, že hrozí pokuta od ČKP a to za poslední 3 roky max. Poradil by mi někdo jak se pokutě vyhnout?

Děkuji

Cap

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd*
hodnocení

2x

Zprovoznit, udělat technickou + evidenční, pojistit a přihlásit není problém.

Nepojištěné období - až se ozve ČKP (a ta se ozve na 99%), tak jí ve lhůtě musíte prokazatelně doložit, že vozidlo nebylo provozováno a tedy jste neměli povinnost pojištění. Čestné prohlášení že byla celou dobu ve stodole, k tomu svědectví souseda, fotka motorky ve stodole atd. Pokud neprovozování nedoložíte, tak budete platit (není v depozitu = bere se jako provozované)

hodnocení

1x

cape, ano poradím, pojistěte vozidlo, udělejte technickou na jméno toho, kdo bude moto přihlašovat, to je na Vás.

Řešit teď čkp nemá smysl, až se ozvou tak se hned ptejte a vyřešíme problém, jako stovky jiných řidičů.

we
hodnocení

1x

Poradil by mi někdo jak se pokutě vyhnout?

pokud se rozhodnete od přítelkyně moto koupit (případně poté i registrovat)...tak ho hned po nabytí vlastnických práv pojistěte...a pokutě se tím vyhnete...

To We nemáte až tak pravdu!Pokutě se vyhnou ,ale ne tím jak píšete ale jen tak jak píše p.Asd

Kolego, dal jsem we bod, páč se domnívám, že má pravdu.

Tím že se přihlásí někdo nový, nemůže ten tový dostat pokutu za starého majitele..

Hezký víkend

doplněno 19.09.14 11:54:

asd, to je jedno, že je to přítelkyně. Na ní se obrátí a ona se z toho vykroutí..

Hezký víkend

asd*

Akorát že ten starý majitel je přítelkně... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]