Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplnění oleje jinou značkou?

Od: adam5 odpovědí: 14 změna:

dobrý den, když si dnes zkoušel stav oleje v autě (octavia) tak jsem zjistil že je tam u dolní rysky. chtěl bych si ho tedy dolét. auto jsem kupoval před půl rokem a v servisní knížce vidím že naposled tam byl dán olej 5w40. stane se něco když doleju litr oleje jiné značky? např 5w30 nebo 10w40? a když už doplním stejný olej (5w40) může být jiné značky? (např. Schell, Mogul, Castrol? přece jen nevím jakou konkrétní značku tam předchozí majítel dával. díky moc

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tycoon*
hodnocení

3x

Dej tam něco, co splňuje normu pro tvůj motor (ta norma je pravděpodobně VW 502.00, podívej se do dokumentace) a zároveň má stejnou viskozitní třídu jako olej, co už v motoru je (5W40). Na značce moc nezáleží, ale když už máš "vyšperkovaný" TFSI, tak bych dal něco značkového (Shell, Castrol atd).

5W30 jsou většinou řídké long-life oleje pro diesely, 10W40 většinou nesplňují normu VW 502.00, ten 5W40 je většinou optimum pro koncernové benzíňáky co do vlastností i ceny.

adam5
18.09.14 12:28
hodnocení

díky:)

strygo*
hodnocení

1x

Určitě bych tam raději dal opět 5w40 na ynačce až tolik nezáleží ale když už tak bych volil mogul nebo castrol

hodnocení

1x

a co takhle vyměnit celou náplň? pak budete vědět, co v motoru máte. půl roku po koupi to vidím jako rozumné řešení...

doplněno 17.09.14 23:26:

když to motor vydrží...

adam5
hodnocení

Kompletní výměnu oleje budu dělat na jaro zároveň s brzdami atd..:)

gumidek*
hodnocení

1x

Jaký motor? Důležitá je specifikace a norma. Pak až vyzkozita (5W-40.apod...).

Na výrobci nezáleží. Ti se lyší cenou a většinou jistotou, že to co píší na obalu je i uvnitř.

doplněno 19.09.14 18:30:

Hlavně se olej mění každý rok. Jsou lidi, co najedou 10 000km za 4 roky a z oleje je černá ropa a zakarbonovaný motor.

Takže každý rok s filtrem oleje nebo 10000km s filtrem

adam5
17.09.14 23:25
hodnocení

2. 0 tfsi

hodnocení

0x

Zdvihni telefon a zavolaj povodnemu majitelovi.Ak sa nedopatras tak vypusti olej a nalej novy podla predpisu vyrobcu.

adam5
hodnocení

Takže koupil jsem Castrol Magnatec 3C 5W-40. Podle recenzí je to kvalita, půjdu to tam dát:) díky za rady

fik
hodnocení

0x

Musíš dát stejný typ,na výrobci nezáleží. dolej zase 5W 40,kdo to vyrábí je jedno. Ještě si dej pozor na výkonostní třídu,to by taky mělo sedět

jmhad*
hodnocení

0x

Při koupi ojetého vozu se zásadně mění všechny náplně za nové - motor,převodovka,chladič,brzdy,atd. A když se to neudělal prve,je lepší to udělat nyní.

dusger*
Nevím, proč by se to mělo zásadně dělat. Pokud tazatel (a i jiní) koupil vůz s jasnou historií, není k předčasným výměnám náplní vůbec žádný důvod. Né všechna prodávaná ojetá auta jsou podvod.
strygo*

ne zásadně ale pro jistotu by se to udělat mělo ;) nikdy nevíte co se s tím autem před vámi dělo

jyri*
hodnocení

0x

když už dolejváš dej tam to co tam bylo 5w 40 ale nekupuj ten nejlevnější já osobně pouzivám castrol a jinak olej vyměn po 10 000 normal hlavně nepřetahuj občas mi do dílny prijede monstrum co má najeto na klasickým oleji 2x tolik nez má mít

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]