Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda bez přepsané barvy

Od: aloiss odpovědí: 23 změna:

Dobrý den, dokázal by mi tu nědo říct co mi hrozí, když pojedu s autem které je v polopřevodu a barva v tp se rozchází se skutečností :) v tp mám psáno zlatá ale auto jsem nastříkal do černé

Děkuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Záleží, jak poctivě bude postupovat technik při EK a další při STK. Zažil jsem to teď na STK. Zde vám to nikdo nerozhodne!

aloiss
hodnocení

myslím, když mě zastaví pčr, stk mám ještě rok :)

trtr

Zdravím, bude problém, změna barvy stojí cca 30 nebo 50,-Kč na úřadě.

aloiss
hodnocení

bylo mi řečeno, že bez přepsaného auta mi barvu nikde nepřepíší

hodnocení

0x

Při kontrole policie Vám nehrozí žádná sankce. Policie nepostihuje přestupky v evidenci vozidel.

doplněno 18.09.14 08:24:

kolego Repkine, třeba jsem nepochopil.

Policie zastaví vozidlo, zjistí jinou barvu, (ale to by musela být pořádná kontrola, páč normálně to nezjistí), nahlásí na evidenci vozidel a oni zahájí správní řízení? Tomu sice moc nevěřím, teoreticky je to možné, ale to si řidič zařídí, že dojde po kontrole na evidenci dodělá dohlášení a zároveň změnu barvy. Pak bude tvrdit, že to stihl do zákonné lhůty.

Jednou to musí udělat stejně. Pokud je v techničáku vozidlo ohlášeno na něj, není problém.

doplněno 18.09.14 13:48:

Repkine, naprostý souhlas "Všechno je o lidech a téměř na každém autě se dá něco při důkladnější kontrole najít."

repkin*

Ale oznamuje je na úřad, který je postihuje.

doplněno 18.09.14 09:46:

Milane dělá se to běžně např. u nepřepsaných aut, jak se řešilo jinde. To jestli na úřadě zahájí nebo nezahájí a jak si to obhájí je už na nich. Taky záleží na tom, jak se chová řidič toho auta a jak jakou náladu má policista, který jej kontroluje. Všechno je o lidech a téměř na každém autě se dá něco při důkladnější kontrole najít.

doplněno 18.09.14 15:14:

Tak, tak, jeden známý má lexuse a sám říká, že kdyby chtěli, tak mu tam něco najdou *smich*

stonek*
hodnocení

0x

Fakticky se jedná o vozidlo technicky nezpůso/..., je to teda v jednom pytli například s nebrzdícím autem a záleží na úsudku konkrétního policisty.

stonek, to snad nemyslíte vážně, mýlíte se.

podložte to předpisem (vyhláškou) nebo je to jen Váš názor?

Pozor, tak závažným způsobem., tak je to uvedeno ve vyhlášce,

aloiss
hodnocení

jezdit zatím asi budu momentálně nemám 10 000 na zapalcení ekodaně takže přepisovat zatím nehodlám jen jsemse bál aby když mám auto přesříkané abych nebyl obviněn z neakeho podvodu, krádeže apod..

stonek*

@milancukrar Kdysi jsem renovoval motorku, děll jsem to přes zimu, byla v depozitu. Předchozí majitel mi ji z něj vyndal a polopřevedl a mě. Já si udělal povinný ručení jel jsem na STK v domění, že ušetřím jednu návštěvu magistrátu (čekací martyrium) protože mi protokol z TK poslouží i jako evidenční kontrola a změnu barvy udělám dodatečně taky. Když to ale viděl tecnik na TK, rovnou mi řekl, že vozidlo z hlediska evidenční kontroly nevyhovuje a pro další provoz je nezpůsobilé tak jestli chci ať odjedu a rátím se až bude barva přepsaná. Navrhoval jsem ať přimhouří oko a dá mi to do závad "vážných" nebo třeba i "nebezpečnejch". To ale přý nejde, protože se jedná se o rozpor a vozidlo je proto nezpůsobilé provozu.

To Stonek vy jste asi neprošel neboť jste nebyl majitel,proto nevyhovující evidenční ,Pkd přijedete se a máte jinou barvu je to v lehkých závadách!

aloiss
hodnocení

No vzhledem k tomu že když jezdím an odhlášku musím vozit velký tp ve kterém je uvedená jiná barva ymslím, že by si toho klidně všimnout mohli :)

Toníku, kde jste vzal tu špatnou informaci že:

vzhledem k tomu že když jezdím an odhlášku musím vozit velký tp
To je nepravda.

buss

TP je doma v šuplíku, ten se nevozí a policii nepředkládá, že? A ani ho nevyžaduje.

repkin*
19.09.14 13:45

tak tak

erikch*
...vzal bych to obracene-zmena barvy je změnou ve smyslu zákona s 10denni lhůtou pro zápis teto změny do registru a potažmo TP...cíli je a bude jen na vas jak dalece jste s to "okecat" ze změna barvy (nástřik) není starší oné desetidenní lhůty...A vesměs s PCR není problém,pokud souhlasí VIN a ostatní identifikatory ,nebudite podezření apod...

aloiss
hodnocení

a co bych tedy sebou měl vozit, pokud jezdím na oodhlášku? kupní smlouvu?

Toníku, musíte s sebou vozit:

osvedčení o techničáku (malý techničák)

zelenou kartu (platnou)

řidičský průkaz

občanku

doplněno 21.09.14 21:11:

Kolego Repkine, schválně jsem napsal, že s sebou musí vozit, nikoliv že předpis k řízení nařizuje...

Občanku (nebo něco) čím prokáže svoji totožnost mít musí.

Nebo snad někdo nenosíte občanku s sebou?

repkin*

milane 1- (ta občanka není nutná) :) nepatří mezi doklady potřebné k provozu a řízení MOVO a jako doklad k prokázání totožnosti stačí ŘP

aloiss
hodnocení

mohu předložit malý techničák, i přesto že je přestřihnuty? na úřadně jej po odhlášení na mě znehodnotili je v něm uvedeny ješte stary majitel ale u sebe ho mám

Pkd jste v odhlášce.měli vydat nové ORV na Vaše jméno a ne starý jakkoliv poznačit!Pkd nechcete,nemusáte předložit nic,ale jediné doklady co se předkládají při silniční kontrole Vám vypsal p.Milan!Nic jiného se nepředkládá,ani KS ani TP (velký techničák)!

buss

A proč jste se nezeptal, proč ho přestřihli?

bussi, a vy jste se někdy zeptal?

Já ano, a sdělili mi, že se to tak dělá. Když jsem chtěl číslo předpisu, který to nařizuje, dostal jsem se až na mdcr, odkud mi telefonovala paní Ing. Zlámalová (již tam není) a po půl hodinové debatě jsem usoudil, že nic takového neexistuje a hovor jsme ukončili..

..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]