Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto kterého se potřebuji papírově zbavit

Od: jirka303* odpovědí: 3 změna:

Ahoj

dostal jsem se do velice špatné situace s autem napíšu to :

1) před rokem jsem koupil staré auto v bazaru citroena zx , 15 let staré za 6000,- z bazaru

2) auto stále je psáno na bazar a přepisovat na sebe jsem ho nechtěl z důvodu toho poplatku za staré auto

3) po měsíci se mě rosypalo za opravu všeho možnýho jsem dal 14000,- aby zase jezdilo

3) auto po opravě jsem v lednu 2014 dal kamarádovi s tím že mi za něj dá 10 000,- a bude jeho on veděl kolik jsem za něj dal i kolik stála oprava tudíž mě stálo 20000,- a s ním se dohodl na těch 10 000,-.

4) tato dohoda s kámošem byla ústní a auto od té doby užívá on já ho od ledna neviděl ani peníze .

5) teď v listopadu končí povinné ručení a já ho platit již dál nechci a chci se auta zbavit papírově

6) otázka zní jak co nejrychleji a časově nejméně náročněji se auta zbavím (s kámošem peníze nějak vyřeším)

zdali stačí dohoda o prodeji jemu aby to podepsal nebo jak z toho vybruslit .

Díky za radu která mi pomůže.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jirko,

důležitý bod č. 2.

auto stále je psáno na bazar a přepisovat na sebe jsem ho nechtěl z důvodu toho poplatku za staré auto

Pokud je to tak jak píšete, jak se chcete zbavit papírově, když nejste zapsán v registru?

Kámošovi dejte podepsat smlouvu, že si auto od Vás koupil, s tím dojděte na pojištovnu a pojistku zrušíte.

To stačí.

jirka303*
hodnocení

Díky za odpověď já se domníval že když už jsem na tom měl povinné ručení že je s tím větší vyřizování . Zítra vytvořím smlouvu a už ať je to zamnou .

hodnocení

0x

poradí vám jistě jiní, já si jen neodpustím poznámku, tady se řeší podobných "případů" s auty (prodeje, pojistky) několik za týden, jen se divím, že každý to "bruslení" nechá, až když padá na hubu a nebo se s ním láme led...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]