Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Benzín na OMV

Od: agis888 odpovědí: 7 změna:

Ahoj poradci včera jsem tankoval na OMV benzín a viděl jsem na stojanu nějaky novy vylepšený benzín . myslím že se jmenoval Maxx motion 95 Máte někdo zkušenost s touto novinkou a je vidět rozdíl na spotřebě?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wenzel
hodnocení

2x

Tak ono to zase taková novinka není, ale s tímto palivem jsem na jednu nádrž najel při dálkové jízdě o cca 100 km více než s běžným naturalem. A to bylo auto téměř maximálně zatíženo (5 lidí + docela plný kufr) a část cesty jsem měl zapnutou klimatizaci. Jel jsem přes vrcholy Tater, takže často jsem podřazoval na nižší stupně a jel docela svižně (na čas), nikoli na spotřebu. I tak mi po příjezdu domů ručička ukazovala, že v nádrži zbývá cca 10 l, takže jsem s tím ještě zajel na chatu a zpět. S běžným naturalem tolik km na jednu nádrž neujedu, i když jedu sám a na spotřebu. Motorizace vozu 1,6 16v 74 kw. Toto palivo je ale o pár korun dražší a běžně tankuju u Benziny, protože na OMV mám daleko a běžně kolem ní nejezdím.

agis888
hodnocení

takže doporučuješ? měl sem spíš strach aby tam nebylo něco bio přimícháno

wenzel

Tak doporučuješ... Že bych měl pocit, že by auto nějak lépe jelo než s běžným naturalem, to né, ale ta spotřeba byla fakt lepší. Nevím, jestli to byla náhoda, jak říkám, netankuji jej pravidelně. Ale to, co jsem jakoby nespálil a ušetřil na další cestu se částěčně smaže tím, že to palivo je na litr o nějaké 2-3 kč dražší než normální benzín. Navíc mi můj servisák doporučil, abych 1x do roka nějaké prémiové palivo natankoval kvůli pročištění palivového systému nebo do benzínu přidal nějaké to aditivum. Ale Maxxmotion určitě je dobré palivo a nikoho před ním nebudu odrazovat. Zkus to sám a uvidíš, jestli budeš spokojen :)

pitrs*

doporučuji vyhledat na internetu test benzínů. Bylo to ve světu motorů a žádný zázrak to nebyl. Vždy vyšla nejlépe Benzina

trtr

Zdravím,N95 Maxx Motion je dražší proto, že je rakouský a navíc s aditivem VIF Super benzin aditiv, která má dle testů aditiv dobré čistící schopnosti. Lze jej koupit i u nás (nař. na www VIF, či některých ČP Benzina). VIF je původem aditivum rakouských rafinérií, takže tak. Biosložky jsou dnaé zákony, ale aditivum jejich negativní účinky potlačí. Klasická VERVA se taky kvalitní, pokud chcete zkusit něco extra tak zkuste VERVU 100 v mixu s normálním či do rezervy trochu frknout a pojezdit.

P.S.: VIF se dělá i dieselový a tím lze zachránit i vstřiky při spuštěšní motoru na 100% VIF. Míchat doma Benzínový VIF se nevyplatí, ale vyplatí se, pokud máte starou šunku, tak ji dokáže někdy vrátit do života přimícháním do paliva (běžný poměr 1000:1, klidně můžete dát i 500-200:1, toto neškodí).

Přesně. V tomto testu vyšel jako benzín s nejlepší mazací schopností od Benziny a myslím ještě od Agipu. Úplně propadl Shell a OMV myslím taky nic moc.

jyri*
hodnocení

0x

nevím jak u maxx motion 95 ale u motorky vím že jsem natankoval plnou toho 100oktanového benzínu z OMV a ujel jsem o 50km více nez na normální benzín nádrž 17l a mám slabší obsah a zdá se mi že ta motorka jde i lépe za plynem ale u auta to není znatelný

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]