Nejste přihlášen/a.
Chtěla jsem se zeptat,mám felicii a chtěla bych ji vyměnit za Fábii.Našla jsem si na netu v AAčkách jednu Fábku a to rok výroby 2000,ale má najeto již 160tisíc.Chci se zeptat,zda-li už to není hodně.Jeden známý mi řekl,že tyto auta jsou stavěná na víc ujetých kilometrů.Ale mě se to nějak nezdá a nevím,zda do toho jít.
Ještě jaký máte názor na auta typu Ford Fiesta.Potřebuju vyměnit kombi za něco menšího,už kvůli spotřebě a údržbě.
Díky za každou odpověď.
9 let stare auto krat 30 tisic km rocne se rovna 270 tisic najeto. Jednoducha a dle zkusenosti mnohych vysoce pravdepodobne spravna rovnice.
Nerikam, ze je to tenhle pripad, jen, ze statisticky je to vice nez pravdepodobne.
doplněno 14.05.09 15:37:Jinak 160 tisic moc neni. Pokud to ridil normalni clovek, tak to je akorat pekne zajete. Spise se jiz zacnou projevovat prvni zpuchreni hadicek a izolaci. Ale to se netyka ujetych km, ale stari vozidla.
Není to moc, ale znamená to že bude potřeba pár věcí vyměnit. Rozvody, výfuk, možná tlumiče a brzy a tak... Pokud člověk počítá s tím že za chvíli pokoupi bude muset do auta investovat dalších 10-20 tisíc tak proč ne.
Pokud to ale tahle hned po koupi investovat do servisu nechce a tak je podle mě jistější sehnat nějaké auto s polovičním nájezdem kilometů i třeba i za kapku vyšší cenu...
Názor na Fiestu by mě také zajímal, můžu mít jednu z roku 1993-4? v dobré kondici za 20... díky eko-dani mi to přijde dost, takže ji spíš nevezmu, ale i tak by mě ten názor zajímal, když bych třeba srazil cenu... jinak 160tisíc není zas až tak moc, alespoň je pravděpodobné, že je to reálný stav kilometrů... u naftového auta je to počítám tak polovina životnosti... benziny najedou zpravidla méně...
Asi takhle, Fabie které i samotná neslavně proslavená Áčka uznají 160 tisíc kilometrů asi musí být v hodně mizerném stavu. Osobně bych od toho dal ruce pryč. Když už se na ni jít podívat tak jedině s nějakým zkušenějším automechanikem který by ji v mezích možností důkladně prohlédnul, jinak ne! AAA nemají zrovna nejlepší pověst ohledně kvality prodávaných aut a následnému přístupu ke klientovi v případě problémů se zakoupeným autem...
Fiesta je podle mě v pohodě, ale zase záleží v jakém je stavu. Nepíšeš ani její stáří a hlavně ani cenu kterou chceš do auta vrazit.
To záleží kus od kusu.V AAA auto kupoval auto známý a měl problémy s uznáním skryté závady.Já tam auto prodával a myslím,že ti přijímací technici žádné hvězdy nejsou.Ale každopádně to chce smlouvat.Já tam při prodeji vydržel 2h a dali o 10tis víc než na začátku.
Každopádně bych nechal vůz prohlédnout někde nezávazně! Osobně bych volil koupi vozu u autorizovaných prodejců Škoda,jedná-li se Vám o fabii.
Přeji šťastnou ruku při výběru
ve 3xA nic nekupujte, měsíc potrvá než zajistí odhlášku na Vás, nebudete mít doklady a prodejce Vám bude lhát, že faktura-protokol o předání vozu po 30 dnů nahrazuje technický průkaz, je to lež...skryté vady Vám neuznají, auta jsou tam předražená, kolos si na sebe a na sevého zahraničního majiele musí vydělat, rozdíl mei nákupní a prodejní cenou je tam 40-60 tisíc, zajeďte tam, zahrajte divadlo a zeptejte se, kli by Vám dali za tu fabii, když jí tam budete chtít prodat...podívejte se do velkého TP, pokud je tam více majitelů, nekupujte, dobré fabie se lidí jen tak nezbavují, měl jsme firemní , při 140tis. km měla vysokou spotřebu oleje, mezi výměnou jsem dolil běžně litr - litr a půl...ale jezdil sn í předtím kdekdo...je hodně jiných spolehlivějších prodejců, co Vám auto dovezou ze SRN, můžete si ho najít-vybrat na internetu...
Na 3xA bylo v médiích už tolik kritky a stížností, přesto tam lidé pořád kupují a kupují
No já mám nyní Felinu r.v.95 a začíná pěkně vykvíttat.Loni jsem musela dát udělat již zadní podběhy a to než jsem šla na technickou.Nyní mě čekají přední blatníky a ošetření pátých dveří.Nějak po zimě začli ,,rozkvétat."oPořád něco řeším a doufám,že bych u té Fábky měla aspoň s kabátkem klid.Je přece z plastu a tak nerezaví,nemýlím se,že?
Nejhorší je,že moc penízek není a tak řeším výměnu auta většího (Felicie kombi)za něco menšího,pohodlného,v dobrém stavu,levná pojistka a levný provoz.Takže hodně muziky za málo peněz.
Představuji si to tak,že bych felinu dala protiúčtem a rozdíl bych splácela.Ale právě nevím,zda-li si spíš nekoupit již lepší auto,ale znamená to i dražší.Splácet bychom mohli tak kolem 1200,-
Tady je odkaz na tu fábku aaaauto.cz/...
Barva se mi moc líbí,ale jsem na rozhodnutí sama a právě se bojím nějakých podvodů.Díky všem za radu.o
Prvni vec, co me zarazi, je kryt motoru - pisou 1.2, aspon kryt 1.4MPi, takze v prvni rade bych se pidil po tom, z kolika aut je to po totalce slozeno
Ale samozrejme to muze byt v poradku, jen je to podezrele, ze by nekdo jen tak menil kryt. Pak proverit formalni stav (typ motoru, cisla...) aby to vubec slo prihlasit a pripadne mohlo projit STK. A skoro bych rekl, ze je to cely prelakovany - jednak divna barva, ale to muze byt monitorem, ale je na ten vek podezrele bezvadna (no mozna photoshop )
A nakonec, sel bych skutecne radeji jinam, jistotu nema clovek nikde, ale tady jsou problemy vseobecne zname. Ja kupuji radeji auta primo od majitelu, clovek hned odhadne s kym ma tu cest.
No jestli chceš levnej provoz tak nekupuj motor 1.2. Aby to trošku jelo tak musíš pořádně šlapat na plyn a to už nemluvím o tom jaký ten motor dělá kravál... Navíc mě dost děsí že někdo na takové auto přidělal kouli a tahal za tím přívěs.
Jestli chceš menší spolehlivé auto za podobnou cenu tak zkus třeba Renaul Megane, měl jsem jeho starší variantu R19 a byla naprosto v pohodě. Žádná větší rez, přitom spolehlivá, tichá, pohodlná a se slušnou spotřebou.
Dočkej času - sešrotuj za 30 000,- to co máš a kup si nový. Šrotovné bude platit na všechny značky.
Šrotovné je za téhle situace blbost.
Pokud chci ušetřit tak koupím starší auto. I kdyby bylo jen rok staré - teda v podstatě ještě ani "nezajeté" - tak ušetřím daleko víc než kolik by bylo to šrotovné...
No a jen kvůli šrotovnému se třeba extra zadlužovat a brát auto na splátky pokud jsem původně koupit levnou ojetinu - no tak to by byla taková blbost že mě nenapadají žádná slušná slova.
No každopádně je vidět že tyhle úplatky od politiků, kdy za peníze nás všech si od pár lidí koupí několik volebních hlasů navíc, opravdu fungují
Je to svinstvo... populistické gesto, které stejně těm chudým co jezdí šunty nepomůže a o ekologii tu nejde už vůbec. Kolik zase bude blázínků, kteří si vezmou supervýhodně úvěry, na jejichž splácení neboudou mít, jen proto aby ušetřili díky "šrotovnému" jinak celkem sloužícího auta?!
V žádném případě jsem to nemyslel jako osobní útok na Vaši osobu, sám jsem člověk, co mu auto dosloužilo a slevu by uvítal, přesto to vidím ale tak, jak jsem psal výše. Je to jen můj osobní názor.
AAA nebrat!Fabku bych já osobně taky nebral ale to je věc názoru a vkusu.Fiestu doma mám je to 95 r.v. 1.2 obsah-a : sice to není divočák ale při dnešní vybavenosti policie to je i lepší , žere nám to 6/100 je to tiché pohodovka a dopraví nas to kam je třeba bez problémů a největší plus! Fordy nikdo nekrade! Narozdíl od škoda group. Pokud je ten stav top tak i ta cena není nejhorší a myslím že dnes při tom chaosu s přepisama a krizí ,i něco slevní.Šel bych radši do Fiesty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.