Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zámky vika

Od: robokop* odpovědí: 4 změna:

Zajímalo by mě jestli se ten volant zamyká sám od sebe za jízdy pokud namotuji repliku VIKA nebo jinou cc-autodily.cz/... , otec mě tvrdí že je to vyloučeno že se jako soudní znalec s ničím nesetkal, jinak směrnice EU říká že náhradní díly jsou originál nebo repliky stejné kavality jako originál. dále by mě zajímalo jakou máte všichni zkušenost s VIKA ZÁMKY na favorita.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

1x

Zámek jsem rozebíral a repasoval, takže vím, jak pracuje a jak odemyká závorku (tyčku).

V poloze nula se zasunuje klíč. V ten moment zasunutí se odjistí kulička samotným vložení klíče a ta povolí přídržnou vidličku. Otočením klíče o 90° se jako bubínková pistole tzv nabije na 1 polohu klíče. Závorka se zasune a zámek se odjistí. Zasune se samotným bubínkem kování zámku (vnitřkem co se otočí s klíčem). Dále jsou polohy pro spínačku el. kontaktů.

Když teď s polohy 1 otočíš do polohy STOP 0, tak už zasouvací závorku na zámek volantu nedrží bubínek, nýbrž jen slabá vidlička s kuličkou, kterou jistí vložený klíč. U vyhrkaného mechanismu nebo VIKA šmejdu může zamknout volant zasunutím závorky (střelením). FAB klíč stále odemknut a drží. Zamkne až po vytažení klíče, kdy seskočí kulička, jelikož se o klíč neopírá (klíč vyjmut), odjistí vydličku a pak už nic tu tyčinku nedrží a zámek zaskočí do žlábku v hřídeli volantu a volant zamkne.

Jak to říct jednodušeji... Zámek má polohy STOP (zasunutí a vysunutí klíče) ...pak otočení o 90°... a 0,1,2 (Start je 2jka). Tedy pokud je klíč v poloze za 90°(0,1,2), tak zamknout volant nemůžře ani VIKA šmejd (snad). Tyčku drží vidlička i samotný bubínek a to je prostě kus kovu který odstrkuje druhý kus. Prostě žadný nespolehlivý vachrlatý systém.

Jen v poloze na vytažení klíče STOP to drží jen a jen vidlička a kulička tak, aby zámek vystřelil na vytažení klíče.

Zajdi na vrakáč, očeš Favorita s FAB zámky a v zámečnictví nech udělat nové FAB náhradní klíče (ty staré Favorití jsou nějaké měkké a snadno se lámou, jak se startuje aklíč je namáhán).

VIKU nekupuj. Jsou to čínské šmejdy. Mám jen špatné zkušenosti a na auto musím mít spoleh, takže nekupuji. (vím, jak se serou pumpy, silentbloky,tlumiče,brzdy...?to je vtip brzdy VIKA..na zabití...většina dílů na milimetr nesedí a karosářské díly reznou a nelícují!)

repkin*
hodnocení

0x

Chtělo by to trošku rozvst dotaz. Nechápu jak by se sám od sebe měl zamykat? Něco je potom špatně.

hodnocení

0x

ty zámky zamykají normálně měl sem kufrovej a dveřní u známího co mi je přehazoval na původní klíče akorát mi tvrdil že sou náký forový a že dlouho asi nevydržej jestli ještě fungujou nevim neb sem fafouna střelil byly tam cca 2 roky leč tatík má viku na kufru feldy a už 5 let nou problém

hodnocení

0x

Žádný zámek volantu se bez vyjmutí klíče ze spínačky NESMÍ zamknout!

Jinak nejsou originální díly a repliky! ND jsou nebo respektive MĚLI by být HOMOLOGOVANÉ a nehomologované by vůbec neměli na "pulty prodejen" ND přijít,žel asi to úplně 100% nefunguje!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]