Nejste přihlášen/a.
Ahoj,dostala se mi nabídka,že bych si mohla koupit svoje první auto.Jsem v tomhle hodně opatrná-šetřím na něj hodně dlouho a nikdo jiný mi s šetření úspor nepomůže a když už dám za auto nějaké ty peníze tak chci,aby i jezdilo. A jsem ženská nerozumím tomu :D
Můj známý prodává Alfu Romeo 156 1,9 JTD auto je pojizdné,je po velkých a důležitých opravách ale jedna věc mi prostě nedá. Auto mí již 230 tisíc najetého a zdá se mi tohle číslo už dosti vysoké.
Prodejce je můj známý,takže se neobojím,že by mi něco tajil nebo tak.
Myslíte si,že bych si auto mohla s tolika najetými km koupit anebo nekupovat?
PS: Každý řidič ví,jak je těžké rozhodnutí při koupi svého prvního auto s tím,že delší dobu se na koupi dalšího nechystám..
Děkuji Vám za Vaše rady
Ano, Alfa Romeo mají moc hezký design (i když pravda je, že je to individuální), což Italové umějí hezky, ale tím to bohužel končí. 230tis kilometrů není hodně, ani na benzin, pokud auto jezdí na pravidelné servisní prohlídky, není to služebák, na kterém se točí osm lidí denně, a majitel nepropadl mediální masáži a neuvěřil, že opravdu stačí měnit olej až po 30ti tisících kilometrech (!) a vždy ho měnil po 15ti tisících. Alfy Romeo opravdu jsou podprůměrná auta, co se týče spolehlivosti. Pořád v nich něco klepe, něco bouchá a neustále svítí (někdy úplně nesmyslně) mraky kontrolek na palubní desce. Skoro se divím, že to s tou Alfou majitel vydržel 230tisíc kilometrů Buď to musí být srdcař (pak to auto bude opečovávané a pro Vás je to plus), nebo už z toho tak zešedivěl, že při podpisu smlouvy mu nebudete věřit, že mu ještě není 50
Záleží jak moc dobrý známý to je a jestli bude známý i po prodeji. Proto já třeba osobně auto nikdy neprodávám známým.
230tkm je na naftu prd. Sám mám najeto sice jen na 1,9TD přes 310tkm a motor je na tom autě to nejlepší.
Chápu, že se bojíte nájezdu, ale tuhle chybu dělá 99% národa a jsme tam kde jsme. Jé tohle auto se mi líbí. Hmm ale má moc najeto. Prodejce: A jaký nájezd by jste si představovali? Poloviční? Do příštího dne vám stejné auto přistavíme. A ejhle šup stočíno.
Ten nájezd je v pohodě, ale když vidim "nové ventily, zdvihátka, těsnění, rozvody", tak mě napadá přeskočený rozvod a rozmydleno = kdoví jak vypadají písty. Nebo podpálené ventily a opět jak vypadaj písty. Dál se začíná sypat zavěšení podvozku. Kdyby to bylo hezké auto v dobrém stavu, tak by to těžko prodával - takové by si nechal dál pro sebe.
Se známýma jsou nejhorší kšefty Ale je to věštění z koule, to auto může být v pohodě. Nebo taky nemusí, to ale na dálku nepoznáme.
"Jsem v tomhle hodně opatrná-šetřím na něj hodně dlouho a nikdo jiný mi s šetření úspor nepomůže a když už dám za auto nějaké ty peníze tak chci,aby i jezdilo"Tak vidite odpovedala ste si sama.Setrit budete aj dalej lebo na alfe bude vzdy co menit.A ze vam s tym nikto nepomoze je viac nez iste
"auto je pojizdné,je po velkých a důležitých opravách"Co su vsetky velke dolezite opravy?Ked predavam auto existuje segment ND z hladiska ceny zaujimavy prave pre predavajuceho.Pouzijem druhovyrobu.Auto bude v dobe predaja po servise zdanlivo na nejaku dobu v pohode a sypat sa bude uz u noveho majitela.A tam to zacne odznova.
Ta cena se mi zdá vysoká. I když možná jestli je to dobře opravené? Nebral bych ji z více důvodů:
Bývalej to sice bude servisovat, ale Vy to budete platit. Je to sedan, dozadu je špatně vidět, špatně se bude parkovat, nic většího neuveze. Budete jezdit jen na delší trasy? Pokud "kolem komína", diesel není vhodný. Jak se někdo začne tak moc vrtat v motoru, je to předzvěst jeho totálního konce - ani po opravách už ten motor není nový. Vše je projektované na nějakou životnost, další problémy se dají očekávat. K tomu bývá u Alf špatná elektrika. Sice to má kožené sedačky, ale to je machrovinka dobrá tak na totálně spocená záda.
Jako ženské a začátečníkovi bych doporučil nějaké podobné auto jako je níže za podobnou cenu:
Stejné Clio si koupila teta a naprostá spokojenost. Je to sice menší auto, ale novější a mnohem méně ojeté. Jednoduchá technika. Prostě bych doporučil spíš něco v tomto stylu, ale chce to hledat, za 35 tisíc je většinou nutné do auta hned něco nacpat na okamžité údržbě. Zkuste dát na Bazoši omezení cenou do 35 tisíc, potom do vyhledávání napsat třeba 2005 a projít nalezená auta.
Alf Romeo 156 je auto pro fanouška značky nebo pro mechanika, nikoliv pro ženskou, co autům vůbec nerozumí. A to i kdyby byla v perfektním stavu. 230 tisíc není moc, spíše se mi to na dieselovou Alfu zdá málo. Ale servis Alf je prostě drahý, viz vaše věta "je po velkých a důležitých opravách" ... zjistětě si, kolik stojí třeba výměna předních kotoučů i s destičkama nebo výměna předních ramen, což je u staršího auta běžný servis ...a budete v obraze. U dieselu si k tomu zjistěte cenu dvohmotového setrvačníku a vstřikovačů.
Záleží jak ten člověk s tím jezdí, 200tis u nafty nic není. Táké záleží dost na kvalitách oprav a garážování. Auto může mít najeto 10.000km a může být zralé na vrakoviště, jiné může mít 500.000 km a bude ve stavu nového.Vemte někoho, kdo autůmm rozumí, popř. si zaplaťte servisní prohlídku v autoservisu, oni Vám řeknou co a jak. Hlavně nekupujte auto z autobazaru, jsou to zloději.
doplněno 15.09.14 13:33:Otec má Alfy dvě, za sebe bych Alfu nechtěl z důvodu, jelikož originál servisů je velice málo oproti třeba Škoda/VW apod. Ale pokud to má někdo jako srdcovou záležitost, tak s tímto problém nemá.
pokud mám být upřímný do alfy bych uz nikdy nešel koupil jsem jí po důchodci z německa (opravdu voňavka) starší pán s ní jezdil opravdu opatrně protoze to byl známého příbuzný koupil jsem jí s 89000km najezdil sem na ní 20 000 cca a prásk začli závady po tom co sem do auta vrazil za opravy 40 000 tak uz letelo do světa kazdý riká ze nevydrží myslel jsem ze po duchodci vydrží kdyz nemela moc najeto ale prd alfa a fort uz nikdy ( do tech 40 000kč nepočítám tesnení olej a další spotřební material)
Nevím za kolik jí hodláte koupit, ale u alf je dost známo že jsou to dost poruchová vozidla, na druhou stranu náhradní díly nepatří k nejdražším ale zase je to auto dost o emocích pokud vás baví jezdit jen do toho, já bych tedy radil koupit jako první něco laciného do 20K staršího aŤ se naučíte pořádně jezdit a vnímat auto, a poté bych kupoval, ale sumasumárum jeslti je to dobrý známí a věříte mu tak bych do toho asi šel, staral-li se o to vozidlo dobře a používal předepsané komponenty tak by to mělo být v pořádku, 200K najeto je více než dost ale zase počítám že to auto bude starší jak 10 let tak to tak moc není, dnešní vozidla 200K najedou za 5-7 let jak nic ...
Toto tak za 20k a po vyzkoušení že je v pořádku (zaplaťte si odborníka který zná motory JTD). Ty kilometry jsou to nejmenší, víc bych se bál provedených oprav na motoru a rizika že se to bude sypat dál. To auto podle mne jde z domu stylem "zprovoznit a prodat dokud jezdí", rok 99 je už hooodně starý pekáč, ale pokud je opravené dobře tak pár let mže vydržet.
Osoba je hodně blízká( bývalej).Ví o tom,že si plánuju koupit auto.On osobně má alfy rád-srdcovka.Auto si celé opravoval-rozumí tomu, protože pracuje pro autoservis.Já bych zřejmě byla 3 majitel.S autem jezdil jen do práce.A kupoval jí tohle léto a od té doby na ní pracoval ale protože si koupil moto,potřebuje finance.
Chci si koupit auto od nějakého soukromníka ne z bazaru ale i soukromníka nemáte jistotu a navíc já mám na takové koupi věcí bohužel pech :/
auto.bazos.cz/...
Vyborne.Pokial pracuje v autoservise tak preco skakat hned do prveho auta co je na predaj?Odhliadnuc ze to mal byvaly---no dobre.Jedna vec je ista.Ze asi papierovo by s tym problem nebol.Ale preboha Alfu?Preco?A hned prve auto?Aky bude vas najazd km rocne?Mate predstavu co zoberie prevadzka a servis?Mam Fabiu benzin+LPG.235t.km.Auto je v pohode a snad este dlho bude.Ani vam tu nebudem ospevovat ze je super lebo viem ze urcite nie.Kupte si prosim konstrukcne jednoduche,na servis nenarocne auto.Nakoniec statistiky existuju i na nete.Z hladiska narocnosti udrzby robia nemci pravidelne hodnotenia spolahlivosti automobilov a su tam v tabulkach auta,ich vek,km a ich seriove prip.konstrukcne vady.Tak si odsledujte Alfu .Dobre,156-ku tam asi nenajdete ale alfu ako taku urcite ano.Neviem ci to robi ADAC.Byvaly pracuje v servise---parada.Mate vyhrate.Ked je medzi vami normalna komunikacia tak snad ani s vyberom a kontrolou auta pred kupou nebude problem.Byt tak vami,pouzijem svoj zensky sarm a spracujem ho tak ze ich tam doniesiem aj 10.Ulohy su rozdelene.Mne sa paci auto,TY mi povedz co je technicky dobre-hotovo.Ak je byvaly normalny tak snad pochopi a vyjde v ustrety nebude robit drahoty a pomoze,poradi ktore auta,ktore znacky pozerat .Neskacte na prvu ponuku.Snad sa rozumieme.Prehodnotte svoje uspory.
Spíš jde o to,že vím jak dlouho auto opravoval a že jej kompletně spravil a nemusím mít obavy.Já jsem ženská,netušila jsem že alfa je tolik poruchová-nerozumím tomu :D Ale o auto bylo hodně zájemců a už je dokonce i obsazené,takže alfu nebudu mít... Radit je docela těžké,protože on je jen na Alfy a když se mu líbí nějaké auto tak si jej kopí s tím,že on nebude mít problém si jej opravit ale já si auto sama neumím opravit...
Přemýšlím,že si koupim Citoren Xsara anebo mi bylo doporučeno Mitsubishi Carisma.
Citroen SOUHLAS na Mitsubishi Carisma pokud bude porucha tak nejsou moc dostupné díly a když to je to jiná cenová relace než na citroen
Z takovou si nekoupím nic :D Vlastně už rok si kupuju auto :D A navic Carisma se hledá špatně anebo je drahá ale spíš Citroen,na internetu stále někdo prodává díly a příjde mi jako nenáročné auto ale opět se na internetu objevuje spoustu kritiky na tohle auto. Kritika je všude a pozitiva vidím málo,pak jak si má člověk s takouvou něco kupovat :D :D
V zasade.On na tom nesmie byt stratovy rozumieme sa.Cize ak kupi auto,investuje do neho a nerata robotu tak samozrejme ju zohladni v predajnej cene.Druha vec je ze sa musi prisposobit trhu.Pokial nieje dopyt zbytocne bude ponuka.Bol by asi na hlavu ked by na tom prerobil nie?Takze to bude robit dovtedy kym je pre neho zaujimavy zisk.Je trochu skoda ze sa ON orientuje jednym smerom.Pre neho mozno koncern,francuz alebo japonec nikdy nebude to co Ital.Moze vas svojim nazorom ovplyvnit.Ci uz dobre alebo zle,to uz ja neposudim.Rovnako ako nepoznam vase kriteria na auto.Dobru noc.
On určitě prodělal, auto neopravoval s tím,že jej hned prodá.. Akorát se sotva vyskytla situace, kdy potřebujde peníze a proto prodává alfu.Když je někdo motorkář a pokazí se motorka, auto jde stranou.. A i ona šla
Moje kritéria?
Rok od 2000
Středně velké auto něaco jako je Alfa,Citroen,Opel)-ne combi
Benzínák
Najeto do 170
Malá spotřeba
Dostupné součástky
Motor od 1,4
Auto bude využívané na dojíždění do práce a víkendové výlety
Měla by být zaplacená eko + stk platná minimálně rok
Základná vybavení,prostorný kufr
Tak ono je dost těžké když nenapíšeš kolik peněz jsi schopná do toho vložit, já radím golfa II nebo IV případně passata B5 , ale chcete li vážně poradit běžte se zeptat někoho koho znáte dlouho a víte že se vyzná protože když vám tu někdo radí Opela
nebo citroena tak bych tomu tady moc nevěřil ohledně aut
, nejlepší zeptejte se toho EX on vám snad poradí i kde koupit ...
A vy jste měl někdy opela? že říkáte jak je na h...?
A když jste takový znalec tak rok výroby 2000 a napíšeš Golf II tak se asi taky vyznáš
Zatím jsem schopná dát jen 40. Jestli myslíte,ty středně velikostní auta jak jsem napsala-jedná se jen o rozměry nikoli vybrané typy aut.
Citoroena jsem si vybrala sama.Golfa bych si pořidila hned ale je to sázka do loterie,když můžu dát jen 40.
Reálně - shánějte menší jednoduché auto za 20, těch dalších 20 si nechte na opravy a údržbu. Koupit za 40 je lotere, při první závadě budete řešit jak to zaplatit.
Dobrý den ještě jednou. Pokud máte na auto 40tis. a chcete uplatnit tyto požadavky, tak ano, není žádný problém. Jsou mraky automobilových gangů, které Vám auto rádi "upraví." Tím upravením mám na mysli stočení tachometru Nebuďte blázen a dejte na rady ostatních a buď kupte nějakou šunku za 20tis., která Vám očekávání splní, však nebude Vás příliš reprezentovat novým celolakem, a zbytek peněz si nechte na opravy, nebo si ještě nějakou dobu šetřte a vyčkejte. Pročítejte si mezitím recenze, vybírejte podle zkušeností majitelů a vždy vězte, že auto, které má na tachometru najeto málo a je cenově velmi dostupné, je vždy nějaká kulišárna. Buď je to vymlácené, nebo to je stočené, nebo to je auto těsně před generálními opravami a předchozí majitel se ho pokouší zbavit, protože si je vědom, že ho tato oprava zrujnuje. Takže asi tak
Citroena ani náhodou v podstatě (u dost straších ) stejně poruchové vozidlo jako alfa s tím rozdílem že jsou dražší díly , mitsubishi carisma je velice povedené auto a ani né tak poruchové v případě staral-li se o něj předchozí majitel řádně je to držák , ale opravy které mohou příjít jsou velice nákladné a to jak cenou dílů tak i cenou práce samotné ... , radím vám kupte něco z SRN například Golfa III nebo IV a ušetříte si práci, jsou to držáci díly jsou všude levné a opravit to dokáže kdejaký jouda ...
Osobně bych do koupi Golfa určitě šla ale na internetu najdete bud levné Golfy do 40 tisíc s tím,že mají ale hodně najetého a jedná se o starší model.Pro novější ale lepší s 5 dveřmi si už musíte o 20 tisíc přidat a to je pro mě velká částka
Pokud chcete do oprav a údržby investovat přibližně dvojnásobek, než u Oktávky, pak si to
klidně pořiďte. Váš známý se chce hlavně auta elegantně zbavit, jelikož Alfy s takovým nájezdem km
už opravdu nejsou etalonem spolehlivosti. O startování v zimě radši ani nemluvím.
Naftové auto bych právě nechtěla s těch důvodů,které se objevují v zimě-nenastartujete,každoroční prohlídky.
Alfa už je prodaná a jen 1 den k tomu stačil.
Oktávku si ale nepořídite do 40 tisíc a málo najetých km :/
pokud naftové auto nechcete, tak si tu alfu neberte, nevím co je to J v názvu ale to TD je TurboDiesel=nafta
Jak jste příšla,že naftové auto má každoroční prohlídky?a v zimě nestartuje?Vše je jen o stavu auta a jak se o něj majitel,majitelé starali,o ničem jiném to není! Kolega má stařičkého puga 309 v naftě (rv 89!) a dodnes mu i v největších mrazech startuje ihned po nažhavení (=nažhaví a hned startí! a na max2 otočky! (má jej od 60 nebo 80 tisíce km? nevím přesně2 majitelv cz celkově 3)
Jinak pkd chcete Xsaru,jsou to s motorem 1,4 spolehlivá auta,vychytané chybky,cena dílů je rozhodně nižší než na auta koncernu VW,za dvacku pro začátečníka super auto a pkd se obrátíte na prodejce-klubmena (z nějakého citroen clubu,třeba xsaraclub, atd) taktam bude i větší záruka dobrého stavu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.