Nejste přihlášen/a.
Jedu si to takhle na Plzeň a na rovném, přehledném úseku označeném podélnou čárou přerušovanou (V2a) jsem chtěl předjet autobus, protože zrovna nevoněl. Tak zrychlím, dám bliknu a von asi 5 x rychle probliknul brzdovejma světlama.
Takže to mě vyděsilo, protože v tom fofru, když vidím bliknout dvě velký červený, tak přinejmenším znejistím. Takže jsem se za něj zase "schoval", a po ujištění, že opravdu nic nehrozí rychle předjel.
Proč von to takhle udělal? To je nějaký tajný znamení, setkal jste se s tím už někdo?
netuším co to byl za autobus - ale je možné, že měl nastavený retardér na udržování konstantní rychlosti z kopce a ten pak brzdí automaticky a tím pádem to může v nějaké nejisté situaci (třeba jízdou z menšího kopce) vypínat a zapínat... retardér je pomocná elektromagnetická nebo olejová brzda a jeho sepnutím svítí i brzdová světla .
Pravděpodobně viděl, že se budete snažit předjíždět tak si přibrzďoval např. retardérem, aby jste měl možnost bez problému ho předjet
ZDarvím asi to tak bude. Jinak pro příště, počítejte raději se vším a jezděte s rezervou. jinak MHD často když je někdo pustí děkují vystražným světelným zařízením či motorkáři děkují vykopnutím nohy do strany, protože jinak to na moto nejde, tak si nemyslete, že někoho chce nakopnout, ale taky samozřejmě může. Není to tak dlouho co expert Sršeň z Autosalonu na Primě toto ukazoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.