Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
již delší dobu si všímám, že mi při volnoběhu vibruje vnitřní část automobilu. Jde to cítít na všech sedačkách a na podlaze a taky se mi klepe docela řádící páka.
Vibrace doprovazí i lehké dunění. Při přidání plynu to ihned přestane. Vím, že to je auto staré 13let, ale myslím si, že by s tím mělo jít něco udělat.
Silentbloky motoru jsou měněné, střední a zadní část výfuku vyměněna. Jediný problém co je tak mi mírně profukuje spoj mezi právě tou střední a zadní části.
Dělá to jak na LPG tak i na benzín i při vyšlápnuté spojce. Výfuk i motor se lehce při volnoběhu třesou.
Nesetkal se s tím někdo? Jinak motor je naprosto v pořádku. Nemůže to přenášet nějaká špatná část řádící páky? Budu rád za každou radu. Díky
Spoj neutěsníte proč? Pasta Bosalna výfuky a pásová objímka se šroubem. Takové ty třmeny s ohnutého drátu a dvě matice jsou na prd.
Vůle na páce? 3 typy řazení. Favorití, u převodovky pořádnej kus gumy a nebo pod pákou vanička s gumovými silenty, takže jaký typ řazení máte? S Favoritího a pořádným kusem gumy (typ táhla) se dá udělat kompletní Favorití systém jen s pouzdry ze silonu a vůle jsou pryč za pár peněz.
Vibrace způsobuje neklidný chod motoru, takže přetěsnit sání a výfuk, svíčky nové Champion na daný typ motoru (i výkonově),dobré palivo, seřídit ventily a základní nastavení rozdělovače,nový filtr sání, olej a jeho filtr 10W40,atd...
Nový rozvodový řetěz. Až pak se motor uklidní. Chce torvát do toho prachy. Neklidný chod nespraví součástka za 200kč. To si kupte jiné auto Chod motoru má na svědomí spousta věcí.
Vyměň řetěz a utěsni výfuk. Řetěz vydrží tak 60 000km a pak se jen vytahává a ECU blbě seřizuje předstih a motor je neklidný jak popisuješ + seřiď ventily
Tohle vše je vyměněné. Jak rozvody tak i těsnění pod hlavou apod. chod motoru je absolutně v pohodě. Jen se motor lehce klepe ve svém uložení a nevím jestli to je v pořádku nebo ne i přes nové silentbloky. Nevím jak to nejlepe popsat. Prostě se hýbe :D a nevím jestli se má hýbat nebo ne při volnoběhu. Ale neklepe se, že by vynechával.
Ohledně řetězu.
Aby ECU vyhodnotila hluk od rozvodů jako detonační hoření a snížila předstih, tak to by musel už řetěz mlátit o víko. Zrovna minulý týden jsem napojoval Feldu MPI s hodně rachotícím řetězem(byl už to docela extrém) a korekce předstihu byla ve všech režimech na 0.
Já mám na řetězu najeto od výměny už přes 200tis a ještě se nevytahal, aby byl slyšet. Ale někomu se klidně může vytahat dříve. Záleží na plno faktorech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.