Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit poplatků za pionýra

Od: antec odpovědí: 5 změna:

Potřebuji poradit. Asi před sedmnácti lety jsem měl pionýra, ze kterého se stal časem vrak a moji rodiče ho dali do šrotu. Avšak nezrušili registraci. Teď chci registraci zrušit, ale úředníci jsou příliš důležití a nejsou ochotni poskytnout mi patřičné informace. Nemám již vůbec žádné doklady. Dál nevím kde zjistit kde byla motorka pojištěna, abych mohl zaplatit poplatek který je v platnosti od letošního roku. Předem díky za rady, které by mě mohli pomoci zbavit se tohoto kostlivce ve skříni.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

opatřete si dodatečné potvrzení od nějaké sběrny kovového šrotu nebo od někoho, kdo měl před 1.5.2004 oprávnění k opravám motorových vozidel, že motovrak byl rozebrán a beze zbytku zanikl, a že to bylo před rokem 2004, mělo by to stačit, vlastnk vozidla je povinen zánik vozidla doložit...žádné poplatky Vám nehrozí, pokud by po Vás něco chtěla ČKP, napíšete jim doporučený dopis s tím, co jste uvedl tady...motorku nemáte, neprovozujete, neexistuje, proto není důvod něco platit, dnes jste podle zákona předĺožit doklad o odebrání motovraku k ekolikvidaci jako přílohu žádosti o vyřazení z registru...zaspal jste dobu, na úředníky neházejte vinu, můžete si za to sám...

nelze jinak, nežli souhlasit s nú, zavinil jste si to sám. Úředník není školitel. Ptejte se dál, co není jasno.

Pane nú, 1*

antec
hodnocení

Díky za odpověď. Vím, že si za to můžu sám, jen jsem čekal větší vstřícnost s radou jak z toho ven. Ještě mi není jasná jedna věc. Před nedávnem jsem četl na netu něco o poplatku 20kč - 300kč za den za přihlášené a nepojištěné vozidlo. (Novinka od roku 2009) Nevim jak se to jmenuje, ani kde to zjistit, ale nechci to nechat běžet třeba rok nebo dva a pak platit hroznou sumu. Poradíte mi? Děkuji

jarda2*

No, co poradit? Necist noviny a rady CKP, neposlouchat radio a televizi, ale prostudovat si zakon. Ten poplatek je za dny, kdy je vozidlo PROVOZOVANO, nejaka registrace na to nema zadny vliv, podle ni se jen hleda potencialni obet vlastni blbosti ;)

Pokud to nebylo pojisteno nikdy od roku 04, melo by to snad jit vyradit na cestne prohlaseni, ze to bylo tehdy rozebrano nebo zahrabano do hnoje - protoze tehdy to slo. A chybou bylo, ze to nebylo tehdy odhlaseno , ale to uz je davno promlceno.

Podle mne s tim nemusite bud delat nic, nebo to vyradit na zaklade vyse uvedeneho postupu.

hodnocení

0x

jakou radu by jste chtěl, když Vám tyto nestačí?

ICQ 55180641 skype: milan cukrar 603902651

ještě rady?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]