Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit. Asi před sedmnácti lety jsem měl pionýra, ze kterého se stal časem vrak a moji rodiče ho dali do šrotu. Avšak nezrušili registraci. Teď chci registraci zrušit, ale úředníci jsou příliš důležití a nejsou ochotni poskytnout mi patřičné informace. Nemám již vůbec žádné doklady. Dál nevím kde zjistit kde byla motorka pojištěna, abych mohl zaplatit poplatek který je v platnosti od letošního roku. Předem díky za rady, které by mě mohli pomoci zbavit se tohoto kostlivce ve skříni.
opatřete si dodatečné potvrzení od nějaké sběrny kovového šrotu nebo od někoho, kdo měl před 1.5.2004 oprávnění k opravám motorových vozidel, že motovrak byl rozebrán a beze zbytku zanikl, a že to bylo před rokem 2004, mělo by to stačit, vlastnk vozidla je povinen zánik vozidla doložit...žádné poplatky Vám nehrozí, pokud by po Vás něco chtěla ČKP, napíšete jim doporučený dopis s tím, co jste uvedl tady...motorku nemáte, neprovozujete, neexistuje, proto není důvod něco platit, dnes jste podle zákona předĺožit doklad o odebrání motovraku k ekolikvidaci jako přílohu žádosti o vyřazení z registru...zaspal jste dobu, na úředníky neházejte vinu, můžete si za to sám...
nelze jinak, nežli souhlasit s nú, zavinil jste si to sám. Úředník není školitel. Ptejte se dál, co není jasno.
Pane nú, 1*
Díky za odpověď. Vím, že si za to můžu sám, jen jsem čekal větší vstřícnost s radou jak z toho ven. Ještě mi není jasná jedna věc. Před nedávnem jsem četl na netu něco o poplatku 20kč - 300kč za den za přihlášené a nepojištěné vozidlo. (Novinka od roku 2009) Nevim jak se to jmenuje, ani kde to zjistit, ale nechci to nechat běžet třeba rok nebo dva a pak platit hroznou sumu. Poradíte mi? Děkuji
No, co poradit? Necist noviny a rady CKP, neposlouchat radio a televizi, ale prostudovat si zakon. Ten poplatek je za dny, kdy je vozidlo PROVOZOVANO, nejaka registrace na to nema zadny vliv, podle ni se jen hleda potencialni obet vlastni blbosti
Pokud to nebylo pojisteno nikdy od roku 04, melo by to snad jit vyradit na cestne prohlaseni, ze to bylo tehdy rozebrano nebo zahrabano do hnoje - protoze tehdy to slo. A chybou bylo, ze to nebylo tehdy odhlaseno , ale to uz je davno promlceno.
Podle mne s tim nemusite bud delat nic, nebo to vyradit na zaklade vyse uvedeneho postupu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.