Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto okolo 30k

Od: tttttttttt odpovědí: 5 změna:
Ahoj, chtěl bych si koupit nějaký auto okolo 30k.
Chtěl bych aby auto zralo co nejméně (do 5l).
A aby bylo auto levné na údržbu.
Me tipy Renault clio/Thálie 1.5 dci nebo golf IV/III 1.9tdi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. Prohledejte forum, je tady toho každý týden mraky podobných otázek, takže už mě nebaví to psát znovu :) Možná nějakého z kolegů ano, ale mě už bolí prsty od klávesnice :-D Jen Vám řeknu, že pokud budete kupovat Golfa 4, tak počítejte, že, pokud bude stát jenom 30 tisíc, bude buď o půl milionu stočený, nebo totálně v p***li! Od takového auta ruce pryč! V takovém případě dalších 60tis. dáte do oprav! Kupte nějakou starou šlupku za 20 a 10 si nechte na opravy a časem kupte něco lepšího, až se naučíte obstojně jezdit.

jochanan
hodnocení

0x

Levné spolehlivé auto - Opel Astra F - s 1,6 i motorem budete na 5-7 l/100 a ještě docela pojede...

repkin*
hodnocení

0x

Golf IV asi za ty prachy bez nutných investic 5k+ neseženete. Já teď prodávám Š.Fabia, 1.4 MPI,44kW za 35

hodnocení

0x

"Nové" auto za 30 se spotřebou 5 na 100 by chtěl každý, ale nic takového neexistuje. TDI budou totálně ojeté, za tuto cenu před drahými výměnami a repasemi. Možná by se do té ceny mohlo vejít něco malého se slabším motorem benzínovým nebo naftovým bez turba - staré Peugeoty 106, Citroeny AX, Daewoo Matiz, prostě něco v tomto stylu. Jenomže pokud už budou taky hodně olítané, může se tam něco vysypat.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
obávám se, že vaše požadavky jsou mírně řečeno hodně protichůdné. Auto za 30.000,- Kč samozřejmě koupit lze, ale pokud to nemá být totální vrak, tak z těch dalších dvou požadavků si budete muset vybrat jen, kterému dáte přednost.
1) nízká spotřeba - většinou to jsou auta s velkým nájezdem a drahou údržbou - platí většinou to, že čím nižší spotřeba, tím dražší díly a servis (celkově údržba vozu)
2) levná údržba - většinou to znamená, že to auto má větší spotřebu a také to, že je to značka, případně typ auta, které není moc vyhledávané (rozhodně to nebude žádný "kočkolap")
Pokud bych měl psát za sebe, tak s mým nájezdem cca 500km měsíčně, dám raději přednost starému autu, které "žere jako tank" (můj aktuální dědeček jezdí za cca 10l/100km), ale skoro si ho nemusím všimnout (údržba de facto žádná) a servis je doslova za hubičku (např. loni jsem měnil kotouče a destičky na přední nápravě - materiál + práce - celkem to stálo 1.500,-Kč), než autu jezdímu sice za 4l/100km, ale za tu samou opravu (kotouče + destičky + práce) bych dal třeba 8.000,-Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]