Nejste přihlášen/a.
Chlapi dnes jsem měnil těsnění pod hlavou na fabii. Co říkáte na tu vanu? :D Myslíte, že by byl dobrý výplach motoru? Díky.
Ten ventil vlevo má jinou barvu než ty dva, pravděpodobně jiná teplota neb může být podpálen
Přesně. Pro jistotu seřídit ventily. Koukám kolik bordelu v tom motoru je, měnil tam vůbec někdo olej posleních 30 tisíc km? Co půjde, to bych mechanicky odstranil, klidně bych to i trochu vzal benzínem a prošťoural i motor. Potom olej přechodný na pár desítek km a potom už nějaký pořádný. Já třeba do Seicenta dávám Castrol Magnatec GTX 10W40 - vzhledem k ceně oleje ve srovnání s cenou paliva se na oleji fakt nevyplatí šetřit - lepší olej líp maže, líp chrání motor a investice se tak vrátí.
Radím dobře. Vytřít stěny bloku nad vanou v místě klikovky včetně jí nitroředidlem a ten humus do hary, stejně tak ventily, ventilové víko a samotnou vanu od té hnědé srajdy. Pak dát nějaký levný olej a za vařícího motoru vypustiti po 1000 - 1500km a dát nějaký supr olej správné specifikace a seřídit ventily. Pozor, mají základní nastavení a zbytek dělají hydroštely u této 1.4ky s feldy a favorita (jen vylepšené o hydroštely a další vylepšení).
doplněno 11.09.14 21:47:cca 200 x 8 hydroštel a je to
no to zakladni nastavení mi přijde na houby protože ty hydroštely už nebudou chodit jako nové...jsem to jednou udělal a nedopadlo to nejlíp.. proto to seřizuju podle toho jak to chce... stači zkontrolovat jestli to nema vůli, pokud ne tak se opřu o to vahadlo nějakym dřevem třeba a musí ten hydroštel kousek zajet a vrátit se.. nesmí být sekly jinak to dělá bordel... tod vše... jinak není třeba do toho nijak hrabat .. jo a musi se nechat motor chvili bězet před kontrolou..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.