Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 1 kombi zadní stěrač

Od: martinjuricek odpovědí: 6 změna:

Kolegové, mám na Vás prosbu. Potřebuji vyměnit zadní stěrač na pátých dveřích. Krytku jsem sundal, matku dal pryč, ale stále ta mrcha drží jak židovská víra. Poradťe co s tím. Nerad bych, aby ruplo sklo nebo se to nějak celý zničilo. Díky

PS: bylo to lehce zoxidovaný pod matkou.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

prostříknout nákým povolovačem a pokud nemáš stahovák a nemáš v něm trisku odstřikovače de si pomoci sikovkama nebo s nim trpělivě vaklej jakoby nahoru a dolů většinou po chvíli povolí

erikch*
hodnocení

0x
Je to konus...zoxidovany,takže prostriknout lehce např WDeckem a v klidu trpělivé mechanicky odebrat...jiná cesta není...
martinjuricek
hodnocení

Díky, zkusím a uvidíme. Je fakt, že jsem to zkoušel i různými odrezovači, ale moc to nepomohlo. Zkusím to WDčko a uvidíme, jestli se s tím dá hnout či nedá. Ale každopádně díky

gumidek*
hodnocení

0x

Jak psal Dabel. Vaklej nahoru a dolu za ten kousek na tom čepu motorku. Tisícihran povolí. Normálně odklop raménko a jakoby se snaž odklopit ještě více a povol a znovu více vyklopit jakoby jsi chtěl raménko přes pant ohnout a zase povol. Samosebou se nedrž raménka, ale té části od pantu raménka k té matce motorku (kterou jsi demontoval a zbyl jen šroubek - oska motorku).

Hlavně netahej silou k sobě. Vyrveš to i s oskou a poškodíš převodovku motorku stěrače (jsou tam min. dojezdové kontakty, když už se ti nepovede poškodit vytažením osky plastová ozubená kolečka).

Stahovák ložisek stačí 2 ramený je idealní.

martinjuricek
hodnocení

Tak stěrač nakonec povolil. Díky za rady. Teď potřebuji menší radu. To sklo je lepené přímo na karoserii nebo na těscící gumu? Potřebuji totiž přebrousit hranu pod oknem, mám tam docela velké bubliny a rez, tak abych věděl, co očekávat. Klasika vyříznu sklo, dám bacha na kontakty vyhřívání, sundám těsnící lišu na spodu, obcousím, ošetřím, zastříkám základem a pak barvou a znova nalepím. Tak abych nebyl překvapen, že to bude lepeno na gumu. S tím zkušenosti s lepením nemám. Díky za radu, případně za jakoukoliv větu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]