Nejste přihlášen/a.
Za nejlepší považuju Continental TS 850 - hlavně na námraze zatím nejlepší guma jakou jsem poznal. Pak ještě GY 8, Michelin Alpin A4. Vredesteiny jsem měl nevim už jaké ale byly slušné. Fulda ujdou taky.
Barum = parodie na zimní pneu, hlavně za mokra kloužou opravdu moc. Jezdit se na tom dá, ale rozdíl oproti dobrým gumám je několik parníků...
Loni v listopadu jsem na služební thalii obul polské protektory 175/65 r14 z aukra za 700,- a nemůžu si je vynachválit.
90% jízd je rozvoz pizzy po Praze a navíc kluci stím jezdí jako prasata. Na jaře po 25tis měly cca 5mm, takže jsem je tam nechal na dojetí přes léto.
Zatím mají najeto 45tis a do listopadu ještě určitě vydrží.
Jízdní vlastnosti po Praze super. Na sněhu ani vodě nekloužou (nebo alespoň jsou tedy lepší než barum polaris).
Na svojí 407sw jsem je koupil také (205/60 r16) a jediná nevýhoda na co jsem přišel je konstrukční rychlost 150km/h.
Také jsem uvažoval kdysi o Vraníkách, ale nakonec jsem si řekl, že protektor nechci, protože nevím, co je pod tím za pneumatiku, protože dnes to "stříkají" úplně na všechno. Do města na služebák ideál, udělaj bych to stejně, ale nechci řešit na horách to, že mi praskla boule, která se mi udělala po cestě na dovolenou Je to hodně o štěstí no...
V posledních třech zimách jezdím na Goodyear ultra grip a jsou super. Předtím jsem jezdil jen na Mišelinech a ty byly taky dobrý.
Tak díky moc všem za odpovědi! Od Barumek jsem se teda vzdálil a řekl si, že zkusím doopravdy něco jiného. Nakonec to vyhrály Vredesteiny snowtrac 3, tak až je vyzkouším a vzpomenu si, tak v zimě napíšu Díky všem a hodně kilometrů bez nehod
Jo, Nokiany jsou skvělý! V zimě se sanitkou je to paráda, na mokru jsou taky super, ale bohužel v mém rozměru se prostě nedělají
Já dřív měla na autě Barumky nebo Savy a letos musím objednat pneumatiky nové. Přemýšlím o Nokianech, Continentalech a nebo nových ultragripech 9. Poradíte mi, co by z nich bylo nejlepší? Rozměr mám 195/65 R15. Koukala jsem se na letošní adac testy a tam vyhrály právě continentaly, tak nevím jestli se řídit podle toho a nebo vybrat něco jiného..
Ultragripy od Goodyear jsou určitě správnou volbou, protože jejich předchozí generace (osmá) trhala žebříčky testů. Nokiany jsou skvělé, protože je vyrábí Finové a tudíž jsou na sníh jak dělané. Mám s nimi vynikající zkušenost, bohužel se ale na můj rozměr auta nedělají, proto jsem tuto otázku založil. Jejich nevýhoda je však ta, že ve městě se rychle sjíždějí, ale s tím nemám zkušenost, protože auta, na kterých je zažívám, dostávají obutí na každou sezónu nová, bez ohledu na to, jaký mají vzorek. Zkrátka se vyhodí po zimě, dají se nové letní a na zimu se zase dají nové zimní a tak to jde pořád dokola. Jinak já nakonec koupil Vredesteiny a zatím na nich najel 3 tisíce a můžu říct, že jsou na suchu super a i za deště super a pokud stejně obstojí na sněhu, půjdu do nich zas!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.