Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je zesílená karosérie?

Od: redroker® odpovědí: 7 změna:

U své felicie se chystám v brzké době vyměnit palivové potrubí.Na e-shopech je u tohoto zboží uvedeno "pro modely se zesílenou karosérií"? Co to znamená (mám jedničkový model 1.6MPI combi 1996)?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

4x

Dobrý den. Zesílená karoserie u Felicie znamená to, že od určitého data výroby se do ní mohly namontovat jako zvláštní výbava airbagy, a proto se pro ní vyráběla zesílená karoserie. Nejdřív to bylo jen na přání, aby si tam mohl airbagy majitel dodělat, ale od druhé poloviny roku 96 měly zesílenou karoserii všechny Felicie. Jde o to, že zesílená karoserie má více nosníků a má je silnější, což je rozhodující třeba při výměně převodovky, protože ta se výrazně odlišuje u karoserií s výztuhami a bez nich. Podívejte se to technického průkazu a dole máte v dalších záznamech napsáno něco ve smyslu "možnost dodělat airbagy" nebo něco na tomto způsobu. Potom to znamená, že máte karoserii vyztuženou.

10.09.14 10:49
hodnocení

OK, díky!

kamill*
hodnocení

0x

Všeobecne pod pojmom " Zesílená karoserie " sa myslí prevedenie kabriolet- bez kovovej strechy. Myslím si ,ak palivové potrubie nie je mechanicky poškodené od kamenov a soli ,tak výmenu nerobte .,

doplněno 12.09.14 11:09:

Vyjadril som sa všeobecne-encyklopedicky-slovníkovo k pojmu "Zesilená karoserie" Neuvažoval som o kabrioletu škodovky 1996. Ď.

cobrak*

Kamill: V tomto případě se pletete, u Felicii se zesílenou karoserií myslí to, co jsem popsal v první svém příspěvku ;)

hodnocení

Na STK mi doporučily výměnu,protože začíná prolínat (koroze?)

gumidek*

Nic nevydrží věčně. Zvláště když se do toho cpe Ethanol. Ono to postupně uhnije a pak stačí, aby ťuknul ostrý šutr a najednou je tlak paliva pryč a pumpa tlačí benál na zem místo do motoru. nehledě na to, žeta trubka vypadá podobně i uvnitř a zasírá vstřik(y).

Zesílená karoserie/skelet je u Škody Felicie přidání 2 deformačných nosníků 2x tak tlustých než původní a zpevnění podlahy. Díky tomu se trubky paliva a brzd vyhýbají těmto profilům nosníků a jsou jinak naohýbané. Přední zesílené profily jsou k vůli vyztužené motorového prostoru právě k vůli motorům 1.9D a 1.6MPi. V nezesílené karoserii by se brzo motory trochu propadly a domky tlumičů by šli i z nezesílenými nosníky k sobě. Proto měli Feldy dodatečně montováný tzv hrazdy na horním uložení tlumičů, aby nešli k sobě a v zatáčkách to nepružilo (hrozila by únava materiálu).

Rovněž do zesílené karoserie může být montáž airbagů a v té době kolem konce roku 96 i ABS/EDS systém prokluzu a blokace kol.

S kabrioletem to nemá co dělat.

doplněno 11.09.14 16:13:

Př.: U prvních Favoritů občas praskalo čelní sklo v dolním rohu díky kroucení karoserie. Pomohla rozpěra tlumičů a vylepšený skelet od roku 1992. Tak některé modely dostaly do dveří silné nosníky proti bočnímu nárazu (výztuhy) a změnili se třeba i panty kapoty, aby se kapota zakousla a ne aby proletěla čelním sklem a zabila řidiče (modely do roku 1990). Taky klakson přemístili v roce 1992 do výztuhy nárazníku místo toho, aby trobil za chladičem nahoře.

Díky skeletu mohou všechny Feldy tahat až 900kg bržděný přívěs kdežto Favority jen 750kg.

Jedná se o úpravy karoserie/skeletu nikoliv o kabriolety s plátěnou střechou (zesílené karoserie)

hodnocení

Nevim,na STK jsem osobně s vozem nebyl,o to se stará můj osobní servisák,ten mi tuto informaci předal.Proč by si vymýšleli? Jinak mé auto pije pouze aditivovanou 95-tku (někdy mu přilepším 100 oktanem),žádný ethanol.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]