Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dosloužil mi Golf z roku 1985 a tak pomalu řeším co koupit za další vůz... nebýt ekofašistické daně, koupím favorita z roku 1994, který za málo peněz nabízel celkem dost muziky, ale ta daň tu je... uvažuji o Felicii 1,3 rv 2000 (jsou všechny MPI a jaký je v nich rozdíl?), ale byla mi nabídnuta i Fiesta 1,3 z roku 1994 za 20... má cenu o ní uvažovat? Které auto a proč je dle vás lepší? Případně nějaké jiné návrhy? Ročně s autem najezdím cca 10tkm, nafťák by se mi asi nevyplatil, s LPG nemám zrovna nejlepší zkušenosti, obsah preferuji 1,3 ...díky za názory, David
Za tyhle peníze bych šel do něčeho od Hondy - Civic nebo Accord (v této cenové relaci ročník 1994-1998).
doplněno 13.05.09 17:07:Accord vám ale asi nesplní požadavek na obsah motoru.
To asi né a hlavně se obávám, že ceny ND dílů nebudou zrovna nízké (ačkoli všeobecně je Honda držák, se součástmi brzd, přední nápravy a spojkou radši počítám).
To si nemyslím. Náhradní díly vyrábí plno druhovýrobců (kvalitativně srovnatelných s originálem) a u takto starého auta nebude problém ani najít servisáka, který se v Hondách vyzná.
Já osobně mohu posuzovat pouze autorizovaný servis Hondy (jezdím tam s CR-V) a srovnám-li to se servisem Škody (manželka má Fabii), příjemně mě v Hondě překvapili.
doplněno 13.05.09 18:01:(překvapili cenově)
O Swiftu jsem svého času také vážně uvažoval... jenže neznám nikoho, kdo by s tím jezdil, tomu rozuměl nebo to tady servisoval a sám znám akorát Š120, takže "cizí" auta jsou pro mne trošku mimo mísu, ale nezavrhuji je... u Feliny se mi líbí, že za těch 40 bych měl rv 2000, což je téměř "zánovní" vůz... co mě na ní štve je spotřeba, kdy 8l průměr není problém..
Já osobně fandím Volvu, ale pokud bych se řídil penězi, tak jako vy zkusil by jsem peugeot třeba 306, nebo 406 Jsou to sice žabožrouti, ale všechny slušný auta 1995-2000 jsou celkem kvalitní. Na výběr je mezi 1.3 - 1.4
No a co máte proti LPG to nevím ale já ho mám, a jezdí mi to skvěle (starý podtlak systém)
Nebo i renault - megan nebo lagunu, ale tam už jsou větší motorty.
Japonci jsou dobří,dost kvalitní ale za tu cenu nevím, nemám zkušenosti. Většinou to bývá tak že na starém atě se občas něco... ale tomu se nikdo nevyhne. S dílama na auta - tedy že dnes není problém sehnat některé díly (neorigo) levně - souhlasím. Doba předražených ND je pryč a v nejhorším se dá vše sehnat na vrkáči.
Proti LPG mám hlavně to, že auto s plynem chce málo kdo seřizovat, jinak když to šlape, tak to nemá chybu... Peugeota se bojím, známý měl právě 406 a pořád do ní jen cpal až do ní nacpal 50 a za 15 prodal... a Renault nemusí být marný, ačkoli můj bývalý tchán říkal, že to auto to už má ve znaku, že je na <>... nejhorší je pročítání diskusí na netu, kde na každé auto člověk najde tolik špíny, že si to pak hned rozmyslí a zorientovat se pak v nabídce je opravdu problém
Schválně, když jsme tu měli tu Hondu, co říkáte třeba na tohle? Dost mě/...
za ty pníze s e prodává v Indii nové Tato Nano, sice má jen jeden budík a dvě páčky, ale na 10 tisíc km ročně by vyhovovalo...počkal bych až se objeví jeho mutace schválena pro Evropu, bude dražší, tipuju tak 70 tisíc...zatím bych šetřil a šetřil...
No, nejsem si uplne jisty, ze je lepsi koupit takovou parodii na auto (navic jsem slysel o EU cene asi 130+tkc...) nez solidni ojetinu, to mame taky garancky, nove auto je vhodne pojistit atd. A 10tkm neni zas tak uplne malo, tanhle pseudovelorex je spis vhodny na jezdeni na sobotni navstevu kamaradky. Ted zrovna je vyber skvely, bazary jsou plne aut, ktera nikdo nechce, (ja uz ty svy ani prodavat nebudu, za tu praci a dohadovani mi to nestoji) za tyhle penize se da IMHO neco solidniho sehnat. Je dobre si rozplanovat zivotnost (takova ojetina samozrejme nebude na 15 let, spis tak na 5) a nechat si rezervu ma prvotni servis. Pak muze slouzit se zcela minimalnimi naklady.
dobrý den, dělal jsem si legraci, najděte si na netu felicii v SRN za 1.200,- eur s emisní normou Euro II, přijeďte s ní po ose, náklady na přepravní značka vázané na euro-pojištění, protokoly z STK a poplatky za schválení technické způsobilsoti, registraci a eko-daň včetně kupmí veny budou necelých 40 tisíc...ND jsou levné,auta v SRN servisovaná...až na korozi zadních dveží a lemu blatníků Vám bude ještě dloho dobře sloužit...
Já to také jako legraci bral, proto jsem na příspěvek ani nereagoval... to co píšete nyní je naopak rozumné, vidím to také tak... nyní řeším pohon, zda naftu, karburátor či MPI... PS: všem díky za diskusi
Osobně bych asi radil spíš toho Forda, kvalita i výbava je podle mě lepší než u stejně staré Škodky. Je ale oproti Golfu nebo Felicii trošku menší, takže je otázka jestli do něj narveš všechno co jsi byl zvyklý vozit v Golfu...
Moc jsem toho nevozil, krom sebe (190 cm),... ta Fiesta mě právě zarazila tím, že nemá ve výbavě vůbec, ale vůbec nic :-? Feldu mám v plánu rv 99 a výš, starší určitě ne e...
Aha, no v tom případě bych asi začal tím že si do každého zkusím sednout jak se tam vejdu. 190 na jednu stranu není žádný extrém, ale na druhou stranu už můžeš mít v některých autech pocit že budeš mlátit hlavou do střechy. Podle mě až potom začni vybírat z těch ve kterých se cítíš pohodlně jaké z nich vybrat.
Jasná volba je toyota starlet 1.3 ročník 95 ...Ani bych neváhal a na to auto se zaměřil ...Auto vám dlouho dobu bude sloužit to mi věřte...Celé 3roky jsme s kamarádáma s autem řádili den co den ...Nic se na autě neměnilo najeli jsme za tu dobu 90tis. km a nic ...Jen výfuk upadl,ale byl pak lepší zvukKoutouče už trošku plakali ...Ale i tak stále brzdili ...Auto mělo najeto celkem 250000 a bylo pořád ok ...jen jednou se měnili rozvody,a dolejval se olej ,kotouče komplet.a žárovky,jinak nic víc ...
starlet je držák, v zahraničí jsou starší ročníky levné...dobré jsou i některé modely C-Saxo
Já osobně feldu nemusím. Kamarád si ji koupil za 65 000 za dva roky mu zrezla teď bych za ni nedal ani 15000
Co volvo S/V 40 trišičku přidat a uvidíte že to auto vás nezklame. Je velmi bezpečné a dá se sehnat i v plné palbě jak se říká a v dobrým stavu.
Co je zajímavé tak zatím dobré kousky jsou z itálie. Volvo bylo vždy jako lepší značka a tu ani italové moc nehuntují a chovají se k ní s ohledem.
doplněno 14.05.09 23:03:Jinak kamarád má 306 a je totálně spokojen, mněnil za několik let provozu snad jen vodu a olej
Jinak výjimky jsou u všech aut.
Raději popřemýšlejte,kde sehnat peníze a kupte si auto mladší,s lepší výbavou za více peněz.Pod 130-140000,- bych nešel a to z důvodů.Auto se kupuje,aby vydrželo co nejvíce let v relativně co nejlepším stavu,za co nejméně peněz za opravy(alespoň já to tak beru).Mám kamaráda,který každé 2 roky kupuje auto v cenových relacích od 20-40000,- a pořád do toho cpe peníze za opravy a bojí se někam vyjet dál,aby mu to náhodou někde daleko nekleklo.Pak to prodá a prodělá.Ať vám kdo radí jak chce,ale za 40000,- toho moc čekat nemůžete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.