Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladování babbety 207 (50 ccm) v paneláku

Od: babetak odpovědí: 7 změna:

Zdravím, žiji v panelovém domě a jelikož se mi nechce dojíždět do školy busem rád bych si koupil babetu...

Avšak v mém okolí není žádná garáž k pronajmutí, a tak bych jí musel nechávat v kočárkárně, či ve sklepě... Samozřejmě že bych jí měl v perfektním stavu, aby z ní nechcal benzín apd..

Existuje spousta druhů panelových domů a v některých mít malé moto lze, potřeboval bych poradit, kde se mohu informovat zda je k tomu náš panelák uzpůsoben a zda je možné moto si v kočárkárně nechávat..

Správcové se nemá cenu ptát, jelikož i kdyby to možné bylo určitě by mi lhala jenom kvůli tomu že zrovna jí by se to nezamlouvalo...

Děkuji mnohokrát za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Hlediska jsou dvě:

Požární bezpečnost, k tomu viz. diskuse na portálu SVJ. Teoretická možnost existuje, jak je psáno v uvedeném odkazu, musela by být v domě k tomu účelu zřízená místnost - samostatný požární úsek. V tomto ohledu jedině dohledat projektovou dokumentaci - zkuste vlastníka objektu, ale spíš máte šanci na stavebním úřadě.

Názor vlastníka objektu. Pokud bude třeba domovním řádem zakázáno, potom i v případě, že z hlediska požární bezpečnosti by parkovat moped nebyl problém, zaděláte si na problém jiný...

doplněno 05.09.14 12:41:

Správcové, bych se fakt neptal. její názor nemá žádnou právní váhu. Buď něco porušujete - požární předpisy, domovní řád, užíváte prostory domu v rozporu s kolaudačním rozhodnutím - anebo ne. Na tom názor jedné osoby, byť nakrásně (kromě správcové) může být členkou výboru SVJ, představenstva družstva nebo delegátkou samosprávy, nic nezmění.

Všeobecne,je jedno,jaký typ pneláku to je,pkd má místnost určenou na uskladnění jízdních kola a kočárků (kočárkárna či kolárna atd.Je možno v této místnosti z hlediska požárních předpisů parkovat malé moto.Avšak má to jednu podmínku - muselo by být bez PHM tudíž prázdná nádrž a teoreticky by v motoru neměl být olej,což ale až tak nevadí,musel byste denně nalít co projedete a případný zbytek vypustit.

Ale také jde o partaje,protože jsem kdysi vlastníl písta (J50 typ 20 -21) tak jsem jej parkoval tam ,osobně jsem zjištoval co a jak (viz výše!) aVěčně jsem se musel hádat s některými spolubydlícími,tak jsem ho raději parkoval vedle vchodu na okapovém chodníčku,což se jim zase nelíbilo neboť se po nemě nedalo jít a argumentace a další že na chůzi není určen,nebrali v potaz a protože jsem okamžitě potřebival pár tisíc na opravu auta,tak šel z domu .

doplněno 05.09.14 16:33:

Píšeš i ta blbá francovka!Ale kolik lidí ví jaké množství hořlavých kapalin smí mít doma ,v panelovém či jiném bytovém domě? Nemyslím RD pro jednu či dvě rodiny!Podle požárních předpisů nesmíte skladovat více než litr .Což znamená že byste mohl mít doma dejme tomu půl litru vodky,k tomu půlčák rumu ,ale již byste neměl mít lahvičku dejme tomu čikuli na čistění skvrn (Neznám již soudobé normy!)

babetak
hodnocení

I když to tam teoreticky mohu tedy nechávat, tak mám obavy z toho že po mě sousedé budou chtít vyštěkat.. :) Jelikož jsem tak trochu "nešťastníkem" a sousedé v našem vchodě jsou důchodci, kterým i když nic nikdo nedělá tak rádi buzerují ( např. nechal jsem si kolo u vchodových dveří a už po mě šli že to tam nemá co dělat, i když jsem si jen na 2 min odskočil do bytu..) Ve vedlejším vchodě jsem kolikrát právě viděl jednoho pána, který na 210 pravidelně jezdí a nikdo proti němu nic nemá, tak jsem se chtěl přesvědčit, zda to tam opravdu nemohu nechávat.. Akorát je teda trochu přehnaný, že to tam nemohu nechat s benzínem v nádrži, vždyť riziko samovznícení je pomalu stejné, nebo né o moc větší než když má někdo nějáké hořlaviny doma.. (např různé čístící prostředky, nebo i ta blbá francovka kterou si báby mažou kolena .. :( )

Každopádně děkuji za odpověď

novada*
hodnocení

2x

To vám teda nezávidim. Buď se přestěhujte, nebo se smiřte že budete jezdit do školy busem, nebo si kupte auto. Jezdit na babettě není žádná frajeřina! Navíc je to nebezpečný pro okolí - pokud teda bydlíte ve městě. Babetta jede tak 40. Já například bydlím v praze, do školy a všude preferuji auto i když motorku mám. V autě na mě neprší, mohu si zatopit, pustit rádio a spousta lidí mě nepřehlédne atd. Je to zkrátka pohodlnější ve všech ohledech o proti motorce, na motorce se bojim že začne pršet, v zimě se nejezdí a všude sebou tahat helmu? Tssss.. :D Když už budete kupovat babettu tak 210. Ta je aspoň dvourychlostní ale je to nebezpečný stejně :D.. Jezdim poslední rok všude výhradně autem a tuhle se mi to rozbilo a byl jsem zmatenej v MHD, bylo mi vedro ale jedinná věc je k nezaplacení: Někdo řídí za vás a je to pohodlnější :D Takže to zvažte co je pro vás přijatelnější

babetak
hodnocení

Tady o žádný frajeření nejde, nybrž o to dostat se v pohodě z bodu A do bodu B za co nejmenší peníz a "po vlastní ose"

I když bych na nějákou ojetinu měl, tak odmítám platit stk,pojištění,pneu a občas se třeba i něco sesere apd... Zas v takový vzdálenosti to nemám abych musel jezdit autem... Mě to spolehlivě odveze kam potřebuju, nemusím se pachtit na kole.. :)

Osobně nebydlím v Práglu nebo v lokalitě, kde by něják jezdili auta až moc tak si myslím že bezpečnost není potřeba zas tak něják řešit.. Ono ať je to ta 207 nebo 210, tak v tom osobně zas takový vysoký rychlostní rozdíl necítím..Měl jsem možnost se projet na obojím ale toť můj názor..Já preferuju 207, jelikož je dle mého názoru spolehlivější,často čítám na diskusních fórech o tom že se jim přehazování rychlostních stupňů nefunguje apd.. Zato když bych to porovnal s pinckem (třeba 21), tak tam už to je znát že fík je živější, ale bohužel také je méně skladný což je tu pro mne klíčový faktor..

Jezdit MHD se mi nechce hlavně z toho důvodu, že si nemohu jet vlastní cestou, nemohu si vyjet v kolik chci apd.. I když tý babetky můžu využívat jen když je dobrý počasí, tak by to bylo i tak dobrý.. :)

novada*

Jak myslíte, to máte těžký když nedáte "pár korun" za STK na dva roky, pojistku na rok a na gumy atd. Jestli jedete třeba jakoby z vesnice do vesnice tak je to fajn. Já si taky koupil motorku - jen o něco rychlejší babettu (110 to jede) a myslel jsem si bůhvíco, hezká přdstava, je to kde parkovat, jak u školy, tak hezky doma v garáži vedle auta. Párkrát jsem na tom vyjel a zjistil jsem zhruba po 400km ježdění že mi to nic nepřineslo. Navíc pořád se vyplatí autobus s legitkou asi než lejt benzín s olejem do babetty a míchat ho atd. Opravovat to. Na tý motorce jezdim jen tak s kamarádama. Hlavně v noci, protože jezdí málo aut a je to sranda - tuhle mě mezi polema málem sundalo o půlnoci káně :D se to sneslo, křídlem mě to málem trefilo. Málem sem se zesral, myslel jsem že je to nějakej přízrak :D

Já jsem loni na 207 typ 300 málem zajel psa :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]