Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přepsat auto

Od: hlapi® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám auto kupované na leasing na kamarádovu firmu.Splátky platím já už 3roky (a ještě 2 budu).Jenže teď se změnil vlastník firmy a i když kamarád tvrdí, že se nemusím ničeho obávat, tak já bych přeci jen chtěl napsat nějaký papír o tom, že auto je moje (např. že mi ho prodal nebo daroval atd.). S novým vlastníkem firmy je těď kamarád v pohodě a prý mě neokrade, ale za rok či dva to múže být jinak.Poradí mi někdo jak si to mám ošetřit, abych neměl případné problémy?

Děkuji zdvořile všem

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

A lízingovku jste nepodvedl? Jednat s ní, že byste lízing převzal, ale to se podívejte do smlouvy, auto není vaše. Pokud budete řáádně hradit, nemusí nic hrozit. Jiná věc je, co účetnictví firmy. Předpokládám že ten nový vlastník o tom ví.

hodnocení

Ano nový vlastník o tom ví a tvrdí, že s tím nemá žádný problém. V účetnictví se auto neobjevuje. Ale za dva roky se může stát cokoli, proto bych to chtěl mít nějak ošetřené. S leasingovkou nechci jednat o změně.Raději bych sepsal nějaký papír, že to auto mám v užívání já nebo tak něco.Nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]