Nejste přihlášen/a.
Ahoj, máme Fabii 1 a jezdí s ní moje drahá polovička. V průběhu roku několikrát kontrolovala provozní náplně. Do nádržky pro chladící kapalinu dolila obyčejnou vodu tak, aby hladina opět dosahovala na horní rysku. Měl jsem tam naředěn růžový Fridex na cca - 25 až -30 st. Nyní jsem se měřil hustoměrem naředěnost Fridexu a ukázalo mi to nějakých -7 st.
Stačí, když injekční stříkačkou odeberu z nádržky chladící kapaliny část naředěného Fridexu a doleju poté 100% neředěným Fridexem co mám ještě zbytek v kanystru?
Koluje - promíchá se kapalina v chladící soustavě při nastartování auta a při jízdě?
Jednou jsem již takto z nádržky Fridex odsál a nalil čistý Fridex, ale příjde mi, že bod tuhnutí se nezměnil a lézt pod auto se mi 2x moc nechce, protože nemám kde se pod tím válet ( parkuju před panelákem ) a na spodku motoru je plastový kryt na Torxy ...
Udělej to jhak píšeš, pak opět změř hustoměrem a případně postup opakuj. Ovšem obyčejná, kohoutková voda nemá v chladící směsi co dělat, když, tak destilovaná. Pro příště bych aktivní manželce opatřil láhev c čistou nemrznoucí směsí, ať dolévá tu.
Proč by neměla? Právě že výrobci doporučují nemrzky ředit ne destilkou,ale jen pitnou vodou!
doplněno 05.09.14 16:42:Podl tu správný názor,jak dlouho tam kapalinu máte? A hlavně zjistit kde mizí! osobně jsem si před cca 3 roky namíchal pětiletou kapalinu na -25°c a před loňskou zimou je na -25°c. za tu dobu jsem dolil cca 3dl vody ,něco málo se ztratí díky odpařování.Jinak ona jsou sice rysky min a max,ale zlatá střední cesta!Zjistil jsem jak na P405 i nyní na Xantii že když doplním na max tak do pár dnů,dle provozu část "vyprská" a drží to na středu!
Pokud do nádobky jdou dvě hadice, tak se i voda v nádobce promíchá. Přesně takto to dělám na felicii před zimou. Při zahřátém motoru u Feldy vydím, jak voda zeshora přitéká a dole se odebírá (jinak by logicky stoupala hladina). Fabia má takovou tu baňku s plastu a tuším, že dvě hadice taky má, takže nalejte jak píšete. Je to nejlepší řešení.
Dvě věci - voda z kohoutku,pokud to není nějaká extremně tvrdá či mineralizovaná voda ze studně, vůbec nevadí,
místo hustoměru používám mrazák.Odeberu trochu z nádržky /třeba tou stříkačkou/ a dám na mrazák .Zmrzne-nezmrzne. Protože nemám mrazák s teploměrem,řídím se počtem hvězdiček na dvířkách - každá číká minus 6 stupňů. Mám 3 a tak když nezmrzne, vydrží kapalina - 18.
Jinak nemusite odebirat kapalinu z nadrzky jak pisete. Pod chadicem v pravo dole je ventil, kterym prebytecnou kapalinu vypustite do vhodne nadoby. Dale se da odpojit hadicka na te darzce a voda vytece rychleji. Jestli tam mate ten fridex uz dlouho, neskodilo by soustavu vypustit celou a dat novy.
Kapalina se promicha bez problemu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.