Nejste přihlášen/a.
Zdravím,první věcí u stařičkých našich škodověnek je vždy standartní postup:kontrola vzduchového filtru,kontrola palce v rozdělovači-může tam být "pecka",která brání přeskoku jiskry,kontrola cívky,jestli vůbec dává proud,zanesení zap. svíček,kondenzátor rozdělovače,no a pak až nastavení předstihu atd. Většinou je v tom úplná maličkost,jen nstresovat a čas od času všechno zkontrolovat a seřídit.Existuje hromada knih,kde je vše dopodrobna popsáno a vysvětleno,např. Když škodovka trucuje
Zdravím.! Nepíšete o jaký typ jde. Což je tady častou bolestí.
Předpokládám ovšem, že je to Š100 - 120. Takže karbec...
Zkuste sundat víko od karburátoru a podívat se na jeho spodní plochu. Musí být dokonale rovná.!
Zespodu přiložte buď ocelové měřítko, nebo šupleru a podívejte se proti světlu, jestli neprosvítá.
Před tím si pořiďte nové těsnění pod víko karburátoru.
Pokud bude deformované víko, tak bude karbec sát "falešný vzduch" a auto bude buď startovat velmi
špatně, nebo taky vůbec. Malé deformace srovnáte na ploše silnějšího skla pomocí brusné pasty.
Pak samozřejmě dokonale vyčistit benzinem a dotahovat s citem. Na šroubcích MUSÍ být pérovky.
Před tím samozřejmě zkontrolovat rozdělovač a všechny káble. Tak ať Vám to ještě dlouho jezdí
Jak jistě víte, tak to není žádná věda a zručnější "kutil domácí" to v pohodě zmákne. Čím starší stroj, tím jednodušší opravy.
Pokud to nedá, pak doporučuji koloběžku.
Tento vůz jsem taky kdysi vlastnil a v zimě jsem nechával daleko novější auta s předním náhonem buď daleko za sebou, nebo ve škarpě. Na zimu jsem měl pneu OR32 pneusoukup.cz/... A tím jsem ze své Škoduly udělal "Traktor"
Svoje auto by měl mít člověk rád.! Zvlášť, pokud je staršího data. Dnešní vlastníci nových vozů kolikrát ani neví, kde a kdy dolít olej,
ani jak vyměnit žárovku. Uznávám, že zvlášť u Francouzských aut je někdy i tato maličkost problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.