Dobrý den. Mám nezvyklou otázku. Uvažuji nad koupí nového auta. Vím,že auto,která uvedu, jsou od sebe hodně vzdálená,ale rád bych,abyste mi je zhodnotili a řekli,které je nejlepší. Spotřebu neřešme,stáří také ne,jde mi o spolehlivost a jízdní vlastnosti. Prosím,neříkejte mi nikdo,ať si koupím naftu. Superb I 2.8 V6 142Kw Volkswagen Passat B6 2.0tfsí 147Kw Octavia I 1.8T Moc děkuji!
Ani ne tak rada, jako spise postreh: motor 2.8 V6 ma predepsany N98, ale s tim asi pocitate... Jinak Octavia 1.8T jede hezky, spolehlivost bude vetsi orisek (ac motor obecne patri k tomu spolehlivejsimu, co VW vyrobilo), protoze vzhledem ke stari vozu sehnat nejake auto ve slusnem stavu bude problem. Ja osobne bych se tohoto motoru trochu obaval prave kvuli stari a najezdu km.
Sel bych do te octy. Nejvetsi strach vidim v tom , ze vsechny tyto auto v bazarech budou mit motory na pokraji smrti. Neb temto motorum kazdy daval na pr..l.
Dobry den. Vami uvedene auta jsou pekne ale jestli chcete opravdu kvalitní motor a nezalezi na spotrebe tak bych sel do BMW. Přesněji podle toho co budete chtit: BMW 330i - 3.0 V6 je to neco jako octavia BMW 530i stejny motor jen je luxusnější a větší, neco jako Superb. BMW jsou zname v tom ze pokud chcete sportovni jizdu tak vam nabidnou skvelou zabavu a ovladatelnost.
vernon
BMW je hlavně známé drahými náhradními díly... To už je lepší osedlat starší Hondu nebo Toyotu, to není jen naleštěná předražená bída "ala evropské rádobyprémiové značky", ale skutečná kvalita.
dankju*
BMW oproti VW neni dražší rozdily jsou ve stovkach takze proto doporučuji. Hlavne BMW drzi v zatackach oproti octaviim a superbum ci passatum - mluvim ze zkušenosti známých: passat přetočení a vyletl ze zatacky (nove letni gumy a bylo sucho), octavia ustrelil zadek v zatacce... BMW ma jediny hacek - je na zadek ale v zime pokud si člověk koupi kvalitní zimni gumy a da treba sterk do kufru tak vyjede vse co s predokolkou,a nebo koupit Xdrive a je 4x4. Ano u Hondy se da uvazovat o Accordu 2.5 benzin ale ten pokud se nepletu se prodaval jen s automatem. Ale ukazte mi japonce ktery ma Dobrý vykon a je sedan. Osobne znam hlavne Accord a od toyoty Avensis ale to se výkonove neda srovnavat s BMW doplněno 08.03.16 15:09: Jeste k te kvalite ano Japonci dosti kvakitni auta ale da se srovnavat s BMW. Znamy ma BMW 320i a krome bezneho servisu zadny problém a je to mlady blazen co to točí ale porad bez problému.
"Uvažuji nad koupí nového auta. " - uvádějte prosím "ojetého", protože toto je zásadní informace. A samozřejmá odpověď je: Ojeté je ojeté a není možné uvést, že je lepší superb než octavie, protože ty staré kusy se kupují podle aktuálního stavu a nikdy podle "recenzí" - Doporučení tedy nikdo nemůže uvést k vaší spokojenosti.
Pokud by všechny tři kusy měly vynikající stav, servis doložen a na shodné úrovni, pak bych šel do VW, pak do Octavia a superba nechal jiným.
Octavia první generace dnes ještě nenáročnému řidiči vyhoví, pokud by byla v dobrém stavu a předchozí majitel netrápil motor, je to velmi dobrá volba. Motor má síly dost a náhradní díly levné. Jinak Passata.
Zdravim, pokud bych měl vybírat jen z těchto 3 tak jednoznačně Superb asi není co řešit. Jak po motorové tak po stránce vzhledu, komfortu, jizdnim vlastnostem. . Hezký den NutT
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.