Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autoškola C

Od: ja* odpovědí: 17 změna:

Zdar, brzo budu dělat řidičák na náklaďák a docela se bojim tý techniky. Neznáte nějakou stránku, kde to je přehledně k naučení? Dík

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

2x

Zdravím, mám pěknou učebnici, která se dnes už neprodává, je jako nová. Kdyby byl zájem, můžeme se domluvit.

Tohle je ona: odborna-literatura.hledej/...

lmgify

Je dostupna ke stazeni na obvyklych mistech.

ja*
hodnocení

určitě tam neni nic co se nenajde na internetu

trtr

Jsou tam rozkreslené části brzdové soustavy, spousta další věcí o konkrétních věcech na nákladní auta: pneu a značení, disky, rámy, pérování a atd, jízdní tipy a pár fint pro nepříjemné situace. Na internetu lze najít vše, otázkou je, že pro někoho je učení z PC pěkně nepříjemné.

kristyn3*
hodnocení

0x

hodnocení

0x

něco z technické je tady:A to se ještě dělá?Když u dnešních aut si sám akorát vyměníš kolo :)

schroter.cz/...

ja*
hodnocení

dobře, dík za rady

saolin*
No nevim, já bych řek, že už se dneska technika nedělá, ale nejsem si jistej jestli to platí pro všechny skupiny
kristyn3*

včera jsem dělala zkoušky + testy z autoškoly na B, a tam se technická nedělá. Ale u toho C je to možné :)

ja*
hodnocení

Pro osobák se dělá určitě. Na náklaďák podle mě taky

Co takhle zagůglit když nevíte? ridicak.cz/...

hodnocení

0x

Nevěř těm, co tvrdí že v autoškole se už konstrukce nedělá. Dělá se v jednoduché formě jak pro skupinu B, tak v o dost složítější formě pro skupinu C. Budeš se např. muset naučit jednotlivé prvky palivové soustavy, vzduchové soustavy a spoustu dalšího - tady je takový nástřel ulozto.cz/...

trtr

Já se naučil popsat význam a funkci snad každé části moderního náklaďáku a ve výsledku mě komisař naštval, když se zeptal na úplnou základní blbost.

lmgify

Přeci jsi se neučil detaily náklaďáku kvůli zkušebnímu komisaři? Učil jsi se je proto, aby si s tím náklaďákem bezpečně vyjel a zase se vrátil domů. Na co by ti byl řidičák, když při první jízdě by si jel s nenafoukanýma zásobníka nebo s přehřátýma brzdama z kopce a skončil v lepším případě na ARO nebo v horším na nerezovém pitevním stole?

s "nenafoukaným" autem se ani odjet nedá

lmgify

To je vlastně pravda. Při nízkém tlaku nebude dostatečná síla na odtlačení přitažených brzdových čelistí.

Já přemýšlel o tom, kdyby mu z nějakého důvodu unikl vzduch za jízdy, ale to je to samé. Zkrátka jsem to nedomyslel.

trtr

Psal jsem to spíše ironicky. Nakonec se mě zeptak na takovou blbost, že snad to ani blbější dotaz být nemohl. Rád vím, jak co a jak funguje a rád jsme se naučil i věci navíc. Se nedivte, když se někdo zeptá na věc na kterou se snad ptají u osobáku, tak jsem koukal jak puk. Pokud se dotyčný ptá ptravidelně na takové blbosti, tak bych se vůbec nedivil, kdyby s nákladním autem jel člověk, který ani neví, že to má vzduchové brzdy a podobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]